Ботев II с Балтанов и Филипов устиска равен в София и се спаси от изпадане в Трета лига

0
865

Ботев II успя да стигне до изстрадано 0:0 срещу ЦСКА 1948 II и да вземе нужната точка, която гарантира оставането във Втора лига. Канарчетата водеха ожесточена борба със Септември Симитли и Марек за оставане в групата. Миналия кръг цели 7 футболиста от първия отбор бяха свалени в дубъла за инфарктна победа в последната минута срещу Спартак Варна с 3:2 в Коматево.

Днес двама ветерани – Балтанов и Филипов отново бяха в състава на Стефан Стоянов, за да помогнат на закъсалия с точките дубъл на канарчетата. В състава на ЦСКА 1948 II, свалени от представителния отбор, също личаха имена на доста опитни играчи: Иван Караджов, Георги Ангелов, Димитър Пиргов, Валентин Йосков и Ангел Бастунов.

Жълто-черните имаха само 2 удара към вратата, които дойдоха още в началото на мача. Първият от тях бе спрян с тяло от защитник, а втория бе прекалено слаб, за да затрудни Караджов.

За сметка на това домакините имаха поне половин дузина стопроцентови ситуации, които обаче не успяха да превърнат в гол. Столичани бяха много по-настъпателния отбор през целия мач, но много добри намеси на вратаря на Ботев, а веднъж и гредата осигуриха точката нужна на канарчетата.

Така последния кръг, в който Ботев се изправя срещу Марица на практика ще е протоколен, а изпадащите ще са Марек и Септември Симитли. По-рано през сезона от надпреварата отпаднаха Нефтохимик и Левски Лом.