Локомотив Пловдив остава на върха след като победи Левски с 2:1 в много красив мач с много положения и пред двете врати. И двата отбора направиха много пропуски, но вкараха и 3 красиви гола, които украсиха допълнително срещата.

Александър Томаш направи само една промяна от голямата победа с 4:0 над Ботев (Враца). Кристиян Пешов сменя Ангел Лясков. На вратата е Динко Хоркаш, Кристиян Пешов, Хорхе Сегура, Мартин Паскалев и Матеус Силва са защитници. Пред тях са Христо Иванов, Евандро, Джовани, Бабакар Дион и Димитър Илиев, а Георги Минчев води атаката.

Наставникът на гостите Николай Костов, който е принуден да даде почивка на част от играчите си, тъй като преди три дни победиха трудно с 1:0 Шкупи, а след няколко дни имат тежко гостуване в Израел на Апоел Беер (Шева), направи три промени от мача в Лигата на конференциите. Той пуска от първата минута двете нови попълнения на столичани Дарлан Мендеш и Асими Фадига. За бразилеца това ще са първи минути със синята фланелка, докато французинът вече бе титуляр при разгрома с 6:0 над Локомотив (София). Освен това и голмайсторът срещу северномакедонците Марин Петков също е титуляр. Тримата смениха Андриан Краев, Асен Митков и Роналдо.

На вратата е Пламен Андреев, а в защита действат Жереми Петрис, Келиан ван дер Каап, Хосе Кордоба и Цунами. Дарлан Мендеш и Асими Фадига са опорни халфове, докато Марин Петков, Уелтон, Джавад Ел Джемили са зад Рикардиньо.

Още във втората минута на срещата медицинският екип на Левски влезе на терена. Жереми Петрис получи контузия в опита си да спре пробива на Джовани по левия фланг. Това наложи принудителната смяна на Петрис с Патрик-Габриел Галчев.

Домакините поведоха рано в двубоя с гол в 8-ата минута. Джовани показа за пореден път, че е движещата сила в отбора на “смърфовете”. Той получи топката от Бабакар Дион пред наказателното поле на Левски, нагласи си я удобно на десния крак, след което стреля в долния десен ъгъл на вратата зад Пламен Андреев. Младият вратар плонжира, но видя как топката се оплита в мрежата му.

Левски отговори с удар на Рикардиньо в 14-ата минута, който беше блокиран от Хорхе Сегура. Впоследствие топката стана много лесна за стража Динко Хоркаш. Три минути по-късно Уелтон шутира много силно, но вратарят на Локомотив се намеси, въпреки че топката падна точно преди плонжа му.

В 22-рата минута Левски пропиля златна възможност да изравни резултата. Мартин Паскалев направи ужасна грешка, връщайки топката слабо назад към своя вратар. Това позволи на Рикардиньо да отнеме и да напредне, след което да центрира по земя към свободния Марин Петков. Младокът излезе фронтално срещу вратата, но ударът му срещна Динко Хоркаш. Минута по-късно Уелтон шутира в аут.

В 29-ата минута поредна страхотна намеса на Хоркаш раздели Левски от изравнителното попадение. Цунами качи центрира отлично в наказателното поле, а всички бранители на Локомотив останаха под топката. От близка дистанция Рикардиньо нанесе силен удар с глава, който стражът на домакините успя да избие в корнер.

В 31-вата минута Локомотив беше на сантиметри от това да направи резултата 2:0. и да накаже Левски за многото чисти пропуски. Пламен Андреев излезе неразчетено при центриране на Евандро, но имаше късмет, защото топката удари гредата.

В 33-ата минута Левски изравни. Този път Динко Хоркаш нямаше какво да направи, след като защитата пред него заспа при разсичащо извеждащо подаване от Марин Петков към Рикардиньо. Централните бранители на домакините закъсняха да се изнесат и покриха засадата, а за бразилеца остана задачата да насочи топката във вратата.

Радостта на Левски след изравнителното попадение не продължи дълго, защото Локомотив стигна до втори гол. Скоростна атака на домакините завърши с подаване на Евандро към Джовани в наказателното поле. Той показа колективна игра и не шутира, а подаде към свободния Георги Минчев встрани. Нападателят просто трябваше да вкара топката във вратата и го стори.

В 47-ата минута далечен удар на Дарлан Мендеш беше посрещнат от Динко Хоркаш. Стражът изпусна топката за миг, но поправи грешката си.

В 57-ата минута Дарлан Мендеш центрира в наказателното поле на Локомотив, където Рикардиньо овладя на гърди и стреля от въздуха, но топката срещна външната страна на мрежата. В 64-ата минута Ивелин Попов подаде към Рикардиньо, но бразилецът разочарова със завършващия си удар.

В 75-ата минута Уелтон направи непростим пропуск. При центрирана топка от десния фланг Рикардиньо и Мартин Паскалев се сблъскаха. Топката летеше във въздуха, но Уелтон се размина с нея и не успя да я прати в мрежата от близко разстояние.

В 83-ата минута Мендеш шутира от далечна дистанция, но право в Динко Хоркаш.

16 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    1

    Страхотно е когато си вярваш! И в това което можеш, и в това което не можеш! А, да вярваш на истината или лъжат в българския футбол е все едно всеки ден да се срещаш с извънземни!

  2. 1
    6

    Разказали им играта… Явно друг мач съм гледал аз. Ама 3-те точки са факт

    • 8
      1

      С или без жълтите очила изгрев-бойската ,помашка сган няма да прогледнете,защото ви липсват интелектуални възможности!

    • 1
      4

      Говедата не искаха да вкарат, факт. Дали има нещо общо с предишния мач (0:3)???

      • Или по-скоро не могат!Факт!!! Те и за това играят в България!Факт!!!

  3. 6
    2

    Дънни риби, кой сега е номер 1?

  4. 4
    14

    Стадиона непълен с деца.До кога ще раздавате билети на невръстни.Циганска практика

    • 5
      2

      Ето ти уралопитек си трагедията в жълто и Стоян канара каза само бой по каската за такива като теб салкъме.

    • 5
      1

      Приятно пътуване към Б група! Няма да ни липсвате…

    • 2
      1

      Не те ли е срам точно ти да говориш за статисти, ефенди?!

  5. 12
    3

    ЗА ТЕБЕ ПЕЯ И ЖИВЕЯ ЗА ТЕБ СЪРЦЕТО ЩЕ СИ ДАМ О ЛОКО ПЛОВДИВ ТИ СИ ВСИЧКО И НЯМА АЗ ТЕ ПРЕДАМ ИГРАЙТЕ ЗА НАС ЩЕ СЕ БИЕМ НИЙ ЗА ВАС О ЛОКО ПЛОВДИВ ДО ПОСЛЕДЕН ДЪХ

Коментарите са затворени