Кражба за 25 000 лв на Колежа! Полицията започна разследване

28
4758

Крупна кражба е била извършена от стадион „Христо Ботев”, съобщава TrafficNews. През почивните дни са били задигнати 250 метра кабел, чиято стойност е над 25 000 лева. Окабеляването е било сложено преди дни, като то е под сектор „В”, където в момента се изграждат временните съблекални. Отговорникът за ел системата на Колежа Хубен Анадолиев разказа пред наш репортер, че впечатление прави начина, по който са били откраднати кабелите.

„Това на прилича не обикновена кражба, като дори подозираме, че може да е саботаж. Хората, които са взели кабелите са се качили със стълба и с ножица за кабели са отрязали вече монтирани елементи. Рязането е било изключително прецизно. Кабелите са били качени върху стелажи, като на практика, когато се върнаха работниците на обекта по никакъв начин не е личало, че има липсващи елементи”, обясни управителят на фирмата изпълнител.

Точно до мястото, където е била извършена кражбата е имало голямо количество немонтирани кабели, които обаче не са били взети. Според Анадолиев това е странно, тъй като откраднатите кабели се изисквало много повече работа и умения, за да се откраднат.

„Не знам, възможно е и да е саботаж. Тъй като, ако не бяхме ги видели сега, то щяхме да разберем, когато тестваме цялата инсталация. Това щеше да зачеркне цялата ни работа до този момент”, каза бизнесменът. Той допълни, че с този акт работата по ел инсталацията в сектор „В” на практика започва отначало, което ще ги върне поне 3-4 дни назад. От фирмата са започнали обследване на всички монтирани до този момент елементи от окабеляването.

Полиция днес е била на място, като са направили оглед и ще проверят записите от камерите в близост.

28 КОМЕНТАРА

 1. 2
  4

  От години на Строежа се краде като за Световно. Милиони потънаха. Сега рев за това, че някакви жълти цигани, откраднали кабели за 25 бона…😂😂😂 Смешна история.

 2. 3
  3

  Сигурен съм, че циганите сами са се ограбили. Толкова са прости!

 3. 1
  2

  Мрете цигани крадливи.Смърт за вас миризливи.

 4. 4
  4

  От циганче сапунче,от циганката две,от цялата лайнута прах за пране.

 5. 6
  4

  Цигани мрете Локоциганска паплач на сапун.Цигани,турци,арменци обратно в Кюстендил.Миндили грозни.

 6. 5
  6

  Те индианците окрадаха милиони покрай този строеж ся за 25 бона. Смешна работа.

 7. Тия,електротехници,добре са се облажили за Великден!От написаното,разбираме,че крадците са били добре екипирани със стълби,ножици,клещи,отвертки фенерчета,метли и т.н.Качили са се отворили са разпределителните,кутии демонтирали са кабела и са ги затворили след това да не си личи!?По същия начин са действали и сконтактите и ключовете!?Демонтирали са скобите,които държат, кабелите!?Отрязали са свинските,опашки,които също се използват за прикрепяне на кабели!?Помели са боклука след тях и са си тръгнали!?!?!?Ебати и хумореската!!!А и както колега бе писал по надолу,какъв е тоя кабел с цена 100 лева за метър?КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!!!!

  • 6
   2

   Стадиона е на Ботев,но работят и фенове на циганският отбор Кабелокеадци,конекрадци,събирачи на чернобяла техника.Цигани,гладни локоцигани.

 8. 5
  5

  Фекалчо, пусна ли те баща ти?

 9. 8
  6

  Ами до стадиона е маалата. Циганите са гладни, а може и жълто черният парцал да прави далавери.

  • 3
   1

   Стадиона е на Ботев,но работят и фенове на циганският отбор Кабелокеадци,конекрадци,събирачи на чернобяла техника.Цигани,гладни локоцигани.

 10. НИЙ РОМИТИ КЛОАКОМОТИФЦИ УТ СТУЛЮПИНУ С КЛОАКОМОТИФ Ф СЕРСЕТУ😂😂😂
  4
  2

  АПАПИ, КЪСНУ Е ВЕЧИ ДА СБИРЪМИ БАКЪР ЗА КЛОАКОМОТИФ! ШУШЛЯКА ДИГНЪ ГЪЛЪБИТИ, А ПАРОВОЗА Е ЗАТЪНЪЛ В ГУВ НЪ!😞😞😞 МИНАВЪМИ НА ЧАСНА ПРАКТИКА! ФТИДИ КОНЯ Ф РЯКЪТА! ПУФ ПАФ!😞😞😞

 11. 5
  1

  Какъв е тоя ,кабел по 100 лева ,метъра???Тия,техници са го откраднали и лъжат ,че са го сложили!!!И що за ел.техник си ако не може да забележиш ,че липсват 250 метра!?!?

 12. 7
  4

  Някой долен чатлак – завистник…не е фатално, сега ще сложат още камери и готово…

  • 3
   4

   Те и камери крадат помаците

 13. 7
  11

  Циганите са в жълто и черно. Сами са се ограбили. Колко са смешни!

 14. 5
  8

  Циганите са се окраали сами! О, какъв жълт срам!

 15. 13
  4

  Грозни,долни,мръсни,гнусни,кирливи, завистливи мангалчета,всичко се връща на този свят. Така да знаете.

 16. 7
  13

  Това е работа само на мургавелковците от Изгрев бойс Столипиново!

  • 1
   5

   Поне ще ядем и пием на ваша сметка доста време 😂😂😂

 17. 8
  1

  Може и Анадол Хубенов да се кръсти ако иска,но рязаната карабина си остава за цял живот.

 18. 9
  11

  Аз не съм помак, нито феновете на Ботяв сме помаци.

  • О, неразумни юриде, поради що се срамиш от РОДАТА СИ?!

Comments are closed.