Хебър представи двама нови в битката за промоция в Първа лига

0
670

С две зимни попълнения се подкрепи футболният тим на Хебър преди стартиращата след седмица подготовка на тима за втория етап от шампионата. Днес договори със 103-годишния клуб от Пазарджик подписаха халфът Ивайло Найденов и крилото Китан Василев. Бившият младежки национал Найденов напусна официално досегашния си тим Левски преди само няколко дни и след кратък разговор с Николай Митов прие да продължи кариерата си в Хебър. Найденов минава за поливалентен състезател, който успешно може да играе на различни позиции в защитата или халфовата линия. В петгодишната си професионална кариера той е бил състезател само на два клуба – Левски и Арда (Кърджали).
Крилото Китан Василев идва от Септември (Симитли), където през последните два сезона беше основен състезател на тима от Симитли. 24-годишният футболист е играл преди това за Локомотив (Сф), Царско село, Витоша (Бистрица) и Славия, чийто юноша е.
„С привличането на Иво и Китан целим основно две неща – засилване на конкуренцията в отбора и постигане на по-голяма широчина и вариативност в състава. Другата ни пряка цел с тази зимна селекция ще бъде надграждане на нивото от есента и още по-боеспособен Хебър за битките от втория дял на шампионата“, коментира привличането на двамата нови футболисти старши треньорът на Хебър Николай Митов.

Той допълни, че Хебър запазва състава си от есенния полусезон и привличане на други нови попълнения не се предвиждат. След като парафираха контрактите си с Хебър Ивайло Найденов и Китан Василев разгледаха спортна база „Георги Бенковски“, след което проведоха разговор със силния човек в клуба Иван Папазов и Николай Митов.