ПЪЛЕН ЦИРК! Увеличиха Първа лига на 16 отбора, но след месец казват дали ще има изпадащи

69
1284

Изпълкомът на БФС взе решение да бъде увеличен броя на отборите в efbet Лига за сезон 2021/2022 година. Новият сезон ще бъде с 16 отбора, като отново ще има плейофи, след като първоначалното предложение да се върне класическият формат е отхвърлено от повечето членове на днешното заседание.

Най-вероятно става въпрос за първа шестица, която ще се бори за първите три места. Втората четворка ще се бори за седмата позиция, която дава възможност на седмия да играе плейофи за влизане в Лига Европа, а последната шестица ще определят двата изпадащи и тимът, който ще участва в баража за оставане с третия от Втора лига.

На този етап не се знае дали ще има изпадащи отбори през този сезон от efbet Лига. От изпълнителния комитет е сформирано експертна група, която до 25 май трябва да даде своето предложение, как да бъдат определени 16-те отбора за елита и дали изпадащите през този сезон ще могат да участват в efbet Лига и догодина, съобщава Спортал. В анкетата, направена от президента на Професионалната футболна лига Стефан Капралов, общо 16 отбора са дали съгласие да има формат с 16 тима. Единствено ЦСКА-София, ЦСКА 1948 и Литекс са били категорично против. Останалите клубове са се въздържали от отговор. От новия сезон Втора лига ще бъде увеличена от 16 на 18 отбора.

69 КОМЕНТАРА

 1. МАХМУД ПОТОМСТВЕНИЯ КЛОАКОМОТИФЕЦ ОТ АНАДОЛСКИТЕ ДЕБРИ:)))
  3
  1

  ДОРИ И ПРИ СОЦИАЛИЗМА КОГАТО УЖ НЯМАШЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ ФУТБОЛИСТИ ИМАШЕ ЗАПЛАЩАНЕ! ФУТБАЛЕРИТЕ БЯХА СТРЕЛОЧНИЦИ, КАНТОНЕРИ, ОФИЦЕРИ, СТАРШИНКИ!! НАПРАВЕТЕ СПРАВКА СЪС ЗУЛУМА! АЗ НЕ ИСКАМ ДА ГЛЕДАМ МОЯ ОТБОР И ДА НЕ МОГА ДА ПРОИЗНЕСА ИМЕТО НА ПОЛОВИНАТА ОТ АПАПИТЕ! НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ТЯХ, НО АКО ИСКАМЕ ФУТБОЛ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР, ТО ТРЯБВА ДА НАЛОЖИМ ОГРАНИЧЕНИЯ! ОТ 1989 ЗАГИВАХМЕ БАВНО И МЪЧИТЕЛНО ДОКАТО НЕ СЕ ПЕНСИОНИРА И ПОСЛЕДНИЯ ФУТБОЛИСТ СЪЗДАДЕН ОТ „ЛОШИТЕ ДРУГАРИ“!! СЛЕД ТОВА МРАК И ПАДЕНИЕ!!! ЩЕ СА НИ НУЖНИ ПОНЕ 30 ГОДИНИ ЗА ДА ВЪЗВЪРНЕМ ПОНЕ СТАРОТО НИВО!!! ЗА МЕН ИМА А, Б И ДРУГИ ГРУПИ, НЕ ГИ ДЕЛЯ НА ПРОФЕСИОНАЛНИ И АМАТЬОРСКИ, ЗАЩОТО ДОРИ И В МЕРИЧЛЕРИ ПЛАЩАТ НА РИТНИТОПКОВЦИТЕ! МОЖЕМ ДА СИ ПИШЕМ С ГОДИНИ И ДА НИЩИМ ВЪПРОСА, НО БЕЗ МАСОВОСТ И НОРМАЛНИ ЗАПЛАТИ, СЪПОСТАВИМИ С ТЕЗИ НА РАБОТНИЦИТЕ, НЯМА ДА Я БЪДЕ!!! КОЙТО Е ДОБЪР ДА БЯГА ДА РИТА В КИТАЙ! ВЪПРОСЪТ Е СЛОЖЕН!!…………….

  • 1
   2

   Колелото на историята се върти….върти се но в една посока, напред! Никога назад. И като се върти, не чакай точка А след 365 дни да дойде на същото място където е била, защото то се придвижва напред в своето въртене. “Лошите другари” ги няма и няма да се върнат.

   • МАХМУД ПОТОМСТВЕНИЯ КЛОАКОМОТИФЕЦ ОТ АНАДОЛСКИТЕ ДЕБРИ:)))
    3
    1

    НЯМА ЕДНА ПОСОКА! АКО ТРЪГНЕШ НА ЮГ, СЛЕД ВРЕМЕ ОТНОВО СИ В ТОЧКА А!!!!!!!! И НА СЕВЕР ДА ТРЪГНЕШ, СЛЕД ВРЕМЕ ОТНОВО СИ В ТОЧКА А!!!!!!:))))) ПРИРОДА АБИ, КО ДА НАПРАЙШ! ФИЗИКА!:)))))))))))

    • ИСМЕТ, ЗЪЛВИНИЯ ДЕВЕР НА ЮСУФФ АДЖАСАНЛИЕФ КЛОАКОМОТИФЕЦА ОТ ПОРДИМ!:))
     3
     1

     И ПРИ СЕЗОНИТЕ Е ТАКА БРАТЕ МАХМУД!!! СЛЕД ТЕЖКА ЗИМА, ОТНОВО ИДВА ПРОЛЕТ!!!!!!!!!! ……………… ТАКА Е БИЛО И ПАК ЩЕ БЪДЕ……………..:) ВСИЧКО СЕ ПОВТАРЯ!

     • Така е. Имало е ледникови епохи. Не една и две. Ще поживеем-ще видим.

     • Вашата зима продължава Изгрев бойски циганин! В Локомотив Крушарски си плати задълженията към футболистите и тук пролетта идва! За разлика при селско-циганското сдружение наречено БотевЪ зимата продължава! Вас дори руските мафиотски структури не ви искат! Парите за стадиона свършиха, на кой сега ще се на гъзите и ще въртите минети, а? Та надявай те се, надявай те се на пиян хуй!

  • Колкото до масовост, нали и аз това казвам:Масов аматьорски футбол подпомаган финансово от Държавата! Стриктно регулиран от БФС професионален футбол на принципи непозволяващи клубове еднодневки! Дали ще са 5-10-20….няма значение. Щом отговарят на стриктните финсови условия за участие-да заповядат.

 2. Това за което бленуваш, няма как да стане! Спорта отдавна не е игра за развлечение! Особено футбола! Букмейкъри печелят милиарди от залози! Защо тези които се трудят на терена да не получат полагащото им се от тези пари които се разиграват? Телевизии печелят колосални суми от телевизионни права да предават мачове, защо футболистите да получат част от тези пари? Когато всичко е осветлено и законно, нека всеки влага във футбола и печели от футбола! Да, някои няма да издържат на дадени изисквания, ще играят в по-долно ниво, където изискванията ще са други. Рано или късно дори Супер Лигата ще успее да обедини усилията на тези които имат желание да вдигнат нивото на играта на друго ниво. Не е важно колко е тавана на заплатите, щом ги плащаш! Важното е минималното заплащане да позволява нормален живот на човека!!

  • БУКМЕЙКЪРИТЕ МОГАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ ДОРИ АКО СЕ ПРОГНОЗИРА ДАЛИ УТРЕ ЩЕ ВАЛИ! ОКУПИРАЛИ СА СПОРТА И ТОВА Е ЛОШО!!! КЪДЕ Е ТОЧНО БАЛАНСА Е СЛОЖНО ДА ОПРЕДЕЛИМ………………..ПРОСТО НЕ СМЕ НИЕ КОИТО МОЖЕМ ДА ОПРАВИМ НЕЩАТА. НЯМА СМИСЪЛ ДА ГИ РОВИМ!

   • Има си начини да се урегулират нещата. Аз не казвам че трябва да се закрият букмейкърските къщи. Облагат се с данъци позволяващи да се подкрепя аматьорския и ученическия спорт!

 3. Кое е наред че не разбрах? Кое е наред? Вижда се колко е наред в Левски, в Локо….и това е само отбори за които се знае, а как е в Монтана, Ботев Вр., Берое!! Та дори и при нас е мъгла. За Б група няма да говоря. Там е куче влачи камион!

  • Изпуснах Славия. Там всичко е цветя и рози.

 4. ЗА СЕГА В А ГРУПА СИЧКУ Е НАРЕД! ЗА Б ГРУПА ЧАКАТ ПОНЕ ДВА ДУБЛИРАЩИ. НАПИРАТ И ОТ НИЗИНИТЕ!! ОТБОРИТЕ СА РАВНОСТОЙНИ В ЦЯЛАТА А ГРУПА ТА ЧАК ДО 7-8 В Б ГРУПА!!! НИКАКВО ЧАКАНЕ!! Б ГРУПА ИЛИ 20 ОТБОРА ИЛИ 2 ПО 10!!!

  • 36 професионални отбора, а Национала в четвърта урна! Какво ще се промени ако 10 от тези отбора се състезават на аматьорско ниво и не тежат на хазната на разни общини или не са пералня за пари на разни мутри, и не участват в тото далаверите??

   • МАХМУД ПОТОМСТВЕНИЯ КЛОАКОМОТИФЕЦ ОТ АНАДОЛСКИТЕ ДЕБРИ:)))

    НА ТАЗИ ТЕМА МОЖЕ ДА СЕ ГОВОРИ НЕ ЧАСОВЕ, А МЕСЕЦИ!!! ПАРИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗХВЪРЛЯТ ОТ ФУТБОЛА ВЪОБЩЕ В СВЕТОВЕН МАЩАБ!!!…….. НЯМА НИЩО ЛОШО ОТБОРИТЕ В А ГРУПА ДА СА РАВНОСТОЙНИ КАКТО СА В МОМЕНТА! МОНТАНА ИЛИ НЯКОИ ДРУГИ ОТБОРЧЕТА ДА БИЯТ ЛУДОГОРЕЦ! АКО ИЗПАДНАТ СЕГА ЕТЪР, БОТЕВ ВРАЦА, МОНТАНА ИЛИ СЛАВИЯ ЩЕ ГИ РАЗГРАБЯТ И ПОГУБЯТ!!!! ЛОКУ СОФИЯ СЕ МЪЧИ ВЕЧЕ ТРЕТА ЛИ ЧЕТВЪРТА ГОДИНА!!! ТЕЗИ ОТБОРИ НЕ СА КАТО ВЕЛИКИЯ БОТЕВ ПЛОВДИВ И БЪРЗО ДА СИ СТЪПЯТ НА КРАКА!!!!

    • “Парите трябва да се изхвърлят……”

     На добър път! И късмет.

     • ИНАЧЕ БЕЗУМИЕ!!! ИГРАЧ С ЦЕНА 1 000 000 000!:))

    • И нещо друго. Казваш парите трябва да се изхвърлят, но професионалния статут да се запази??? Така ли? Ако ще се изхвърлят парите от футбола, нека и 22 отбора да има в А група, супер. Нищо на против.

     • МАНЛИХЕР КАРАБИНОФФ КЛОАКОМОТИФОФ-РЕЗАКА ОТ МЕРИЧЛЕРИ 49,12:)))

      ПАРИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ИЗХВЪРЛЯТ НАПЪЛНО ПОНЕ ЗА СЕГА, НО НЕ БИВА ДА ИМА ИГРАЧИ КАТО НАСРИТУ СЪС ЗАПЛАТА 22 000ЕВРАКА А НЕ НАМИРА ВРАТАТА ОТ 5-6 МЕТРА!! ПРОСТО НОРМАЛНИ ЗАПЛАТИ!! ПОВЕЧЕ ОТБОРИ, ПО-НОРМАЛНИ ЗАПЛАТИ!

     • Кой ще определи тавана на заплатите, и колко трябва да бъде? Нали се сещаш до какъв хаос и корупция ще доведе това? Според мене точно определени финансови изисквания към отборите в първа и втора лига, ще охлади интереса към участие на тото отборите. Авантюри от рода на Любимец Митница, Верея, Витоша Борисов, Царско село….Няма да има заплати от по 20,000 Евро, които не можеш да плащаш защото ще бъдеш изхвърлен от групата.

   • ЗАЛИЧЕН ОТ РЕГИСТРАЦИЯ РОМ, С ПРЕМЕСТЕНО СЕДАЛИШТЕ!!:))
    1
    1

    ПЪК И ДА ПОМИСЛИМ ЗА НАШИЯ КЛОАКОМОТИФ! АКО ФАЛИРАМИ БЕЗ ДЪРЖАВНА ИЛИ ОБЩИНСКА ПОМУШТ НИКУГАШ НЯМА ДА УПРАВИМ!! ДА НЕ МИСЛИТЕ, ЧЕ АНАДОЛСКИТЕ НИ ПРИЯТЕЛИ ЗЕКИ БЕЙ И ЛЕВЕНТ АГА ША НАЛИВАТ МНОГУ АЛТЪНИ??? МАНИ ЛИ СА ШУШЛЯКА И ПЪЛЕН КЕНЦ!!!ч

  • В Исландия нямат Професионална лига! Виж какъв скок направи футбола им.

  • Кое е наред? Вижда се колко е наред в Левски, в Локо….и това е само отбори за които се знае, а как е в Монтана, Ботев Вр., Берое!! Та дори и при нас е мъгла. За Б група няма да говоря. Там е куче влачи камион!

 5. 4
  1

  Да увеличаваш броя на отборите в А и Б групите, тоест в Професионалния футбол, при положение, че всяка година има поне по един отбор от втора лига, който се отказва по финансови причини, че в А група явно има отбори, които не отговарят на каквито и да са финансови изисквания, не се плащат заплати, не се плащат дължими суми за охрана, не се плащат пари за съдийски назначения, за наказания….Това е пълна аматьорщина! Ако искаш да вдигнеш нивото на Профи футбола, трябва да изостриш, конкуренцията и да поставиш условия за участие, а не да разкрачиш вратите за участие на куцо и сакато!!

  • Боби си подготвя нов мандат на управление. Все си мисля, че ако всичко беше наред с “тефтерите” на БФС, Боко нямаше да се намесва, както и Прокуратурата. Въпроса остава висящ, какво откриха проверките?

 6. Цитат от култово решение на Изпълкома: „От новия сезон Втора лига ще бъде увеличена от 16 на 18 отбора.“
  Аз искам да питам – ами този сезон какъв е формата?!?Пак са си 18.
  Ударили са дъното с поредното нафиркване по повод завръщането на Боби.

  • Пената едно време правеше такива култови изказвания, в едно такова, беше изредил национала с 12-13 футболиста на терена!

 7. 2
  2

  Гледам снимката на Боби и не мога да повярвам. От алкохола ли е, или гена му е такъв, но кълна се този човек ми прилича повече ма азиатец. Противна физиономия от която ми се повдига точно толкоз, колкото ми се повдигаше от зетя на Тато!!! Ето за това говоря, с идването на Боби, не сме направили никаква промяна на порочната система в БФС, просто сме я подменили с друга точно толкоз порочна колкото е била и преди!! Стани ти, за да седна аз!! Така можем да я караме до второ пришествие, със същия успех. Щял Бербо да прави промени, група с 16 отбора….Точно след десетина години, ще сме на същото дередже, ако не и по зле и
  ще сменяме Бербо с Десподов или някой друг.

 8. Не може ако не осерете дори сериозна тема като тази!

 9. 4
  3

  АХАХАХХААХААХХААХХАХХААХААХАА
  НЯМА ПО ЖАЛКИ АМЕБИ ОТ КЮСТЕНДИЛСКИТЕ КОМПЛЕКСАРИ
  ТЪПИ КАТО ГЪЗ

 10. Селяни с кални цървули надуват дудуши и балони
  2
  12

  Не мога да разбера защо папагалите си мислият, че Пирин, Локо София, Миньор или всеки отбор, който ще влезе от Б група е по -слаб от тях и това ще ги спаси от изпадане догодина??!
  Още повече, че Цингата е статист и те са в полойението на Левски

  • Ако нямаш какво да кажеш по същество, защо не си мълчиш и прочетеш нещо от тук от там?

   • Нека да се изкаже. Бай Мангал и той душа носи – като си дрънка никому не пречи.

  • Няма как - циганина не разбира български език!

   Манго няма лек за вас, циганина си е циганин цял живот. С клетви, лъжи и кражби – толкова капацитет, затова без виза за Пловдив, стойте си в махалите.

 11. 6
  3

  От УЕФА твърдо ще ни изхвърлят от евротурнирите заради промените наложени в края на първенството…

  • МАНЛИХЕР КАРАБИНОФФ КЛОАКОМОТИФОФ-РЕЗАКА ОТ МЕРИЧЛЕРИ 49,12:)))

   В Чл.51 ясно е записано, че в хода на първенствата БФС може да издава актове и решения, които не могат да противоречат на духа и постановките на тази наредба.
   КЪДЕ ГО ПИШИ ТВА БЕ АБИ??:))))))))))))))

 12. 6
  1

  В конституциата трабва да се разреши Народен съд на всеки 10 години – да се разчистат новосъздадените душмани илапачи от народа

  • 2
   2

   След 20 години, от Народа няма да остане нищо. Този филм вече е игран през 1923 година. Антон Страшимиров го е описал много точно-“Клаха Българския Народ така като и турчин не го е клал”! Комунистите твърдят че става дума за режима на Цанков, а според други, Страшимиров описва жестокостите и от двете страни!! Българина известен със своята жестокост! Така че, едва ли това е най-добрия начин да се решат проблемите.

   • 2
    1

    Между другото, това са годините на абсолютен крах на човешките ценности у нас. След края на ПСВ до 1940г. По време на избори и предизборни агитации, има хиляди убити активисти на различни партии. Избори на “цепеницата”! Да се помни и да се знае!

    • 2
     1

     Ами все от някъде трябва да се започне.
     Нима предпочиташ сегашното мракобесия и беззаконие на Царя-Пойарникар?
     Все пак говорим за съд, а не за терор – който е невинен няма от какво да се претеснява…

     • 1
      2

      И кой е Прокурор, кой ще е съдия и ще има ли право на адвокат?? Този народ трябва да скъса с пъпната си връв, която го държи в обятията на Ориенталщината и да заживее като Европеец. Западно Европеец имам предвид. Да разбере, че има механизмите да държи властимащите отговорни, да разобличава Всяко нарушение на законите, да има Гражданска съвест. Все пак сме в ЕС и част от Европа, а не от Азия или Африка!

     • 1
      2

      Правиш се на европеец, а с другото си лице искаш крадена народна пара за срасуонче, базичка, заплатки…
      Типичен тъмен български субект…

 13. 4
  1

  С МАЛКО УСИЛИЯ И НЕ МНОГО ПАРИ МОГАТ ДА ВЪЗСТАНОВЯТ ФУТБОЛА В РУСЕ, БУРГАС, ПЛЕВЕН,…………………. ЩОМ МОНТАНА, БОТЕВ ВРАЦА, МОГАТ ДА БИЯТ „ГОЛЕМИ“ ОТБОРИ ЗНАЧИ МОЖЕ!!! МОДЕЛЪТ 10 СОФИЙСКИ ОТБОРА И ДРУГИТЕ НЕ Е ПРАВИЛЕН! СОФИЯ ВЪПРЕКИ МНОГОТО ПАРИ НЕ СЪЗДАВА ПОЧТИ НИЩО!! ПОВЕЧЕ ОТБОРИ, ПОВЕЧЕ ДУБЛИРАЩИ И ПОВЕЧЕ ПОМОЩ ЗА ИСТИНСКИЯ ФУТБОЛ!!

  • И да се държат на командно дишане?? Професионалия спорт да се оправя сам и по професионално. Има си ФИФА, УЕФА,……ПАРИ ОТ БЮФЖЕТА САМО ЗА АМАТЬОРСКИ И КОЛЕЖАНСКИ СПОРТ!!!

 14. 4
  7

  Бг А група е била почти винаги от 16 тима , след като има плейофи , какъв ви е проблема …не може всички да са като Разград и прасетата с по 15 милиона бюджет …такива са ни възможностите , което не значи , че с 16 отбора лигата ще бъде по – зле от сега ! Така се дава и нъзможност на повече състезатели да участват на по – високо ниво !!! Пък който издържи , който не може изпада , идва друг и така !!!

  • Изпада един отбор-кръводарител и идва нов?? Така ли ще го караме? Щом една федерация няма изисквания към участниците в дадено Професионално Първенство, значи толкоз са и претенциите и авторитета!! Само финансово обезпечени отбори трябва да достигат до Професионално ниво и да участват в него. След края на първенството всеки получава от наградния фонд това което е заработил!!! Абсолютно Комерсионално и Професионално Първенство. Другото е живуркане с нагласени мачове и залаози.

 15. 9
  4

  Сега от УЕФА ЩЕ НИ НАКАЖАТ С ИЗКЛЮЧВАНЕ ОТ ЕВРОТУРНИРИТЕ

  • 6
   4

   ХА ХА Сега Крушарски ще се намеси и ще въдвори ред.. ДАВАЙ, купоносителю !!!!!!!!!!!!!!!

  • В Чл.51 ясно е записано, че в хода на първенствата БФС може да издава актове и решения, които не могат да противоречат на духа и постановките на тази наредба.

 16. 2
  4

  Отдавна съм си казал мнението за БГ профи футбола. Не повече от 8 отбора в една Професионална лига!! Всичко друго е пълнеж който едвам крета финансово и преживява от тото и уговорени мачове!

  • Плюс Аматьорски първенства на регионален принцип. Професионалните клубове да се самофинансират! Финансират се и се подкрепят аматьорски и средношколски-колежански първенства!

  • 1
   1

   И за база се взима годината, преди Велбъдж да се премести в Пловдив!

   • Не! Поставят се финансови изисквания, депозираш средства за съдийски такси, за охрана и Т.н. Показваш трудови договори с футболистите си, заплати, бонуси….И си в играта. Изисквания за стадиони според УЕФА, там се дава право на договори с общините за ползване на Общински стадиони, естествено срещу депозирани пари за наем. Ако има клуба достатъчно средства, може и да си построи собствен стадион. Ако ще е професионален спорта, това са изискванията! Това което казах за 8 отбора е само допускане на основа на сегашното финансово дередже на отборите.

 17. 12
  2

  Тази „държава “ няма оправия без нов народен съд

   • 8
    1

    Добре е все пак че знаем принадлежноста ти.

   • 3
    1

    Нискочелий, както общо има Москва с тези, които грабят от народа в съвременен Булгаристан?!
    Ама като гледам колко си тъп т, представителя на този народ, си мисля че така ви се пада

   • На такива като теб трябва първи да им се гледа делото…

   • 1
    1

    Това за нов Народен съд е абсолютно наложително и правилно! Ние НЯМАМЕ държава , а искаме да имаме футбол?!! Това с тази промяна в броя на клубовете е просто поредната глупост! То сега и 14 клуба са много!…Само Локо!

  • С такъв “мат’рял” като тука драскащите-толкоз! Погледни под старите теми какъв език и какви методи се прилагат.

 18. 10

  Защо ми се струва, че ако закрият Професионалния Футбол в България, страната може и да дръпне напред? Така или иначе, тази Велика игра отдавна се превърна в игричка с посредствени изпълнители, и освен срам на международната сцена, ни носи омраза и разделение вътре в Държавата!!

Comments are closed.