Зума: Трябваше да се завърши стадион “Пловдив”! В Ботев са по-привилегировани – имат собственик милиардер

64
2326

Почетният президент на “Локомотив” (Пловдив) Христо Бонев-Зума каза пред кмета Здравко Димитров, че няма да е жив да види завършен стадион “Локомотив”. Това стана миналия петък, когато градоначалникът посети съоръжението, за да види докъде е стигнала процедурата по старта на строителството.

През 2020-а държавата отпусна за “Локомотив” 12 млн. лева, а за доизграждане на стадион “Христо Ботев” – 25 млн. лева. Легендарния футболист коментира пред „24 часа“ причините за песимизма му.

– Защо, г-н Бонев, казахте пред кмета на Пловдив, че няма да доживеете да видите обновен стадиона на “Локомотив”, при положение че държавата е отпуснала за него 12 млн. лева?

– Колко време вече само се говори, а не започва строителството? Държавата отпусна средствата още миналата година. Лично премиерът БойкоБорисов дойде и ни каза: “Действайте.” А нещата буксуват. Това ме отчайва. И наистина с болка казах, че няма да доживея да видя обновен стадиона.

– Защо сте толкова песимистичен?

– Как да гледам позитивно? Аз съм отчаян. Кои са виновни за забавянето, не зная. Нашите, които движат процедурите по строителството, твърдят, че общината бавела документацията. Като споделих пред кмета Здравко Димитров, той каза, че има виновни и от двете страни – и от нас, и от тях. Това обаче не ме прави пощастлив. След срещата ни на терена се оттеглихме в приемната на “Локомотив”. Зико даде ясни гаранции, че строителството ще започне Моля се дано по-скоро започне изграждането на нашия стадион.

– Как да изглежда той, какъв искате да го видите?

– Сами знаете как е изглеждал и колко президенти, които се смениха през годините, се опитваха нещо да направят. Сега, когато държавата е отпуснала пари, нещата се бавят. Мен не ме интересува, че на “Ботев” дадоха 25 млн. лева, а на нас – 12 млн. Важното е, че премиерът е човек, който обича футбола. И ако бяхме започнали строителството и стигнали донякъде, съм сигурен, че вече щеше да има допълнително финансиране. Убеден съм.

– Долавям ревност, че на “Ботев” са дадени повече пари, а на вас по-малко?

– Нищо подобно. Не изпитвам никаква завист, защото това ще е нов стадион за Пловдив. Няма значение, че е на “Ботев”. Моето убеждение и досега е, че трябваше да се завърши напълно стадион “Пловдив” и там да играят двата отбора. В “Ботев” са по-привилегировани, все пак имат собственик милиардер (руснака Антон Зингаревич – б.а.). Тяхната ще е по-лесна. Г-н Крушарски, нашият собственик, също прави немалко. Да видим какво ще стане.

– Кога очаквате да започне строителството при вас?

– Ако от мен зависи, искам да стартира още сега.

– “Локомотив” спечели два пъти купата на България и един път суперкупата. На какво се дължи този възход?

– През последните 3 години спортната слава на Пловдив се свързва с “Локомотив”. Две купи и суперкупа – никой не може да отрече това. Възходът на отбора се дължи и на усилията на Христо Крушарски, който помага и се опитва да въведе ред. Мисля, че и футболистите, макар да не са от скъпите, намериха възможност да се изявят и да постигнат тези забележителни резултати. А идването на Георги Иванов-Гонзо като спортен директор донесе много положителни неща. Той е голям професионалист – и като треньор, и като директор.

– Вие лично как помагате на отбора?

– Аз съм почетен президент и гледам да съм полезен с каквото мога. Събираме се всяка седмица, разговаряме кой какво може да свърши. Единственото ми желание е, колкото години имам още да живея, да видя стадион “Локомотив” завършен и да отговаря на името, което има нашата институция. Нищо друго не искам.

– Като човек, който е бил треньор в Гърция, може ли да сравните техния футбол и нашия?

– Преди години имахме гърците за спаринг-партньор – бяхме напред във всяко отношение пред тях. Но в Гърция богати хора построиха много съоръжения, тренировъчни бази и стадиони. Сега и на клубно, и на национално ниво се изстреляха напред.

– Искате да кажете, че ги догонваме?

– Трудно ще ги догоним. На тях първо стадионите не можем да им изброим. Няма град без такова съоръжение и отбор от А група, където спортната му база да не отговаря на всички условия на УЕФА.

– Как виждате футболното бъдеще на Пловдив?

– На първо време трябва да си направим стадионите. Премиерът дойде и донесе средства за двата отбора. Сега зависи от нас как по-бързо да построим тези съоръжения При нас освен трибуна “Бесика” проектът е за реконструкция на целия стадион. Ако не стигнат парите, пак ще ходим да се молим на премиера.

– Въпросът е дали след изборите ще бъде министър-председател?

– Той няма проблем. Бойко Борисов, докато иска, ще бъде премиер. Бъдете сигурни в тази моя прогноза. Познавам се с него още преди да се занимава с политика. И зная какво е способен да направи и как да ръководи държавата.

64 КОМЕНТАРА

 1. С наслада чета аналните кървежи на жълтурите 🙂
  1
  2

  Ах, как боли, жълти индианци! Каквото и да сънувате, жълти изродчета, то си остава сън! Фактите са тези: 7:3!, 0:1!и смразило окончателно кривите ви и празни глави 6:0 !Изядохте черно-бялата ПЕТА !
  Изядохте и 6 парцала наскоро.
  7:3! 0:1! 6:0!Така Ви боли, че не се трае вече.

 2. АКАДИМИК ГОНДЗЮ КАЗВА, ЧИ ВЪРВИМ НАПРЕШ!!! ИСПИТАФМИ ЛЕКИ ТРУДНУСТИ С ЕТЕР И БЕЛАСИЦА, НО КАТО СЕ ВКЛЮЧИ ГОНДЗЬОЛИНЧУ, СИЧКУ ША Е НАРЕД!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=Zbb7eeWYjtY
  ПУФ ПАФ

 3. Това да не ти е свинарника в Марково.Иска се не само картинки.Парите са ви преведени.Всичко останало от зависи от вас.Ревльо,Колежа има проект преди да чуем за руснака.На вас ви трябва трибуна и половина.Ревльо все Ботев ви е в малките смърфски мозъчета.

 4. От 6ести отдел поздравяваме канариту с песента Отличен 6ест

 5. защо не си ебеш майката проста завистлива гледай си циганския отбор и го духай.

 6. 2
  8

  АЙ КЪНАРЙЕЕЕ СААДЕ БОТЯФФФ ЧИКУ ЗИКУ И ПАШАТА СЪ НАщи лигЙЕНДИ мАЖИМ Вазилина И ПОЕМАМЕ по 6 нА ЕДИН ПЪТ

  • Зулуме, кой ви е виновен, че нямате проект за стадиона?
   Как да започне да се строи, като имате само един идеен проект с две картинки?
   Колко години любимият ви Христо Крушарски се зарича да направи проект и така и не направи? За да се проектира такова съоръжение се изисква време, после проекта трябва да си премине през всичките процедури за да бъде одобрен…. на Ботев им отне около година и половина тази процедура навремето, ама бай мангау си иска да си строи като в Столипинбург…… не става обаче

 7. 8
  2

  Господин Никой за чифт гуменки се предаде,за да може да взима по 5000 на месец за едно интервю.Свинарю,майор от резерва как водеше Албанката в Италия безплатно веднъж в годината.Как купи апартаментите до братската могила и колко футболисти напуснаха родният тим заради теб.Кой водеше Божидар и Радостин на детска градина,а големия уреди в Бенетон.Затваряй си устата и наблегни на колената.

 8. 9
  3

  Как им се искаше ст Пловдив да стане.Така щеше да има двоен удар по Ботев.Те щяха да разполагат с лаута и градския а Ботев само ст Пловдив.Бонев как само забрави за детската си мечта ,да играеш в Ботев.Смени я с злоба, и то заради един чифт гуменки.

 9. 12
  3

  Зума много си завистлив .
  Вашата наглост и алчност край няма !
  Все в на другите канчето гледате и само ревете..
  Човек на години си ама БУФЕР заблуден ще си останеш !!!
  В деня в който си отидеш ще изчезне и Локо..

 10. 17
  3

  Евала Зулуме! Жалки излияния на голям футболист и малък човек. Когато гледаш винаги в двора на комшията си, никога няма да разбереш защо твоя е буренясъл. Забрави ли как получихте тези 12 млнлв? За сметка на Ботев и благодарение на протеста на феновете. А помниш ли декларацийките на вашия Фен клуб? Прокуратура занимаваха, народни пари не искали и бла, бла. Но когато Мутреско отряза от 37 млнлв за Ботев, 12 млнлв за Лаута забравихте всичко. Забрави ли какво казваше Крушарски? Че ще строи Лаута със собствена фирма и с нулева печалба, за да не пълнел гушите на други стр.фирми. Да продължавам ли и с протакането на Базата ви? Няма смисъл. От теб, от Крущзо до послед ия буфер все Ботев ви е в устата. Бил привилигирован с милиардер руснак? А залягането ти пред Мутреско е върха на простотията ти. Толкова много глупости и такова реване, като вдовица за хуй на едно място говори, че си едно нищо.

 11. 12
  2

  Гнусен свинар миризлив. Гледай си вмирисаната циганска кочина

 12. 13
  4

  Тея с тоя стадион Пловдив вече откачиха. Зуме кой ще го поддържа тоя 45000 стадион? Кой, като масовата публика се отдръпна и от двата отбора. Ще разчитат на дербита с 10-15000 публика, два пъти в годината да поддържат толкова голям стадион ли? Айде влез малко в реалността и помисли или виж Колодрума, че не може да събере пари за годишната си издръжка. А за вашия стадион, е как и кой да започне да ви строи стадион само с идеен проект, питай Крушарски, нали той обещаваш, че ще направи проекта. А за думите ти за Бойко, без коментар.

  • 13
   2

   Как иначе ще прикрие злобата си от факта, че Колежа до една година ще стане??? Как да прикрие разочарованието си от факта, че Крушарски не иска и не може да направи Работен Проект, а не Идеен? Че Зума няма да доживее да види Лаута завършен? Че Ботев МОЖЕ евентуално да има богат собственик….как ЩЕ ги преживее всички тези неща?

 13. 15
  3

  БОНБОНЕВ,искам да ла6кам албанката в мармаладения цех !!!

 14. 12

  За който не е разбрал посланието: гласувайте за ГЕРБ!

  • 4
   2

   В никакъв случай!! Или БСП, или Магарешки-Симеонов, а най-добре за Слави! Чакай, забравих за Г.Георгиев и В.Божков и президентска двойка М.Пищова и Радо Шишарката!

   • 3
    7

    А Стоян канара де го забрай ва салкъм недин.

  • 1
   3

   Така като чета, тука всички ще гласуват за БСП.

   • Кога ще е готова ваксина срещу тая проста комунистическа зараза, дето е налазила народонаселението, и като е готова дали ще е задължителна?
    Ей това ме вълнува мене!

 15. 14
  3

  Зуме, нали не забравяш, че жена ти беше проститутка? Да ти напомня ли? Затова си легенда! На колко от нас жените са ПРОСТИТУТКИ???

  • 3
   12

   Че той кой ще иска да ебе вашите жени – космати и немити краварки….

  • 5
   2

   Ами ние знаем че твоята е, но ти едва ли ще узнаеш.

 16. ГОНДЗЮ Е В НЕПРЕКЪСНАТ КОНТАКТ С МЕРИЧЛЕРЦИ, ТУРНУ МЪГУРЕЛЦИ И МАНГАЛЦИ!!! ОШТИ 3-4 БАКЪРА И ША ЗЕМИМ ПУПЪЛНЕНИЯ!:))
  https://youtu.be/UQUKhd_-7lA

 17. 18
  1

  Все си вярвах, че Зума наближавайки последните си годинки, ще се опита да поизкупи греховете които има натрупани с егоистичния си характер. Нищо подобно!!

 18. 21
  3

  ЦАРЯ НА КОМПЛЕКСАРИТЕ ПАК ВЕЛИКИЯ БОТЕВ МУ Е МАЛКОТО МОЗЪЧЕ

  • 3
   14

   да. където ги хване жълтите комплексари, там ги свива на сърма…
   А ти какво правиш в темите на Локо? Комплекси ли избиваш пак?

 19. 5
  14

  „Зико го уверил“… хахах Абе Зуме ти за 70 години не се ли научи да не вярваш на ЛЪЖЦИ?!?!
  Затова няма да видиш строеж на стадиона – защото те превика Пинокио, наби ти канчето и ти клекна…

 20. 3
  16

  Прав е Зума, но не харесвам как лиже на тиквата. Точно като жълтур. Де се е чуло и видяло пожарникар да ръководи държава??!!

  • 8
   1

   Тя щото жена ти се ебе само с теб? Вярваш ЛИ?

   • 1
    3

    Не преписвай собствените си неволи на другите…

  • Значи Золума е таен жълтур? Хептен полудяхте.

 21. 2
  13

  а аз долявам нотки на завист в надувача на жълти балони, че Локомотив е в челото, а ботяф6 в дъното от години

 22. 9
  13

  Помаците пощуряха,имате си милЯрдер да ви прави стадиона ака като четем ЦИНГАТА спи,плюска и чука курви в бардака до ръкиджийницата

  • 2
   11

   Чука ги наред, не подбира мъже, жени, епилирани или не…
   А те уж мразят Русия, но се натискат кой да е първи..

 23. 23
  4

  Зумата пак е изгляднял за пара.Явно Крушата не е щедър , както беше Кокича.

 24. 22
  7

  Зуме, лИгендо. Стига си говорил глупости. Стадион Пловдив на нас ще ни е трудно да го напълним, а вие къде се точите бе? Стадионите трябва да се пълнят. На вас 10 000 ви е тамън. Грандоман! А от финансова гледна точка, за нещо което от 30 години гние, бая пара ще излезе. И това че ние ще заиграем на Колежа, преди вие да започнете нещо по Лаута, си е ВАШ проблем.
  Последното събитие на стадион Пловдив не беше ли концертът на Металика?

 25. 34
  4

  Знаете ли кое е общото между феновете на Локомотив и на Ботев Пловдив?
  И едните и другите говорят за Ботев!

  • 5
   22

   Да, жълтите се вайкат за ботевЪ, а Локомотивци им се подиграват. Няма как да не говорим за циркаджиите от Коматево…

 26. 7
  4

  МОДЕРНИЗАЦИЯТА НА СТАДИОН „ЛОКОМОТИВ“

  по предварителни изчисления ще струва 14,6 млн. лв. Проектът, изготвен от архитектурно студио „4 ПЛЮС АРХИТЕКТИ“, предвижда изграждане на футболното съоръжение в съответствие с изискванията за 4-та категория на UEFA, с капацитет 11 500 седящи места.

  https://www.marica.bg/sport/futbol/unikalen-proekt-za-lauta-i-baza-na-loko-vijte-gi

 27. 15
  6

  Чета и невярвам на очите си! Легенда – Курва и всички след него – пак курви! Както е казъл класика: Формата е временна – Класата е вечна! Е, това Боньо Курваленски и неговите сподвижници никога няма да понесът!

  • 1
   5

   KУРВА Е МАЙКА ТИ А ТИ СИ НЕЙНОТО КОПЕЛЕ!!!АЙ У ЛЕВО ПОМАК СКАПАН

 28. 28
  6

  Зулуме, кой ви е виновен, че нямате проект за стадиона?
  Как да започне да се строи, като имате само един идеен проект с две картинки?
  Колко години любимият ви Христо Крушарски се зарича да направи проект и така и не направи? За да се проектира такова съоръжение се изисква време, после проекта трябва да си премине през всичките процедури за да бъде одобрен…. на Ботев им отне около година и половина тази процедура навремето, ама бай мангау си иска да си строи като в Столипинбург…… не става обаче!

  • Ние и сега си имаме стадион одобрен и лицензиран от УЕФА.

 29. 20
  6

  Стадион Локомотив ще е готов през 2126 година за 200 годишният ни юбилей, обещавам! Та как както построих база за 30 милиона! Клошарски дума на две не става!

  • 5
   23

   Гомнежа никога няма да стане. Няма пара. Сажалею 😀😀

   • 13
    3

    Минавай всеки ден по булевард Източен и гледай как не става 🙂 Хахахахаха, злобно, потно мангалче от село, никой не ви брои за живи и никога нищо не е зависело от една шепа неграмотни кантонери! Пудавибамайката локомотивоциганска!

 30. 22
  6

  Сън не ме лови като минавам по източен, само жалтити са ми в главата! Иначе на Господин Бойко съм винаги готов да му извъртя едно фелацио! Каква мъка има в Столипиново, просто не е истина!

  • 4
   14

   саде ботев нурмално да има мъка братчет изпадъме

 31. 7
  14

  Само шест пъти ще го напиша 😀😀

  6:0 6:0 6:0 6:0 6:0 6:0

 32. 8
  18

  Хахахаха голям си Зуме. Мачкай селската сган.

  • Зума само може да си мачка увисналите ташаци като сяда.

 33. 9
  18

  Браво на Зума. Трябва винаги да се гъбаркаш с индианците

Comments are closed.