Архитектът на „Колежа“ поиска извинение от кмета, всичко било в ръцете на Общината

81
1495

Позицията на арх. Савов:

Уважаеми Пловдивчани

Уважаеми фенове на ФК „Ботев“ – Пловдив

Уважаеми г-н Кмет

От името на проектантския колектив, който ръководя, изразявам нашето огорчение от тиражираните в медиите твърдения, че ние сме виновни за „закъснението“ на строителните работи по стадион „Христо Ботев“.

Огорчението е още по-силно и от намеците, че ще търсим плащания за нещо, което сме правили преди, т.е. дублираме проектите.

Категорично не приемаме тези необосновани обвинения, тъй като са изцяло неверни и уронват нашето достойнство като личности и специалисти. Чрез тях волно или неволно се изкривяват реалните обстоятелства и причини за начина, по който се развива проекта по реализация на първия етап на стадион „Ботев“.

Обръщаме внимание, че до момента /почти година/ работим по преработката на проекта без договор, без заплащане, изцяло за наша сметка и отговорност. Независимо от това нито за момент не сме оставяли строителството да спре поради липса на актуализирани проектни решения, като даваме необходимите указания на обекта в рамките на авторския надзор, който упражняваме.

Но има действия, които трябва да се извършат и решения, които трябва да се вземат, а те са изцяло в правомощията и компетенцията на собственика – община Пловдив.

Именно община Пловдив трябва да поднови и актуализира всички съгласувателни процедури и предварителни договори с експлоатационните дружества. Общината трябва да актуализира и завери в експлоатационните дружества визата за проектиране. Общината трябва да определи постоянен екип по управление и координация на проекта от страна на Възложителя, както и много други съгласувателни и организационни работи, свързани с лицензиране на съоръжението и въвеждането му в експлоатация.

Без да се направи това от Възложителя – община Пловдив, не е възможно да се завършат преработките, а строителството да върви по начина, по който всички очакваме.

Уважаеми г-н Кмете,

Утре ще присъствам на срещата обявена от Вас, но не като виновна и неизправна страна, а като ръководител на проектантския екип, който благодарение единствено на своя ентусиазъм прави всичко възможно да се реализира проекта в рамките на обективните ограничения – финансови, времеви и други. Моля да си направите необходимите проучвания и проверки, като се надявам да получа Вашите извинения за необоснованите упреци към нас.

Към всички пловдивчани и фенове на Ботев отправяме пожелания за светли празници и ви уверяваме, че ще направим всичко възможно в рамките на законовите и нормативни изисквания за успешното реализиране на първия етап от строителството на стадион Ботев.

Главен проектант на стадион „Хр. Ботев“

aрх. Георги Савов

81 КОМЕНТАРА

 1. МАХМУД ПОТОМСТВЕНИЯ КЛОАКОМОТИФЕЦ ОТ АНАДОЛСКИТЕ ДЕБРИ:)))
  2
  1

  НАЙ-ВАЖНУТУ ЗА НАС Е, ДА НЕ ПУТЪНИ ПАРОВОЗА ДЪЛБОКУ В ГУВ НЪТА!!!…..И ДА СЪ НАДЯВЪМИ НА ХРАБРИТЕ БРАТЯ АНАДОЛЦИ ЗЕКИ БЕЙ И ЛЕВЕНТ АГА!
  ЗАТУЙ НЕУМОРНУ ША ПУФТАРЪМ: ДА СПАСИМ КЛОАКОМОТИФФФФФФ ОТ РАЗПАД!! ПУФ ПАФ!:)))))))))))))))
  МУ ХАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

 2. 8
  1

  Днес Пинко малко узнетвен ми се видя.
  Тия строеж започна да го изнервя. Тоя Бойко Рашков….

  • 3
   1

   Някой да е видял или чул Хр.Крушарски??? Напоследък изчезна този иначе тъй приказлив човечец.

 3. НАЙ-УБИЧАНИЯ УТБОР ОТ РОМИТЕ В БЪЛГАРИЯ- КЛОАКОМОТИФФ😉😃😂😂😂
  2
  3

  АРХИТЕКТЪ, МАРХИТЕКТЪ, АМА…

  ТИА ВРАЧАНИ УТ БОТЕВ НЪ ЛАШКАХА КЪТ ТРУДУВАШКИ КУЛИЧКИ ПРЕДИ ИЗДАВАНЕ!😞😞😞… И ТО НА ДЖАМИЯТА!😞😞 ЗАСИЛИХА НЪ КЪМ КОНДОФРЕЙ И ФТИДИ КОНЯ Ф РЯКАТА!😞😞!!! А КВО НЪ ЧАКА СЛЕД БАНГО ВАСИЛ, НЕ МИ СЕ МИСЛИ!!? СТАВЪМИ КЪТ ДУБЪЛА, КОЙ УТ ДЕТ ДОДИ, БОЙ ПУ МУТКЪТА С ЧЕРПАКА!😞😞😞!

 4. 6
  5

  Нали знаете къде ви е мястото в Сопот и Коматево вие много селски отбор

  • 6
   3

   Архитекта е казал на Стоян канара, че ще се изсере в устите на индианците от селата ва да гоейба.

  • НИЙ УТ РОМСКИЯ КВАРТАЛ СТУЛЮПИНУ С КЛОАКОМОТИФ Ф СЕРСЕТУ!😂😉😂
   1
   1

   ФЕКАЛА, МЕКАЛА, АМА…

   ТИА ВРАЧАНИ УТ БОТЕВ НЪ ЛАШКАХА КЪТ ТРУДУВАШКИ КУЛИЧКИ ПРЕДИ ИЗДАВАНЕ!😞😞😞… И ТО НА ДЖАМИЯТА!😞😞 ЗАСИЛИХА НЪ КЪМ КОНДОФРЕЙ И ФТИДИ КОНЯ Ф РЯКАТА!😞😞!!! А КВО НЪ ЧАКА СЛЕД БАНГО ВАСИЛ, НЕ МИ СЕ МИСЛИ!!? СТАВЪМИ КЪТ ДУБЪЛА, КОЙ УТ ДЕТ ДОДИ, БОЙ ПУ МУТКЪТА С ЧЕРПАКА!😞😞😞!

 5. 1
  4

  Ще има рязане на вени, ще има и инфаркти, да се надяваме, че ще има и поне един разложен труп да се люшка на някой кран.

  • 1
   4

   ….не! Това не е подбудителство към самоубийства! Това е просто предупреждение да не се стигне до там, знаейки злобата и завистта от която са изтъкани ромските души.

 6. 6
  4

  проКУРрора още ли не е дошъл? Ейййй, че заспали курове! Аз съм подготвил всичко и чакам.

   • 1
    3

    ПроКУРрор да дочакаш….в задния двор да ти влезне! Пълна ревизия да ти направи!😂😂😂😂😂😂

 7. НИЙ УТ РОМСКИЯ КВАРТАЛ СТУЛЮПИНУ С КЛОАКОМОТИФ Ф СЕРСЕТУ!😂😉😂
  4
  5

  ПРУКУРОРИ, МРУКУРОРИ, АМА…

  ТИА ВРАЧАНИ УТ БОТЕВ НЪ ЛАШКАХА КЪТ ТРУДУВАШКИ КУЛИЧКИ ПРЕДИ ИЗДАВАНЕ!😞😞😞… И ТО НА ДЖАМИЯТА!😞😞 ЗАСИЛИХА НЪ КЪМ КОНДОФРЕЙ И ФТИДИ КОНЯ Ф РЯКАТА!😞😞!!! А КВО НЪ ЧАКА СЛЕД БАНГО ВАСИЛ, НЕ МИ СЕ МИСЛИ!!? СТАВЪМИ КЪТ ДУБЪЛА, КОЙ УТ ДЕТ ДОДИ, БОЙ ПУ МУТКЪТА С ЧЕРПАКА!😞😞😞

 8. 11
  5

  На базата в Коматево пък хората като люпят семки, плюят върху главите на футболистите.

 9. 4
  5

  7 ма година стадиона на Ботев е до никъде. 30 години стадиона на Пловдив пустее, 25 години стадиона на Варна е една дупка. Бижуто на Бургас , стадион Лазур ще се разрушава за жилищен комплекс, а новото министърче на спорта вика ЦСКА и Левски и им сервилничи с въпроса „Какво ви трябва?“ Е, какво се е променило?

  • 2
   5

   този път си прав(а). новия министър да си подава веднага оставката. този недорасляк дори не разбира, че точно заради тези привилегии и държавни протекции двата тумора левски и цска са с членска маса 80% от феновете в бг… които между впрочем сега са 5% от феновете по време на червените дядовци на този „министър“ …
   с една дума – булгаристан

  • 2
   3

   само да добавя, че реално всички стадиони в булгаристан са … РАЗВАЛИНИ

 10. 15
  3

  Семейство гризачи бяха забелязани на Колежа. Те са се устроили успешно в лабиринтите от неизползваем сив бетон, ръждива арматура и кал. Мишки при мишки ходят! Мишоци, ЩЕ ИЗГНИЕТЕ В КОМАТЕВО…

  • 1
   7

   Мри в мъки плешивецо Самотен,грозен чикиджия.Ти си срам за човешката раса.

 11. 14
  6

  Вижда.му се края и на този БотевЪ 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣👍
  Този стадион след години, ако въобще бъде завършен, ще бъде олицетворение на лъжата и кражбата в България. Този стадион ще остане в историята като СРАМНО ПЕТНО за Пловдив.
  На този стадион хората ще ходят без желание и с чувството, че са ограбени. Това ще бъде най-жалкия стадион в истороята на футбола.

  • 5
   1

   Паметник на крадливия булгаристанец. Това е тозо „стадион“

 12. 3
  12

  Абе идиот какво ти е виновна общината твоята работа мисля че беше да направиш някой промени по старият проект а и имаше мисля достатъчно време така че на теб ти трябва одит и проверка колко пари си взел и какво си свършил дотук

  • 11
   4

   „НякоЙ промени“-това е достатъчно да разберем колко прост помак си!

   • НИЙ УТ РОМСКИЯ КВАРТАЛ СТУЛЮПИНУ С КЛОАКОМОТИФ Ф СЕРСЕТУ!😂😉😂
    1
    1

    ФЕКАЛА, МЕКАЛА, АМА…

    ТИА ВРАЧАНИ УТ БОТЕВ НЪ ЛАШКАХА КЪТ ТРУДУВАШКИ КУЛИЧКИ ПРЕДИ ИЗДАВАНЕ!😞😞😞… И ТО НА ДЖАМИЯТА!😞😞 ЗАСИЛИХА НЪ КЪМ КОНДОФРЕЙ И ФТИДИ КОНЯ Ф РЯКАТА!😞😞!!! А КВО НЪ ЧАКА СЛЕД БАНГО ВАСИЛ, НЕ МИ СЕ МИСЛИ!!? СТАВЪМИ КЪТ ДУБЪЛА, КОЙ УТ ДЕТ ДОДИ, БОЙ ПУ МУТКЪТА С ЧЕРПАКА!😞😞😞!😃😂

 13. 20
  3

  ЧОРАПА ,, КОЛЕЖА,, СЕ РАЗПЛИТА БАЙ СТАВРИ ЧАКА ГОСТИ

  • 2
   11

   Чака майка ти Мюмюне. Да му пере чорапите

   • 18
    4

    ЖЪЛТА РАЗПОРЕТИНО ОТ ДЖАМИЯ ИЗГРЕВ БОЙС НАЙ ГНУСНИТЕ МАНГАЛИ НАЙ КРАДЛИВИТЕ И СТРАХЛИВИ ПОМАЦИ ТЕ ЗАТОВА КЪДЕТО ВИ ВИДИМ ПРИПАДАТЕ ЗА ДВЕ МИНУТИ И УМНАТА КАКВО ДРАСКАШ ЧЕ ЛАУТА АРМИ ИДВА ДА ТЕ ИЗНАСИЛИ ТАКА ЧЕ ПО ДОБРЕ ПРИ БАЙ СТАВРИ ОТКОЛКОТО СРЕЩА СЪС ЛАУТА АРМИ ЖЪЛТ ДЕРВИШ

    • 1
     5

     Аее путьо ти пак ли ще викаш някой да ме бие? Викни мма-ците брат. Кажи и на Божу. Мангал

     • 13

      ЩО ПАК ОТНОВО И ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ ЖЪЛТ МИНДИЛ НЕ ВИКАМ НИКОЙ ВИКА СЕ САМО БЪРЗА ПОМОЩ КАТО ПРИПАДНЕШ ИЛИ ТИ ВДИГАШ РЪЦЕТЕ КАТО НА МАГИСТРАЛАТА СМЕШЕН ЖЪЛТ ЕВНУХ

 14. 10
  1

  Имам си една мечта…
  Да няма стадион до бирената

 15. 6
  2

  Протести няма да има! Тате прибра едни пари под масата зад гърба на другите и ще направим всичко възможно да не създаваме напрежение!

 16. 7
  5

  Прокуратурата веднага на строежа на Копнежа!
  Парите на народа веднага да се върнат на хората!
  Престъпниците веднага в затвора!!

 17. 6
  5

  Узуна и Зулума мълчат,но техните муджахидини задръстват сайтовете.Цигани проклети,винаги и навсякъде сте не добре приети.Коментирайте темповете на строежа в чалтиците на Сюлейман лаутлу.Трибунката Бейсика за 12 милиона си стои така както преди изборите.Там въобще не се работи,но вие гледате само в двора на кошмара си.

  • 5
   6

   Ти за Бесика не бери грижа… може да е малко но имаме нещо … а вие бездомни клошари стадион кога ? Купа кога? Медали кога? Поне някакво минимално раздвижване кога? Живуркате си като Монтана… айде поне да биете някой от топ 3 кога ….? Живи ли сте въобще?

  • 5
   4

   Узуна е изгонен от Лаута преди пет месеца,а Зулума ще разкаже за далаверите в общината!

 18. 12
  9

  Спомням си като събориха Кънчова поляна… бъдещите тогава коматевци реваха от щастие.. споделяха снимки на евентуалния проект как ще изглежда стадиона им до 4 5 години .. истинско бижу…. е тъкмо пътувам за работа и съм край бирената … седя с насълзени очи от кеф и гледам това бижу този нешлифован диамант в натуралния си вид описващ всичко около жълтата идея … развалина честито да ви е бижуто наивни селски човечета

  • 1
   2

   Мангал! Никой не е събарял Лаута! Дейба твойта мама мръсна дейба!!!

  • НИЙ УТ РОМСКИЯ КВАРТАЛ СТУЛЮПИНУ С КЛОАКОМОТИФ Ф СЕРСЕТУ!😂😉😂

   АПАПИ, СПОКО!😂😂 ДОН КРУШО Е ЗАКУПИЛ ОШТИ 5 СИДАЛКИ ЗА СТЕЙДА Ф ЛОМ!!! БАЗАТА Ф ТРАКИЯ ГИЛА ПО ПЛАН!! КУПЧИНИТИ ПРЪСТ СТАНЪФА 4!!! СИЧКУ Е ПУД КУНТРОЛ!😂😂😂

 19. 10
  6

  “Собственикът на Обекта-Община Пловдив!!” Точка! Да не съм чул цигански рев, че Общината правила Стадион на Частен Клуб!! Стадион Хр.Ботев е Обществена собственост от Особенно важно значение!!!

  • 8
   9

   Ти чуй добре ! На никой не му пука… коматево е вашия дом !

  • Общината строи стадион на частен клуб. Чухте ли, Киро и Асен
   5
   4

   Ти това го „обяснявай“ на прокурора.

  • 4
   3

   А собственика на 8бщина Пловдив са пловдивчани.
   Аз не съм опълномощил моята собствена Община да строи този обект.
   Капиш!!??

  • 3
   3

   Тепърва ще го чуваш по време на целото прокурорско разследване.
   Това е началото на края на БоталикЪ-6

 20. 2
  5

  Лапай пишки плешив, болен педераст

 21. ЧЕНГЕЛЬ ЮМЮРБУРСУК КЛОАКОМОТИФУГЛУ ОТ АДЖИСАНА:)
  7
  2

  БРАТЯ РОМИ, МОЖИ МНОГУ ДЪ НИ СЪ ИЗКА, АМА ТВА НЕ Е РАБУТА НА НАШТУ МЕШАРЕ!!! ИМА СИ ЗАКОНИ!! ЗА КОНДОФРЕЙ И ЛОМ, РЕШАВА МЕШАРЕТУ, А ДРУГЪДИ СИ ИМА ДРУГИ ОРГАНИ!!!! ПУФ ПАФ!

 22. НИЙ УТ РОМСКИЯ КВАРТАЛ СТУЛЮПИНУ С КЛОАКОМОТИФ Ф СЕРСЕТУ!😂😉😂
  6
  1

  ПРУКУРОРИ, МРОКУРОРИ, АМА…

  ТИА ВРАЧАНИ УТ БОТЕВ НЪ ЛАШКАХА КЪТ ТРУДУВАШКИ КУЛИЧКИ ПРЕДИ ИЗДАВАНЕ!😞😞😞… И ТО НА ДЖАМИЯТА!😞😞 ЗАСИЛИХА НЪ КЪМ КОНДОФРЕЙ И ФТИДИ КОНЯ Ф РЯКАТА!😞😞!!! А КВО НЪ ЧАКА СЛЕД БАНГО ВАСИЛ, НЕ МИ СЕ МИСЛИ!!? СТАВЪМИ КЪТ ДУБЪЛА, КОЙ УТ ДЕТ ДОДИ, БОЙ ПУ МУТКЪТА С

 23. От циганче сапунче,от циганката две.От цялата лайнута прах за пране

  Циганите живеещи в незаконни коптори и каращи незаконни таксита коментират строеж на стадион.Хвърлят боб и гледат на кафе.Ксстрация и евтаназия.За чист Пловдив.Интеграцията се отлага до степен ненужна.

 24. МУСТАФАТА ОТ КОНДОФРЕЙ ЧОК КЛОАКОМОТИФЕЦА:)😂😂😂
  8
  2

  АПАПИ, СПОКО!😂😂 ДОН КРУШО Е ЗАКУПИЛ ОШТИ 5 СИДАЛКИ ЗА СТЕЙДА Ф ЛОМ!!! БАЗАТА Ф ТРАКИЯ ГИЛА ПО ПЛАН!! КУПЧИНИТИ ПРЪСТ СТАНЪФА 4!!! СИЧКУ Е ПУД КУНТРОЛ!😂😂😂

 25. 9
  5

  Властите в тая държава са заспали дълбоко.

  • 3
   3

   Прокурора и той. МАНГАЛ с гражданска позиция.

 26. 9
  8

  Само аз ли разбирам,че към този момент,строителството е НЕЗАКОННО!!! И докога така? От Промяната някакво мнение да изкажат,все пак вдигнаха лозунги,против гнилите неща в тая държава.

  • 8
   1

   Магарето разбира от оперна музика повече отколкото ти от строежи.

  • Незаконен си ти.Кога си роден и кой ти е тати.Копеле.

 27. 7
  7

  Часовника тик-така Тотю, Зиконти,Плейна и Сълзата са в батака.

 28. 5
  17

  Познавам Савов, той е черно-бял в червата си.
  И как мазно го подава на жълтурците на Пеевски, кеф ми прави.
  А те му се вързват и скачат на Общината

  • 10
   4

   Не го познаваш. Ако го познаваше кажи с кой известен футболист е седял в прогимназията на един чин.

   • 2
    1

    В Пловдив има 2-ма известни футболисти – Бонев и Садъков.
    Другите са известни само в махалата си

  • 4
   1

   Познаваш ли майка си и баща си,копеле мургаво.

 29. 8
  9

  КУЧЕ,ВЛАЧИ!ДИРЯ,НЯМА!СЕГА ЩЕ СТАНЕ ЯСНО,ЗИНГАТА КАК ИЗДЪРЖА ОТБОРА!!!ЗИКО НА ИЛИЯНЧО,ИЛИЯНЧО НА ЗИНГАТА!!!

  • 8
   5

   ПРЕДИ ТОВА,ТОТЕВ НА СЪЛЗАТА А ТОЙ НА СДРУЖЕНИЕТО

 30. 10
  5

  Зулума нали щеше да разкрива далаверите в общината около стадионите, явно знае нещо,нека си изпълни обещанието както винаги го е правил,той е сериозна личност.

 31. 11
  2

  Тук май ще се отвори работа на Кьовеши!Искаме да разберем истината и кой лъже? Бойко и Зико обещаваха,че тук ще се играе финал за европейски турнир,а както са тръгнали нещата и съблекални няма да направят.Писна ни от лъжи и обещания.

 32. 8
  7

  Цирк, цирк, цирк.Да видим ония“Анонимен помак проКУРор“какви локуми ще разтяга след тези твърдения на архитекта?Чорапа се разплита и Колежа май ще задмине Хемус.С нетърпение очакваме какви ще ги ръсят Зиконти и Олекна,а на Лаута Коцето Язов и Крюшо си строят тихичко бижуто Лаутън Парк и нямат подобни проблеми защото всеки лев се знае за какво е изразходван!

 33. 5
  14

  Защо общината строи стадион на частен клуб?!

  Гешев?????

 34. 5
  10

  Това започва все повече да ВОНИ.

  Гешев, спиш!!!

   • 1
    4

    За да те чукам, Бонке.
    Ти си постоянно тук, но ТВА ТВОЕТО ЖИВОТ ЛИ Е.

    След Берое ид2а ред на АФД Тракия

    • Брей, Вълчо и ебач бил. Чука здраво в нета, чак пушек се вдига. Всички какти в мангалпорн.ком по 5 пъти ги е минал. 😀

 35. 5
  10

  Хаха няма такъв ЦИРК!!

   • 3
    5

    Потомците на БКП и Васко Нинов да мълчат

    • По-комунстическо име от Локомотив е само цска.

 36. 6
  13

  Ама боли ни кура за ваще селски лакърдии ве зимайте се със зико и си ЕПМ в коматево цял живот селяни прости

Comments are closed.