Две жалби в Комисията за защита на конкуренцията са подадени срещу строителството на Централната трибуна на стадион „Локомотив” и вертикалната планировка на спортния комплекс, чиято прогнозна стойност е 42 млн. лева, съобщава Trafficnews.bg.

Първата жалба е от кърджалийската фирма „Ел Системс” АД, а другата от софийската „Юнайтид груп”. И двете компании искат от КЗК да спре поръчката до произнасяне по жалбите им. По план Община Пловдив трябваше да отвори офертите на 1 септември, а крайният срок за подаването им бе ден по-рано. Очаква се от регулатора да решат дали да образуват производство и да блокират поръчката. Ако това се случи, то казусът едва ли ще бъде решен до края на мандата. Обичайно КЗК, а след това и при дело във ВАС, срокът за решаването на такъв тип спорове е около 4 месеца.

Поръчката за 42 млн. лева бе пусната на база на пазарни консултации. След това обаче строителният зам.-кмет се разграничи от нея. Пламен Райчев обясни, че тя не е минала през него или отдела му. Няколко потенциални участници пък пуснаха редица въпроси към Община Пловдив, тъй като смятат, че част от условията не отговарят на Закона за обществените поръчки.

В новата поръчка е заложено, че има осигурени 24 млн. лева с ДДС за строителството. Не е ясно обаче по какъв начин те се застъпват с първия етап. До този момент има в действителност осигурени 24 млн. лева, сред които 12 млн. лева са от правителството, а още 12 млн. лева са от заема, който тегли Община Пловдив.

Все още обаче не е ясно колко ще струва първия етап, тъй като ще има индексации на стойността на част от дейностите, които са по методиката на Министерството на регионалното развитие. В същото време има решения на Общинския съвет за две суми по 5 млн. лева за 2024 и 2025 година. Те обаче биха могли да бъдат хипотетично отменени, така че в този смисъл не може тези средства да се вкарват в графата осигурено финансиране.

Всички дейности по втория етап на Лаута трябва да бъдат завършени за 720 дни, или две години. Изискването към кандидатите е те да са извършили обект от същата категория, както и да са реализирали оборот от 70 млн. лева в последните три финансови години.

29 КОМЕНТАРИ

  1. Между другото, трябва да почерпите за домакинството на ЖенскияТ национален отбор🍺🍺🍺

  2. Сопотските мангали пак са Наведени, искат черно бял ХУЙ.

  3. Парите няма да стигнат за окончателното завършване.Сега и Ботев не правят протести за да се закачите за тях и да искате равнопоставеност…

  4. Христо Бонев ви псува, а Крушарски ви нарече банда гейове… а вие сте се хванали за това, какво е казал Херо преди 10 години. Ей, богу! Отчаяна работа.

    • И Домакинов също…
      Апък Цингата как ви нарече…. ужас

  5. 2
    6

    „Аз да поема Ботев? Това е невъзможно.

    Първо – към момента нищо не може да ме изкара от Бургас.

    Второ – миналото лято аз три пъти отказах на Ботев и не съм си променил мнението.

    Трето, но не далеч не най-маловажно – от пловдивските отбори аз симпатизирам на Локомотив. Никога не съм крил това и съм горд с това.ХЕРО 2014: “”

    След капитан пеещ псувни срещу ботевЪ, сега и треньор ОБИЧАЩ ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ… Това е вашата съдба!!!

    • 1
      6

      Това е ХЕРО ПРЕЗ 2014!!! Поне като ви бием, Херо няма да е тъжен, ще победил отборът на сърцето му, а не тези, които му плащат…

      • 5
        1

        И ся Херо ви се изплю в циганските сури хьахьахьа!

  6. 12
    2

    Честито мангали , след всички клетви и мръсни номера , които правихте за Колежа сега ще страдате , всичко се връща на този свят . Дейба вашата мама локомотивско циганска дейба .Мрете мангали миризливи.

    • 2
      3

      Ако ви е треньор дотогава, смотльо. И недей кълни и пожелавай лошо на друг, може да ти се върне. Народна мъдрост.

      • Е, то сега заради клетвите ви се връща на стадиона ,пардон на строежа ви.

  7. 4
    10

    Хаха кеф ми прави как жълТУРЦИТЕ се радват , но не знаят, че това са приближени до нас фирми и нарочно се прави 😂😂😂 баси простата селска сган 😂😂😂

    • 11
      2

      И на нас ни е кеф! Уж ти е смешно, а си се сгърчил.

      • 4
        10

        Хаха нека се гърчим 🙂 накрая вие ще се гърчите 🙂 абе я сподели категория 4 ще вземете ли, че нещо май не хаха глупаци в жълто

        • 13
          2

          Само смахнат човек може непрекъснато да се смее! Не само, че ще вземем категория 4, но вече взехме националите на България и то при недовършен стадион!

          Минавай по-често по Източен, за да не пропускаш, как се изгражда фасадата на стадиона и двете козирки зад вратите.

          • 2
            9

            Добре , ще си говорим 🙂 само дето нямате подземен паркинг май и достстъчно паркоместа няма за категорията 🙂 в едно интервю Павел Колев ( човек който работи в уефа именно това ) го каза ама тъпата ти жълта къртуна едва ли го е гледала хаха има непоправими грешки които ще костват категорията 🙂 те и на Лудогорец стадиона играят националите ама там няма катвгория 4 глупак!

          • Умилително е, как си се загрижил за Колежа. Благодарим за състраданието. Като вземем категория 4, ще стане кристално ясно, кой е глупакът.

    • За което ти е кеф бе миризлив кюстендилски циганин. За това че не знаеш кой те е заченал и къде са те изсрали

      • Кеф ми е , че преди малко го подадох на майка ти , вчера на жена ти, а утре ще го подам на сина ти, защото е жълт педераст, а дъщеря ти не е искам, защото е кварталната курва

  8. 9
    4

    Заслужавате си съдбата мангасари. Ревахте обиждахте,сега ви пожелавам още няколко години да чакате. Миризливци лайнутски

    • 5
      7

      Палячо, стадиона ще се завърши рано или късно. Важното е, че играем официални срещи на стадиона и не обикаляме села и паланки.

      • 5
        1

        Мангал палячо е баща ти къде де е заченал,майка ти миризлива циганка изсрала те незнайно къде

  9. 8
    4

    Всичко се връща! Нали Стикс? Заслужихте си участта след всички клетви и простотии, които лично ти и останалите последователи от сектата изписахте. Пожелавам ти всеки ден да минаваш по Източен.

    • 4
      7

      Нищо не се е върнало! Локомотив си има стадион в центъра, ще се забави централната трибуна, но дори европейските турнири ще играем в Пловдив!

      Съвсем друго е да играеш в Коматево на министадионче…

      • 8
        3

        От кога Лаута е в центъра? Май не си много добре запознат с града ни!

        Коматево е в миналото, заповядай в 2023 година! Събуди се – една трибунка, втора, която не е ясно, кога ще бъде готова и бетон, на който трима цигани редят арматура със скоростта на охюв.

  10. 5
    5

    Нека ФЕНА да се обади, както го направи за СРУТНЕЖА

Коментарите са затворени