СНИМКИ: С група от 23-ма футболисти Марица стартира лятна подготовка

0
701
Марица, първа тренировка, 21 юни 2021

 

„Марица“ проведе днес първата си тренировка. Малко след 10:30 часа, треньорите Николай Димитров, Кирил Андонов, пом.треньора Йордан Влашки и спортният директор Апостол Попов изведоха на терена в село Оризари група от 23-ма футболисти, които стартираха лятна подготовка за предстоящия сезон във Втора професионална лига. Преди това състезателите се събраха на стадион „Марица“, а тимът бе изпратен от талисмана на отбора – котето Марица, което е сираче и намери своя дом на стадиона в „Кършияка“.
Отборът ще тренира двуразово до края на седмицата, а в петък предстои и първата контрола. Съперник в нея е един от участниците в евротурнирите – „Арда“ (Кърджали), като приятелската среща ще се играе на стадиона в Момчилград. От 28 юни до 3 юли тимът ще проведе подготвителен лагер в село Говедарци, край Боровец.


Ето и групата на „Марица“ за първото занимание:


Вратари: Илия Николов, новото попълнение Петър Начев и юношата Виктор Петков, който е набор 2006.
Полеви футболисти: Борислав Дончев, Йордан Пейчинов, Димитър Аврамов, Георги Иванов, Величко Величков, Даниел Спасов, Теодор Фърков, Сами Мехмедов, Милен Танчев, Георги Георгиев и Александър Праматаров. Новите попълнения: Валери Домовчийски, Станислав Маламов, Илиян Йорданов, Мартин Газиев, Симеон Вешев, Айкут Янъков, Мариян Тонев и Христиан Димитров. С отбора подготовка стартира и Ремзи Неджип, който идва от „Левски“ (Карлово) и ще изкара пробен период.


От първото занимание отсъстваха възстановяващия се от операция Станимир Димитров, Тодор Тимонов, който отсъстваше по лични причини и представеният като ново попълнение Георги Божилов, който няма да бъде част от състава на „Марица“, тъй като е избрал да се състезава за друг клуб. Веселин Марчев ще се присъедини на по-късен етап към отбора. Той все още е в Кипър, където се състезава през последния сезон.Съперниците на „Марица“ в контролните срещи през лятната подготовка:
25.06 – „Арда“, в Момчилград
30.06 – ЦСКА 1948 – втори отбор
03.07 – „Ботев“ (Пловдив) – втори отбор
09.07 – „Лудогорец“ – втори отбор
17.07 – „Оборище“ (Панагюрище)


Мястото на провеждане на контролите, както и началните часове ще бъдат оповестявани преди провеждането на срещите.