Ясни са датата и часа за пловдивското дерби между Ботев и Локомотив на дублиращите отбори в Югоизточната Трета лига. Дерби между дублиращи отбори на двата пловдивска гранда не е имало от 2009г.

Мачът ще се играе на 27 септември от 17:00ч. на този етап на футболен комплекс “Никола Щерев – Старика” в Коматево. Двубоят може да бъде преместен и на “Колежа”, ако от Ботев поискат това. Същото се отнася и за ответния мач. Локомотив домакинстваше в Садово и това ще продължи и през новия сезон, но през миналата кампания тимът изигра няколко срещи и на “Лаута”. Локо 2 ще играе на “Лаута”, когато програмата позволява това и няма съвпадение с мачовете на първия отбор, също ще се гледа и състоянието на тревната настилка.

Любопитна подробност е, че на това дерби може да има гостуващи фенове, което пък ще е абсолютен прецедент в историята на сблъсъците между Ботев и Локомотив, защото както е известно в редовния сезон в елита дербитата са без гостуващи фенове. Нямаше гостуващи фенове на Ботев първи сблъсък между двата отбора на “Лаута” завършил 1:1, няма да има агитка на Локомотив във втория сблъсък, който е в началото на ноември, но още няма точна дата.

Ботев изпадна през миналия сезон от Втора лига, след като се задържа два сезона в професионалния футбол. Тимът не успя да запише победа по време на подготовката, а състава на отбора е изцяло от юноши, припомня Трафикнюз.

Локомотив за трети пореден сезон е в Югоизточната Трета лига, а през миналата кампания се представи много добре. Локо 2 записа доста категорични победи през лятната си подготовка в контролите.

Вторият двубой между дублиращите отбори ще се играе в 18-ия кръг и Локомотив ще е домакин, но все още няма конкретна дата.

9 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    3

    Садово трябва да се дезинфицира.Обезмаслители и дезифинкати свършиха в градчето .Черни и по малко бели вредители ви сте вредни за всичко.

  2. 2
    3

    Садово трябва да се дезинфицира.Обезмаслители и дезифинкати свършиха в градчето .Черни и по малко бели вредители ви сте вредни за всичко.

  3. 2
    4

    Кюстендилските цигани играят домакинските си мачове в Садово!Нямат постоянен катун,нямат място в Пловдив!Гнусни миризливи МАНГАЛИ!!!А майките и сестрите им са на скобата или на магистралата!!!

  4. 4
    1

    ЖЪЛТИ трътки и жени, само ЕБАН. цигански циганин.

    • 3
      2

      Жълтите мангали на Сапун и ВЕРО

      • 1
        3

        Циганите и други буферняци от всякакви раси в масов гроб,с контролен в тила

Коментарите са затворени