Юношата на Ботев (Пловдив) Бисер Бонев даде любопитно интервю за БЛИЦ Live, разказвайки за детството си, амбициите и още доста интересни неща. 20-годишният халф в момента е преотстъпен в Крумовград. Талантът помогна на скромния отбор от родопския град да се спечели историческа промоция за Efbet Лига, а на старта Бонев и съотборниците му шокираха шампиона Лудогорец, побеждавайки с 3:1.

“Да, преотстъпен съм в Крумовград, готов съм да се докажа и да оставя добри впечатления този сезон. Най-важното е да получавам игрово време, тази крачка е добра за мен, щастлив съм на мястото, където съм сега”, започна Бисер Бонев.

“Раздадохме се, изпълнявахме указанията на треньора и успяхме да спечелим срещу Лудогорец. Много сме щастливи от това, но това вече е в миналото и сега трябва да побеждаваме всеки следващ мач. В последните три срещи, в които загубихме от силни отбори, каквито са ЦСКА, Черно море и Берое, показахме добра игра, но ни липсваше и късмет. Много скоро ще се завърнем на победния път”, каза халфът за сензационната победа над Лудогорец на старта.

“Ботев е клубът на сърцето ми. От 2017 г. съм част от Ботев, пристигнах 14-годишен. Родом съм от Русе, играех в Аристон (Русе). Трифон Пачев ме забеляза и ме привлече. Благодарен съм му, на него дължа много от футболната ми кариера до момента. Имах оферти от много отбори, но избрах Ботев заради най-добрите условия. Искаха ме Левски, ЦСКА и Лудогорец. Ботев беше най-правилната крачка тогава заради условията, които предлагат – пансион, академия… Родителите ме подкрепиха, защото виждат, че футболът е моята страст и това правя всеки ден от малък.”

“С Никола Илиев сме близки още от малки, той също е от Русе, играхме заедно. Желая му успех в ЦСКА 1948, надявам се да направи крачка напред с този трансфер. Той е футболист с много качества. Очаквах да продължи кариерата си в чужбина, но е решил да се върне, разбирам го, да натрупа опит тук и да се върне в Интер и да покаже, че е достатъчно способен да се пребори. Много момчета решават да заминат в чужбина млади, не мисля, че е неправилно. Да, има риск, но трябва да поемаме рискове, ако искаме да постигнем нещо. Целта ми е да се докажа в Първа лига и да търся трансфер в чужбина. Също така не изключвам възможността да се завърна в Ботев, искам да се докажа там и да играя пред толкова много фенове на “Колежа”. За мен това е най-добрата публика в България. С удоволствие бих играл там и искам да се докажа в Ботев. Винаги съм бил верен на Ботев и съм предпочитал да остана в клуба. Ако сега трябва да избирам, пак бих избрал Ботев.”

1 КОМЕНТАР

  1. Tози си е черничък и става идеално за африканския ботевЪ! Да си го връщат, поне една юношка да се налага в първия отбор. Стига са доказвали, че школата в Коматево е Мъртва…

Коментарите са затворени