Марица загуби от Войводина

1
228

Марица изигра първата си много сериозна контролна среща по време на лагера си в Словения. Кършакалии се изправиха срещу силния тим на войводина Нови Сад, но отстъпиха с класическото 3:0. Съперникът на втородивизионния тим има общо седем призови места в първенството на бивша Югославия, като два пъти е печелил титлата. Носител е и на Купата на страната. В сръбското първенство „Войводина“ има едно второ място и цели 11 пъти е завършвал трети. Два пъти е печелил националната купа и общо пет пъти е финалист. Клубът има успехи и на международната сцена – ¼ финал в Шампионска лига (КЕШ) през 1966/67, два пъти ¼ финалист за Купата на панаирните градове през 1961/62, 1967/68, печели турнира Интертото през 1976 година.

Маричани показаха на моменти добра игра срещу доста по титулувания си съперник, но като цяло срещата се ръководеше от сърбите. Жълто-сините имаха своите възможности за попадения, но не успяха да се възползват от тях.

По-класният тим от западната ни съседка имаше контрол в мача и постигна успех с голове на Бастаич в 13-та, Милошевич в 29-та от дузпа и Нешкович в 71-та минути.
 
Участие в срещата не взеха Мартин Лазов и Айкут Янъков, които не са напълно възстановени, както и вратарят Виктор Петков.
 
В следващата си контрола маричани ще срещнат румънския УТА (Арад).
 
МАРИЦА: Илия Николов, Димитър Аврамов, Йордан Пейчинов, Мартин Газиев, Илиян Йорданов, Христиан Димитров, Радослав Апостолов, Веселин Марчев, Станислав Маламов, Мариян Тонев, Валери Домовчийски. (Петър Начев, Васил Янин, Сали Садъков, Дъглас Иваноф, Стефан Попов, Георги Иванов, Симеон Вешев, Станимир Димитров, Милен Танчев, Теодор Фърков, Петър Атанасов)1 КОМЕНТАР

Comments are closed.