Кметът поиска още 166 500 лв. за „Колежа“ заради поскъпване на строителството

17
954

Кметът на Пловдив Здравко Димитров направи официално предложение общината да отпусне допълнително 166 500 лева за стадион „Христо Ботев“. Предложението е до общинския съвет и е относно „Изменение на бюджета на община Пловдив за 2022 година“. То ще бъде гласувано на предстоящата в четвъртък (7 юли) сесия.

Ето обосновката за въпросното финансиране:

Постъпил е доклад №22ВК-1232 от 29.06.2022 година от Директор на дирекция „Обществени поръчки“ и писмо № 22ВК-1225 от 28.06,2022 година от Директор дирекция „Строителство и инвестиции“* относно осигуряване на 166 500 лева за обект: Стадион „Христо Ботев“ в УПИ I – спортен терен, кв.16 – нов по плана на кв. Каменица, гр. Пловдив, бул. „Източен“ №10. Допълнителните средства са за извършване на следните видове дейности:

• Трафопост с 2 броя трансформатори; трафопост без трансформатори и изграждане на кабелни линии 20 KV – 600 метра, включващо монтаж, подвързване и протоколи за освидетелстването им. В бюджета за 2022 година са предвидени 300 000 лева*, но с оглед рязкото поскъпване на строителните дейности, кабелите и другите необходими материали за изграждането им е необходимо увеличение със 138 000 лева. Средствата се планират по бюджета на първостепенния разпоредител.

* Необходима е преработка по чл.154 от ЗУТ на конструктивния проект за стоманена конструкция на козирките на сектори А и В на стадиона.

Допълнителни средства са в размер на 12 500 лева и се планират по бюджета ОП „Жилфонд“.

* Следва да се извърши и проектиране на система против натрупване на сняг на козирки на сектори Б, В, Г. Допълнителни средства са в размер на 16 000 лева и се планират по бюджета ОП „Жилфонд“,

В края на текста се уточнява, че относно предложението на стойност 166 500 лева кметът Здравко Димитров предлага средствата да бъдат осигурени от предвидените за собствено финансово участие на община Пловдив по проект „Красива България“.

17 КОМЕНТАРА

 1. БРАТЯ РОМИ УБИЧЪШТИ КЛОАКОМОТИФ Ф СЕРСЕТУ НА НЕГУ!!!: КОЙТУ НА ФАТЯ СЕ НА МЛАТИ КЪТ ШКИМБЕ У ДУВАР!!! НЕМА НИКЪФ ИФЕКТ ОТ КЛОАКОМОТИФФ!😞😞 ПРОСТУ СНЕ ИДНИ НЕНУЖНИЦИ!😞😞 ЗАТУЙ,

  КРАЙНУ ВРЕМИ Е ДА ФАТЪМИ ПЪТЯ КЪМ КОНДОФРЕЙ И ДА СЪ МОЛИМ НА АЛЛАХА ДА ДОДЪТ ХРАБРИТИ АНАДОЛСКИ АПАПИ ЗЕКИ БЕЙ И ЛЕВЕНТ АГА!!?😃 ПУФ ПАФ!!😂😂😂!!!

  ИСТЪРВАХМИ СТУЛЮПИНСКЪТА ПЕРЛА Ф КИНЕФА! УТИВА СИ ГОРДОСТА НА АДЖАСАНА!😞😞 ЗАГИВА БИСЕРА НА ШЕКЕРЯ! СГРУМУЛЯСЪХА СЪ МИЧТИТИ НА СВИТОВНЪТА РОМСКА ОПШТНУСТ! КЛОАКОМОТИФ Е Ф ПРЕДСМЪРТНА АГОНИЯ!😞😞😞
  МУ ХАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

  КОЙТУ НЪ ФАТЯ ТАА ГУДИНА, ЗДРАВУ НЪ ЛАШКА КЪТ ТРУДУВАШКА КУЛИЧКА!!😂 ШАМПУАНИ СНИ ПУ ИНКАСИРЪНИ НА БАХУРИ В А ТУ ГРУП!!😞😞 ШАМПУАНИ СНЕ ПУ ПУДАРЕНИ ДУСПИ!!! ЦЕЛИ 12 ТААНЕТА!😂😂 ИДНА ДУЗИНА АРМАГАНИ!😂😂…И ПАК Ф ДИВИЯ!😞😞СИЧКУТУ АПАП ВЪСНА!!!
  МИЧТИТИ СВЪРШИХА! КРЪВУЛОКА НА СЪСИПЪ!!! ВЪН ШУШЛЯКА УТ СТУЛЮПИНУУ!!! АЛЛАХ ДА ЧУЙ НАШТИ ВОПЛИ И ДА ПРАШТА НА НЕГУ ХРАБРИТИ БЛАГУДЕТИЛИ ЗЕКИ БЕЙ И ЛИВЕНТ АГА!!!! САМУ ТЕ, МОГЪТ ДА ИЗДЪРПЪТ ФМИРИСЪНИЯ ПАРОВОЗ И ДА НИ ИЗТЛАСКАТ ДО ЗАВЕТНИЯ КОНДОФРЕЙ!!! СЛАВА НА ПАРОВОЗА!!! СЪДЕ КЛОАКОМОТИФФФ! ПУФ ПАФ! ЦИРКЪТ ДА ПРУДЪЛЖАВА БАВНУ И МЪЧИТЕЛНУ, ЗА ДА ИМА МНООГУ ТАШАК И БЪЗИК!:))))

 2. 7
  1

  Тоя клоун кмета е за затвор.
  Бойко Рашков спи

 3. 4
  1

  ПРОСТИТЕ МАНГАЛИ ПАК ВИСЯТ В ТЕМИТЕ ЗА ОТБОРА НА ПЛОВДИВ !!!
  ВИЕ ИЗМЕТ ГНУСН СЪЩЕСТВУВАТЕ САМО ЗА ТОТО И ПРОСИЯ ОТ ГЕРБ !!
  АМЕБИ ПРОСТИ ! ЧАК И МНЕНИЕ ДАВАТ ?!?!!! НЯМА ПО ОГРАНИЧЕНИ И МАЛОУМНИ СЪЩЕСТВА ОТ КЮСТЕНДИЛСКИТЕ ШИЗОФРЕНИЦИ !!

  • Вън миризливите жълти турци и цигани от Пловдив
   4
   6

   Ще се задавиш от злоба бе, мангал неграмотен.

   • Майка ти се дави- в каквооо???!!!…. ами познай си сам!
    Всеки ден се избиваш такава сметана….щото си пъпчасало малко цигане дет си няма друга работа и ро цял ден си пипа оная работа (след като остави клавиатурата)
    Съвет: намери си друго хоби! Снига си чел за Великите Ботев!

    • Тъпия папагал като няма как да те пребори започва да псува 😂😂😂 какво ли се учудваме 😂 тъпите, ограничени и комплексирани хора са така 😂

  • 1
   1

   Поскъпва… и там ще влизат още пари след вторите 12 милиона.

  • За 19?26,Тоест,за 126 мангала проект, колко още да поскъпне?

 4. 5
  6

  Завистта е страшно нещо. Вместо да си гледате Бесика вие сте на нашия обект. Стягайте се, че имате 2800 карти за купуване, а се оказва, че за сега не се харчат много. Отделно 10 лева за билет при сегашните 3 лева за скелето, как ще ги преглътнете идея си нямам. Ще станете известни с най-красивата слабо посетена трибуна.

  • 2
   5

   Всеки, които иска да спре и разубличи кражбите на ботевистите д завистник…

   • 5
    1

    Ако наистина искаш да разУбличищ нещо, подай сигнал, вместо да твориш тук.

 5. 7
  3

  Тоя бай Ганьо няма ли кой най-после да го вкара в затвора.
  Ебати крадеца!!
  Партия ГРОБ е мафиотска организация на селски тарикати

 6. 6
  3

  ГНУСНИ ГЕРБАДЖИЙСКИ КРАДЦИ !!
  ГИЛОТИНА ЗА ВСИЧКИ ВИ !!
  БОКЛУЦИ ДОЛНИ .
  ТОЗИ СТАДИОН ТРЯБВАШЕ ДА Е ГОТОВ ПРЕДИ ГОДИНИ С ВСИЧКИ ТЕЗИ ПАРИ

 7. 4
  5

  300 000 че един трафопост трансформатор струва 5 848 евро3280x2380x3045 мм сглобяем, моноблок, стоманобетонен трафопост, подходящ за поместване на трансформатор и необходимото оборудване. За два трафопоста ще струва 20 000 и 600 лева за подръшка за десет години прокуратурата каде е ??? 300 000 лева искал за два трафопоста леле крадливи боклуци 279 400 лева какво ще го прави ще ги краде ли???трафопоста ще струва 20 000 два 300 000 -20 000 и минус 600 за подръшка са 279 400 крадливи боклуци

  • 3
   2

   Инженер Ганев, хайде сега погледни колко струва линеен метър меден кабел 20 kv. Като наплюнчите молива става страшно.

Comments are closed.