Валентич: Работя така, сякаш ще остана в Ботев Пловдив следващите 5 сезона

13
915

Треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич даде интервю за шведския сайт expressen.se. Както е известно, босненският специалист притежава и местен паспорт. А освен това е насочил поглед за нови попълнения именно към скандинавската страна.

„Азрудин Валентич трябваше да спасява Ботев Пловдив, когато го пое в началото на миналата година. През тази отборът финишира на трето място в класирането и придоби право на участие в Лигата на конференциите. Затова и се нуждае от подкрепления. И нищо чудно те да са от Швеция. „Скаутите ни наблюдават играчи, които са предизвикали интереса ни“, признава треньорът. Той отлично познава шведския футбол, от който бе част от 2002 до 2018 като треньор, преди да премине в датския Фремад Амагер. Когато собственикът на този клуб (б.р. – Антон Зингаревич) се премести в Ботев, Азрудин го последва“, пише в увода на интервюто.

Г-н Валентич, Ботев е класически клуб в България. И вие не само го оставихте в елита, а и го развихте. Как?

Първият етап наистина бе Ботев да оцелее. Следващата стъпка бе да направим добър състав за сезон 2021/22. Такъв, който да е сред първите 6 в класирането. След това идеята е да се класираме за евротурнирите и накрая да спечелим титлата. Визата за Лигата на конференциите вече е взета. А третото място е най-добрият резултат, който Ботев постига в шампионата от 27 години насам. Това е накратко.

Коя е следващата стъпка пред клуба?

Със сигурност да бъде завършен новият стадион, който в момента е в строеж. По този начин ще се доближим до хегемона Лудогорец – и като клуб, и организационно. Спортно-технически – нуждаем се от подсилване на отбора, за да отговаряме постоянно на предизвикателството за класиране в евротурнирите и дори за битката за титлата.

С оглед на факта, че имат дълга история в шведския футбол, сякаш е напълно нормално да погледнете към нашия пазар, още повече че вече сте го правили с привличането на Па Конате, Джак Лейн и Кевин Янсон. Така ли е?

Конате оставя отлична кампания зад гърба си. Той бе един от ключовите ни играчи през сезона. Джак Лейн вече не е с нас, но той ще остане в клубната история с двата важни гола, които отбеляза. Първо вкара в градското дерби срещу Локомотив, което спечелихме с 2:1. След това бе точен и в мача, с който спечелихме третото място (б.а. – 2:1 срещу Славия) и заслужихме участие в баража за Лигата на конференциите. Трябва да отбележа и факта, че Кевин Янсон имаше много успешен период при нас, благодарение на който получи атрактивна оферта от Южна Корея. Тя бе добра и за Ботев и се стигна до трансфер.

Тоест напълно ще е уместно да погледнете отново към шведския пазар, за да подсилите тима за новия сезон?

Да, абсолютно. Интересуваме се от футболисти, които играят в Швеция. Скаутите ни наблюдават играчи, които сме харесали. Правят го постоянно. Искаме да вземем такива футболисти. Ще видим дали ще се стигне до трансфер.

Колко време още се виждате в България?

Имам договор с Ботев до 30 юни 2023 година. Щастлив съм тук и чувствам, че има какво да направим, за да се развием още заедно. С клуба имаме еднакви амбиции.

А каква би била следващата логична стъпка в треньорската ви кариера?

В момента работя така, сякаш ще остана в Ботев Пловдив следващите 5 сезона. Това е моят начин. Иначе е много трудно да предвидиш какво и защо ще стане. Знаете, че резултатите диктуват почти всичко. Най-важното нещо за мен е един ден като си тръгна от Ботев, да почувствам, че наистина съм свършил нещо велико тук. И да оставя клуба на много, много по-добра позиция от тази, в която съм го поел.

13 КОМЕНТАРА

 1. КАРАБИН МАНЛИХЕРОФ БУФЕРОФ ОТ ПОРДИМ С КЛОАКОМОТИФФ Ф СЕРСЕТУ😂😂😂

  А сега, драги пациенти, затворете очи, поемете дълбоко въздух, отворете широко аналното си отверстие ( не много широко, щото да не лопа) и…бройте до ПЕТ! Ще усетите лек дискомфорт и силна турболенция…И така няколко пъти, докато свикнете. Бъдете сигурни, че и след Банго Васил ще продължим процедурите! С по три, четири,….осем, девет масажа на отверстието бавно ще привикваме с преместването в КОНДОФРЕЙ!😂😃😂
  Днес проведохме лека двутактова процедура на сухо. До кушиите на Тодоров ден имаме малко време, но отверстието взе да привиква! Бавно но сигурно ще сме готови да поемаме все повече и все по- дебели бахури многократно!😂😂😂
  Днес за купата, отново проведохме лека двутактова процедура на сухо. Отверстието придоби еластичност и се надяваме с помощта на тънък слой вазелинче, да сме готови за още множество бахури, по славния ни път към Кондофрей!

  Днес отново проведохме лека двутактова процедура. Отверстието е стабилно еластично и със сигурност, можем вече да поемаме мноого и най-вече дебели бахури!!!! Това не пречи ръководството да снабди отбора поне с каче грес, ако няма средства за па’ча мас или вазелин!!!!!!

  Днес ще проведем процедурата на два етапа. В първия 45 мин. етап получихме отличен резултат!!! Понесохме три бързи и дебели бахура. Сфинктера показа завидна еластичност и пластичност! Остатъчната пластичност е задоволителна. Само с един тънък пласт грес, постигнахме завиден резултат! Вече спокойно можем да поемем средни бахури безболезнено в рамките на 7,8, 9 пенетрации!!! Започва втория 45 мин. етап от теста. Ще ви уведомим след края на процедурата!!!
  Вторият етап премина очаквано. Със сигурност сфинктера придоби пластичност и спокойно понася пет тактови пенетрации безпроблемно!!! АУСПУХЪТ Е РАЗРАБОТЕН ДОБРЕ И ПЪТЯТ КЪМ КОНДОФРЕЙ Е ОТКРИТ!
  P.S. ЯВЛЕНИЕТО ПЛАСТИЧНИ ДЕФОРМАЦИИ ОЗНАЧАВА, ЧЕ СФИНКТЕРА, КОГАТО Е АТАКУВАН ОТ МНОЖЕСТВО БАХУРИ И ТО С ГОЛЯМА ЧЕСТОТА(НАПРИМЕР, 4, ПОСЛЕ 2, ПОСЛЕ ПАК 2, ПОСЛЕ 5 И Т.Н), НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ВЪЗСТАНОВИ ПЪРВОНАЧАЛНАТА СИ ФОРМА!!!! СЛЕДСТВИЕТО НА ТОЗИ ПРОЦЕС Е ОСТАТЪЧЕН МИНИ ОТВОР ПРЕЗ КОЙТО БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО ПРЕМИНАВАТ ГАЗОВЕ, ТЕЧНА СУСПЕНЗИЯ И ДАЖЕ ФЕКАЛНИ МАСИ С ТВЪРДА КОНСИСТЕНЦИЯ!!! АКО СИ ПОСЛУЖИМ С ТЕХНИЧЕСКИ ТЕРМИН, ТОВА Е ПРОПУСКАЩ КЛАПАН!!!…………ИЛИ КАЗАНО НА СТОЛИПИНОВСКИ ЖАРГОН, ГЬО ТА ЗАПОЧВА ДА ПЛЮЩИ КАТ ФАЙТОНДЖИЙСКА ТРОМБА, ПРИ ВСЯКО ДВИЖЕНИЕ!!!

  МУ ХАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

 2. 4
  1

  Хванахте ни тогава слаби И без пари и ни вкарахте шест гола ние преди години като ви вкарвахме по пет какво…живота продължава а ти си живей със спомените мангооо

 3. Цветан Василев: Проксито на Пеевски управлява БотевЪ

  Този защо се хвали сам?
  Да не би дядо му да е жълтур?

 4. 3
  15

  И 10 сезона да останеш петата и 6-те бахура нямат изпърдяване от селските дупари.

  • 13
   3

   И 100 години да живееш, това ще ти остане в мизерния живот!

   • 9
    1

    Какво му пишеш на тоя пробит лепилар.
    Остави го да живее със спомените и резултатите които постигнаха срещу нас,когато бяхме на дъното …нямаше пари,отбор,треньор и тн.
    Те и реал са падали с по-голям резултат от барса ,ама виж какво правят сега 🙂

    • 2
     9

     Какво се успокояваш с дъното ве копанар. За купата се дървихте че ще биете с разлика а ядохте шпека и за 6-те бахура бяхте с „атомното“ нападение от баба Неделя и онуй италианче Наско ли беше Атанасов ли беше……

   • 3
    3

    Изпърдяване няма и като те попита пра пра унучето му кажи че за финала на финалите и дербито на дербитата не ти е пукало изобщо защото си просто един Стрямски измекяр.

  • 8
   1

   Как го предпочиташ,от центъра или през крачола.От Неделев или от Джак изкормвача ……

   • 1
    1

    Предпочитам го през крачола на Кристиянчо и петичка а също обожавам да ма шлякат с 6-те бахура ва Стрямски копанар.

Comments are closed.