Шефът на Хебър: Интригите почивен ден нямат

2
2685
Спортният директор и член на УС на ФК Хебър Иван Папазов

Спортният директор и член на УС на ФК Хебър Иван Папазов бе сред най-щастливите хора от влизането на отбора в Първа лига. Преди точно 31 години Папазов и съотборникът му тогава Николай Митов правят това като футболисти на пазарджишкия тим. Сега дублираха този успех съответно като спортен шеф и старши-треньор. Големият успех на Хебър от миналата събота бе повод да разговаряме с Иван Папазов по актуални теми на деня.

– Г-н Папазов, да започнем от последния зловреден слух, касаещ новия член на елита Хебър – това, че щаб и чужденци на разпадналия се ФК Царско село щели да се преместят в Пазарджик. Стигаха ли и до вас подобени твърдения?

– Чух това вчера и се озадачих кой болен мозък би започнал да приказва или работи в тази посока. Това е меко казано безумие. Аз се смятам за нормален човек и трудно бих си помислил такова нещо, камо ли да го допусна да се случи. Как си представяте да се съглася един италиански катун с някакви гастрольори и трубадури да изместят нашите футболисти и треньорът им Николай Митов от Хебър и да си присвоят наготово и експлоатират за себе си този изстрадан успех на отбора.

Последвайте ниПолезна ИнформацияШефът на Хебър: Интригите почивен ден няматНовиниИнформация

Имам претенцията да твърдя, че за тези 5 години съм доказал, че съм последователен човек, който прави логични стъпки и в крайна сметка нещата в Хебър се случват за хубаво. От мен изненади не очаквайте. Ако пък някой(и) са си правили тънки сметки, нека си знаят още от сега, че ще им излязат без кръчмар.

– Вие какво обяснение си давате? Има ли дим без огън и от къде може да идва тази атака?

– По принцип подминавам всички глупости, които се тиражират по адрес на Хебър с усмивка. Знаете, че с Хебър се упражняваха за какво ли не. Първо, щяхме да гоним треньорът Николай Митов, после се оказа, че той сам се махал в посока Локо(Сф). Междувременно се вкара интрига сред феновете, че сме щели да продадем последните мачове и да не влезем в Първа лига. Какво ли още не беше. Мен ме сменяха, директорът на ДЮШ сменяха, с кмета сме били в лоши отношения? Даже вече не помня всички лъжи и инсинуации. Относно последния слух за италинския катун, който щял да идва в Хебър се заинтригувах от къде идва това и се оказа, че кучето е заровено в София, а в основата на инициативата е един общински съветник от Пазарджик, който явно има някакви нереалзирани лични амбиции по темата Хебър. И спирам дотук. Когато събера всичките данни и доказателства ще му съобщя и името. Така де, феновете поне да са наясно кой болен мозък е искал да прокара тази простотия в Хебър.

– Значи това не е било просто слух, а намерение или опит да се прокара политика, с която вие очевидно не сте съгласен?

– То и там ще си остане – в сферата на научната фантастика, като някакво налудничаво намерение, което нормален човек в Пазарджик не би подкрепил и на 1 %. Вчера по обяд имах среща с нашия кмет Тодор Попов и искам да успокоя футболисти и треньори, че бюджетът на Хебър за Първа лига е гарантиран, че Николай Митов е нашият треньор и той има пълен карт бланш да си прави селекция и план за подготовка. Пред ръководството пък стоят доста амбициозни цели – за много кратко време трябва да изпълним предписанията на БФС относно стадион „Георги Бенковски“ така че Хебър да играе още от началото на новия шампионат домакинските си мачове в Пазарджик. Това е огромно предизвикателство с оглед на малкото време, което имаме до старта на шампионата. Както каза и кметът Тодор Попов при влизането на отбора в елита, ние правим всичко това за хората и би било напълно безсмислено да домакинстваме в други градове.

– В тези като цяло тежки времена на изпитания за страната ни и света, как ще успеете да формирате бюджет за Първа лига?

– Първо искам да кажа, че ние с нищо няма да натоварим бюджета на общината с това влизане в по-горната група. Ангажиментът на кмета си остава в границите на субсидията, която е гласувана за 2022 г. Идеята е по-скоро да увеличим приходната част за клуба с допълнителни спонсори и източници на финансиране. Тук мога да кажа, че вече имаме договорка с една сериозна фирма извън Пазарджик, предстои драстично увеличение по рекламния ни договор с efbet, същото важи и за парите от тв права за излъчване на мачовете на Хебър. Като член на Първа лига ще получим и доста по-голям пай от средствата, които се разпределят за футболните клубове по линия на участието на българските отбори в европейските клубни турнири. Предстоят ни тепърва и разговори за допълнително спонсорство и реклама. Ще се опитаме да развием и сегментът, касаещ маркетинга на клуба в посока на продажба на фен артикули и екипировка. На следващо място – няма как, вече ще трябва да въведем и билети за вход на домакинските мачове.

Последвайте ниПолезна ИнформацияШефът на Хебър: Интригите почивен ден няматНовиниИнформация

По тази тема кметът отново беше против, но аз го убедих, че трябва да има входни талони дето се казва поне на цената на кутия цигари(б.р. 5 лв.), защото това първо е желанието на една не малка част от нашите фенове, които искат да дават своята лепта и съпричастност към клуба. На второ място аз не знам къде в Първа лига в момента има стадион със свободен вход.

– Ще ви стигне ли времето да успетете във всички посоки?

– Времето ни притиска и в организационен и в спортно-технически план, но се надявам в голяма степен да изпълним задачите си. В следващите 6-7 седмици ще има голямо напрежение за всички в клуба, защото предстои да се свърши огромен по обем работа – треньорът да си изгради и подготви отбора, ние да вкараме в ред условията на стадиона и да обезпечим напълно нормалното функциониране на клуба.

– Как трябва да изглежда Хебър в Първа лига и направихте ли си изводи от предните участия, когато отборът все „танцуваше по едно лято“? 

– В моите представи Хебър трябва да е тим, с който всеки би се съобразявал. Преди два дни кметът Тодор Попов определи основната цел за новия сезон – запазване на мястото в елита  и утвърждаване сред най-добрите отбори в страната. Искрено вярвам, че ще успеем. Мисля, че сме си взели поуки от предишните неуспехи и няма да повторим същите грешки.

– Има ли нужда Хебър от ударна селекция или ще се разчита на основата на сегашния състав?

– Каква точно да бъде селекцията ще определи треньорът. Разбира се в рамките на разумното и възможното. Аз твърдя, че никога не съм се бъркал в неговите неща, защото така после не бих могъл да изисквам от него каквото и да било. Смятам, че грешките от лятото на 2019-та година няма да направим. При всички случаи Хебър има нужда от едно надграждане, обновяване и освежаване на състава, но не и драстично, а само с попълване на определни дупки в конкретните звена и засилване на конкуренцията там, където това е нужно.

интервю на marica.bg/Димтър Комсийски

2 КОМЕНТАРА

  1. Г-н Папазов, Иване,
    Прав си, че интригите нямат почивен ден. Ти самия си интригант, доказал си го през годините. Пий си питието с Митов и не прекалявай с интервютата, че хората ще разберат колко си ограничен.

    • Така е Попе. Прав си. Аз съм прост пазарджишки селянин. Регистрационен номер PA – Пакистан.. Див и много прост.

Comments are closed.