Ботев Пловдив са стартирали преговори със Славко Матич за поста старши-треньор на канарчетата, разкриват източници на PlovdivDerby.com. По наша информация буквално до преди минути са водени разговори със специалиста, като те са били дистанционни. Дали Матич е единствения или просто един от вариантите пред Ботев Пд след пропадналото привличане на Димитър Димитров, не можем да твърдим със сигурност. Матич обаче вече е разговарял с шефовете на канарчетата и има не малка вероятност именно той да застане начело на жълто-черните.

Славко Матич е бивш сръбски футболист, защитник, понастоящем футболен треньор. През Сезон 2021/2022 в българския професионален футбол, Матич е треньор последователно на Арда Кърджали и Септември София. От 2010 до 2013 е треньор в ДЮШ на ОФК Београд Сърбия. Треньор на Ал Ахли Катар през 2014, след което на Напредак Крушевац Сърбия през сезон 2014/15). През 2015 първо води Завръч Словения, а след това и на Копер Словения до 2016. Следва Завръч Словения през 2016, ОФК Београд Сърбия от 2016 до 2017. През сезон 2017/18 води Ал Шамал (Катар). В началото на май 2020 е назначен за помощник треньор в Нантонг Китай. През 2021 година става за кратко треньор на Арда Кж, но скоро след това напуска след скандал с ръководството на клуба. През януари 2022 година става треньор на ПФК Септември (София), извеждайки ги до промоция в ЕФБЕТ Първа лига на България за Сезон 2022/2023.

Неотдавна PlovdivDerby.com ви информира, че пред Ботев Пловдив стои и опцията за македонски специалист, който преди време е водил националния отбор на страната си.

Жълто-черните шефове обаче дадоха приоритет на известно българско име, тъй като са счели, че това е вариантът, който е по-приемлив за привържениците на тима и ще бъде приет по-позитивно от тях. Както е известно обаче преговорите с Мъри и Херо, последователно пропаднаха, като втория до днес следобед бе считан за сигурен нов наставник на канарчетата. Някои медии дори обявиха вчера, че той ще бъде представен до часове. По информация на Plovdivderby.com обаче вчера Херо си е бил в Бургас, като там е трябвало да се проведе среща между неговия адвокат и този на Ботев Пд. Не е изключено именно на тази среща, да са се появили непреодолими пречки между двете страни. Според информация на PlovdivDerby.com двама от набелязаните от Херо играчи са били Неделев /Лудогорец/ и Турицов /ЦСКА-София/

Разговорите със Станимир Стоилов пък са се провели преди тези с Димитър Димитров. Мъри обаче е поискал от Ботев Пд неща, които трудно ръководството на канарчетата би приело. Според слухове хасковлията е настоявал за процент от изходящи трансфери на доведени от него футболисти, както и пълната власт, тоест да не по-ниско в йерархията от новия спортен директор Артур Платек.

33 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    9

    Историята показа и доказа,че на тоя етап по-добър от Валето няма!!!!Бронзови медали и Европа!!! ФАКТ!

    • 3
      3

      Лъжливият руснак търси под вола теле – някой да му обиграва тъмните ма@муни и той да ги продава из ниските дивизии на Норвегия или Дания.
      Отделно – да обира псувните и негативизма на стадиона.
      Е, няма кой да се хване! (от по-добрите треньори, де).
      Време е да си бега в Русията, там ще си е на място, при пияните ушанки!
      Може на бутилка водка и буркан кисели краставички да си ги лъже колкото си иска!

  2. 11
    3

    Ако вземат Матич ще е най-доброто решение на ръководството от бая време. Матич и в Арда и в Септември беше супер, играеше атакуващо и налагаше млади българи. Невероятно храбър треньор

    • 4
      5

      Каква Арда какви 5 лева… Той им беше треньор точно 1 месец. Когато беше в Септември разполагаше с едни от най-перспективните млади играчи и в същото време слаба конкуренция в групата.

  3. 4
    5

    Стоян канара му го е смучкал и каза че има сиренце в тоз тренер ва да гоейба.

  4. 9
    7

    Правете нов Ботев във В групите, догодина Б и този зингаревич да го махнем от стадиона

        • 5
          2

          Това шега ли е или провокация???
          Та нали точно тоя се провали с гръм и трясък и това беше съвсем скоро.
          Помисли си! За 30 сребърника струва ли си да пишеш глупости

      • 4
        6

        Човека е спечелил повече трофеи последните 2-3 сезона, отколкото ние в последните 5-10 години. Супер, е че взимаме треньор с актуални успехи, а не лежащ на стари лаври!

    • 3
      3

      Кой от многото ,които са се наредилаи на опашката!?

    • 4
      4

      Кой от многото ,които са се наредили на опашката!?

    • 4
      1

      Какъв треньор!?
      По няколко неуспешни мача в Арда и септември!?Ще изкара 4мача 4загуби..

  5. 8
    5

    Цингарела едва ли чете коментарите /смислените/, но докато не проумее, че без 5-7 българи, от които поне 3-4 от школата и изявен лидер /не фамозния Тошко/ , няма да стане отбор с резултати. С афрканчетата не става, освен да изпере някоя рубла.
    Не само няма да ходя на стадиона , но и по телевизията няма да ги гледам!

    • 9
      1

      Интересно!До там ли я докарахте ,че Работов ще е един от капитаните!?Преброих ,че от школата ви 12 футболисти играят в ,,А” група.Цял отбор!?Защо не играят в Ботев,някой задавал ли си е от вас този въпрос?

  6. 5
    3

    Идвай аркадаш апапити те чакат, негрите са по номера няма да им помниш имената който смърди повече него пускаш титуляр и в петък на джамията

  7. 10
    4

    Упорито се търси послушен-заплатаджия с тенекиени очи който ще нарежда на “витрината” само тия които му кажат. Валентич ще иска да си отмъсти за омразата на феновете които вече дори не искат да му чуят името,а Зингаревич е на път съвсем да пропилее и да съсипе любовта на пловдивчани към Русия и да я превърне в омраза..

    • 6
      1

      Пловдивчани са равнодушни към Русия. Тук не е Бургас, Варна или някое червено градче. Зингаревич обаче ще направи повече срещу Русия и от най-антируската агентура.

  8. 4
    6

    НЯМА ЛИ ДА МУ ДОЙДЕ МНОГО НА МАТИЧ ЗА ЕДИН МЕСЕЦ, ДВА ПЪТИ ДА ГО ГОНЯТ! ЕДВА ЛИ Е ТОЛКОВА ТЪП! ЩЕ ВЪРНАТ ИЗРУДА! ГАРАНЦИЯ!

  9. 8
    3

    Тренирал съм млади таланти като в Септември, но как да тренирам негри, на които дори феновете не знаят имената??? Тези негри си имат общо име:”ВСИЧКИ ВЪН”…

  10. 5
    7

    Бившия капитан Домакинов: И аз!! И аз!!

  11. 12
    7

    Нищо не стана от Ботев. Руснака си държи на маймунките в отбора и това е! Нов бaрдак със стари курви не се прави! – Това заяви Херо на управата на Ботев. Херо поне постъпи честно, каза го директно на руснака, а като не става, не подписва и си тръгва с гордо вдигната глава. Човека не идва само за пари в Ботев. Затова е голям треньор, пък нека и да е тренирал врагове като Левски и Локомотив. Сега вече който и треньор да се излъже да дойте, маймунките остават и всичко отива по дяволите … Търси се само послушното…
    Само, че дали ще издържат нервите на феновете ще видим …. Моите не! Долу Руснака това е спасението хора….

    • 3
      5

      Като не ви издържат нервите,какво ще направите плюнкаджийчета!?

  12. 9
    7

    Мъри искал процент от изходящи трансфери? Ахах, че къде го има тва, бахти кауна.

  13. 10
    8

    Кой треньор ще дойде при условие, че Вале казва какво да става!
    Валентич избира футболисти,
    Той реди състава,
    Той решава кой ще се продава и кога,

    А да видим кой ще дойде?!

    • 5
      5

      НИКОЙ, УВАЖАВАЩ СЕБЕ СИ ТРЕНЬОР НЯМА ДА ДОЙДЕ ПРИ ТЕЗИ БЕЗРОДНИЦИ И МАЛОУМНИЦИ!

  14. 7
    8

    ЕЕЕЕЕ НЯМА КРАЙ, сега пак трябва да ходя за бира! славко матич, който не може да се задържи никъде повече от половин години, ще поеме най- големият змиярник в историята на българския футбол. Знаем че в ботевЪ се задържат само хора, които могат да лижат зад:ици. Е, матич няма да изкара и ден на Източен 10. Поредното шоу предстои!…

    • 8
      5

      Лъжлив циганин кога ще се бесеш ма гноясъла пумо?

Коментарите са затворени