Даниел Серехедо в първото си интервю пред българска медия: Целта пред Ботев Пд е превъзходство!

37
3540

Както още снощи ви анонсирахме PlovdivDerby.com е мястото, където ще откриете първото интервю на бъдещия изпълнителен директор на Ботев Пловдив Даниел Серехедо. Разговорът с испанеца проведохме късно снощи, часове след загубата от ЦСКА 1948 в турнира за Купата на България.

– Защо решихте да се съгласите да дадете първото си интервю чак днес?

– Пристигнах тук през януари и трябваше да разбера по-добре клуба, околната среда преди. Сега съм готов да започна да говоря.

– Бихте ли първо се представили на българската футболна общност и по-скоро да представите начина си на работа и разбиранията си, защото не сте г-н Никой. Нашата проверка сред нашите източници в Испания показа, че вече сте си създали име и не една или две медии публикуваха обширни материали за вашата кариера до този момент.

– Имам своя опит, вярно е. Работих в няколко индустрии. Във футбола, извън него. Имах собствен бизнес. Имам подходящ опит във футбола в LaLiga. Мисля, че предишният ми опит може да помогне за развитието на Ботев Пловдив и за подобряване на българския футбол като цяло, но аз съм само част от екипа, който се стреми да направи това.

– Добре, нека поговорим сега за днешния мач (Интервюто е правено вчера вечерта след загубата на Ботев Пд от ЦСКА 1948), за вашите впечатления и претенциите, които футболният клуб има към съдийството …

– Мисля, че отборът се представи добре в мача днес. Честно казано, мисля, че направихме добър мач и лесно можехме да го спечелим. За съдийството има какво да се каже, не само за днешния ден, не само за мачовете на Ботев. Какво се случи днес в мача, всички можеха сами да видят. Не съм пристрастен. Това е тенденция в българския футбол, която всеки може да види и когато казвам всеки, имам предвид всички: Българска федерация, фенове, играчи и всички. Тук не става въпрос за Ботев, не става дума за съдии, които свирят срещу нас. Тук става въпрос за съдии, които унищожават професионалния български футбол. Дойдохме в Пловдив в търсене на превъзходство и се стремим към това. Изисквам това от моя екип и очаквам същото и от останалите заинтересовани страни тук. От Българския футболен съюз, от останалите клубове и определено от съдиите. Разбираме, че всеки прави грешки от време на време, но днес правилните решения бяха изключения. Ако ме попитате какво бих направил, ако този съдия беше мой служител, имам ясен отговор на въпроса, бих го уволнил, защото той не само вреди на моята компания, но и на бизнеса като цяло. Загубих броя колко пъти той спря мача днес без причина. 3-4 пъти той отсъждаше фалове, преди те действително да се случат. Всеки имаше възможност да види какво се случи на терена днес. Ако това не се промени незабавно, ако Българската федерация не предприеме необходимите действия, за да поправи тази грешка, ние сме длъжни да преминем към следващи инстанции, тъй като сме лоялни към футбола и носим отговорността да поддържаме футболната индустрия жива, защото това поведение го убива.

– Но мислите ли, че Ботев направи достатъчно от футболна гледна точка, за да спечели, както днес, така и в предишните мачове под ръководството на новите треньори?

– Честно мисля, че заслужихме да спечелим мача днес. Беше много добро първо полувреме с няколко грешки и добър мач като цяло.

– Познавате ли лично работата на Вали? Смятате ли, че той и екипът му са правилните специалисти за Ботев Пловдив в ситуацията, в която се намира клуба? И с каква увереност се използва старши треньорът към този момент?

– Моята работа тук е по същество да позволя на треньора да си свърши работата без каквато и да е намеса, и да служа като щит на първия отбор, който работи усилено за постигането на целите си. Доверието в треньорския екип е пълно и сме 100% сигурни, че тяхната упорита работа скоро ще покаже резултати. Валентич и неговият екип са тук, защото смятаме без съмнение, че това е най-добрият екип за този проект.

– Каква ще е трансферна политика на клуба? Направи впечатление, че бяха направени 3 бързи трансфера още с пристигането на новия треньор. След това бяха привлечени двама класни (на визитка) играчи като Току и Маркиньос, но и двамата пристигнаха под наем. Каква е идеята на тези два трансфера и с какво Ботев Пд може да спечели от тях, освен, че ще експлоатира година и половина футболните им умения?

– Ние мислим за цялостната полза за клуба и ползата за играчите. Току и Маркиньос ни дават възможност да се усъвършенстваме игрово и същевременно на тях възможност да играят и да демонстрират техните умения тук на европейския пазар. Това е печеливша ситуация по всички възможни начини: икономически играчите са тук без трансферна сума и на всичко отгоре имаме опция да купим Маркиньос в края на наема и ще получим проценти от потенциална продажба на Току. Още днес започнахме да виждаме на терена какво биха могли да направят тук и да постигнат с Ботев Пловдив.

– Школата, младите… Вали спомена, че вижда много потенциал в момчетата от школата, но с малки изключения те липсват в представителния отбор за сметка на скъпо платени чужденци, които така или иначе ще се нуждаят от адапатация! Какви са плановете ви за тези момчета, които в момента с в U19?

– Всъщност не съм съгласен. Играем с много млади играчи в първия отбор. Дори възстановяваме такива играчи, които са напуснали в миналото. Те се представят добре и това е една от целите ни тук. Смятаме, че имаме много потенциални играчи за първия отбор, чиито качества искаме да подобрим и развием. Но когато заговорим за професионален футбол от първо ниво, имаме нужда и от помощ отвън.

– Българският футбол страда от липсата на интензитет и бързина. Освен слабите ни съдии, които допринасят за това по време на мачовете, другата причина е тренировките при подрастващите, които очевадно, за всеки гледал заниманията в чужбина, се провеждат на бавни обороти. Как и кой възнамерявате да натоварите с отговорността да направи юношите от школата на Ботев Пд конкурентоспособни на тези от Сърбия, Хърватия, Румъния…, а след това и на тези от Западна Европа?

– Нашата цел е да изградим методология за подобряване на местния футбол чрез въвеждане на варианти и да направим българския футбол конкурентоспособен. Българският футбол е технически добър и трябва да е на едно много по-високо ниво от това на което е в момента. Ние ще направим всичко възможно за да помогнем това да се случи. Въпросът тук е, дали настоящите футболни деятели искат това. Все още не го виждаме.

– Дублираш отбор! Кога и защо?

– Дублиращ отбор ще има, но ние току-що пристигнахме. Търсим варианти и не бързаме с тази част от проекта, която трябва да бъде солидна от самото начало. Искаме да направим солидни крачки, а не да претупаме темата.

– Базата! Какво трябва да се подобри?

Имаме най-добрата база в България. Няма съмнение в това. Разбира се, трябва да направим подобрения, за да оптимизираме работата на всички нива. Никога не сме доволни от това, което имаме и това е нашият начин на работа. Винаги трябва да се усъвършенстваме.

– Стадион Христо Ботев със сигурност е една от основните опорни точки, на които се крепи концепцията ви за развитието на клуба! Бихте ли разкрили, как според вас дострояването на стадиона ще повлияе на клуба или по-скоро, какви са вашите планове и идеи?

– Няма да има нещо по-вълнуващо от първия мач на новия ни стадион. Изграждаме топ европейски стадион, най-добрият, който ще има в България и с категория за домакин на финали на европейски състезания. Модерен стадион с всички налични технологии и най-важното, където феновете и играчите ще се чувстват като у дома си. Там трябва да е нашата крепост. Крепост невъзможна за превземане!

– Ще подпише ли Ботев Пд нов договор с Тодор Неделев и на какъв етап са преговорите, които знаем, че се водят?

– Тодор е много важен играч за нас. Неговата контузия, само няколко дни след като пристигнахме, ни удари силно. Разговаряме с него и очакваме преговорите да приключат по най-добрия начин за Ботев, а именно  той да остане в клуба.

– И последно нека се върнем към представителния отбор! Виждайки продукцията от началото на сезона, която отборът представя на зрителите, мислите ли, че вие като ръководство, треньори и футболисти можете реално следващия сезон да се борите за евроквоти и то само при положение, че Ботев Пд запази мястото си в елита през тази година?

– Както обясних преди това, нашата цел е превъзходството. Превъзходството за нас означава да останем в първа лига. Превъзходство означава да отидем в Европа. Превъзходство е да печелим титли. Превъзходство е да обновим клуба и той да започне да се самоиздържа. Искаме един перфектен професионален клуб.

– Опишете бъдещето на Ботев Пд с Антон Зингаревич като собственик и вас като директор с три думи!

Обновяване, растеж, титли!

– Благодаря за отделеното време и успех в начинанието!

37 КОМЕНТАРА

 1. НЕ СТИГА, ЧИ АРТЪКПЪРТЪЦИТЕ ПИШАТ ПО ЧУЖДИ ТЕМИ, АМИ И ФЕКАЛА ИМ ВИНОВЕН ТА ПИШАТ ПРОТИВ ЧОРБАДЖИЯТА НА САЙТА????????????????? АПАПИ, НЯМА ПО НАГЛИ УТ НАШТИ СТУЛЮПИНСКУ КИСТИНДИЛСКИ МАН ГАЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! МУ ХААААААААААААААААААААААААААА ФЕКАЛА ИМ БИЛ ВИНОВЕН??? МУ ХААААААААААААААААААААААААААААААА

  БРАТЯ СТОЛЮПИНЦИ И ВИЙ КИСТИНДИЛСКИ СЪМИШЛЕНИЦИ, ДОКОГА СЪДИИТЕ ША НИ БУТАТ НАПРЕШ??? ДОКОГА ША ТЪРПИМ ТОА СЕЛИНДЖЪР КРУШАТА??? ДОКОГА ША СЪ ГАВРЯТ С НАС ЕТЕР И БЕЛАСИЦА, УТБОР УТ В ТО ГРУП??????? ДА НАДИГНЕМ ГОРДИ СТУЛЮПИНСКУ КИСТИНДИЛСКИ ГЛАВИ И ДА ПРИЗОВЕМ НАШИТЕ ВЕРНИ АНАДОЛСКИ ПРИЯТЕЛИ ЛЕВЕНТ АГА И ЗЕКИ БЕЙ ДА НИ СПАСЯВЪТ НА НЕГУ!!!! НУЖНА НИ Е БРАТСКА АНАДОЛСКА ТВЪРДУСТ И МОШТ, А НЕ СЪДИЙСКИ ПОДАРЪЦИ!!! СЪДЕ КЛОАКОМОТИФ И ПУФТА ПАФТА, КЕНЦ!!!:)))))))))))))))))))))))))))))))):)

 2. 8
  7

  Приказка за светлото бъдеще. Само че ние вярваме само на дела. Новите футболисти от Дания са ментета. Единствената добра дума е, че са перспективни. Ботев не е отбор за обиграване на такива играчи. Второ- не бяха освободени боклуците, които не стават за Ботев – Шоколаров, Филипов, Генев, Сисе и др. Треньорът не е в състояние с наличните футболисти да направи отбор, т.е. и той не става. Ние сме седнали да си говорим за превъзходство, глупости на търкалета. В края на краищата не ни вземат живота!

  • 1
   4

   Бат Стоян канара каза,че отбора играе бърз и агресивен футбол и с тея момчета ни чакат само шампионски висини ва да тейба.

  • СМРЪДЛИВ СТОЛИПИНОВСКИ БУФЕР КЛОАКОМОТИВЕЦ:)))))))

   ТИ ДА НИ ИСКАШ КАТ НАС В КЛОАКОМОТИФФ???? ДА ГИ РАЗКАРВАМЕ ДУКЪТ УСТАНАТ 8 В УТБОРА И……………………………….КЕНЦ?
   МУ ХААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

 3. 3
  10

  Превъзходство над отборите в Б ГРУПА ще имате 100%

 4. ЗАЛИЧЕН ОТ РЕГИСТРАЦИЯ РОМ, С ПРЕМЕСТЕНО СЕДАЛИШТЕ!!:))

  АКАДИМИК ГОНДЗЮ КАЗВА, ЧИ ВЪРВИМ НАПРЕШ!!! ИСПИТАФМИ ЛЕКИ ТРУДНУСТИ С ЕТЕР И БЕЛАСИЦА, НО КАТО СЕ ВКЛЮЧИ ГОНДЗЬОЛИНЧУ, СИЧКУ ША Е НАРЕД!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=Zbb7eeWYjtY

 5. 12
  2

  На приказки е ок. Сега да го видим какво ще направи. Защото лайната които Самуилов изсра хич не са малко. Заради неадекватната трансферна политика последните години стигнахме до тук.

 6. 3
  17

  С ТИЯ АНОНИМНИЦИ ПАК ША НА ЕБАТ.ЛОШОТО Е ЧИ НИ МОЙМ ДА СЪБЛИЧЕМ И ИЗГОНИМ ТВА МЕНТЕ ТРЕНЬОРА.НА ЦИНГАТА ЧОВЕК Е.

  • 13

   Да ве,ето на,на Лаут джамия са все световно известни,а не като тия!

 7. 15
  7

  Нашата цел е превъзходство. По голяма тъпотия е бях чувал.

  • 18
   4

   И кое е тъпото?Или не знаеш значението на думата превъзходство?Когато нямаш пари,всичко ти е скъпо!Когато нямаш мозък всичко ти е тъпо!

  • 13
   4

   Тази цел е постигната! Пловдив принадлежи на Ботев! Превъзходството е качественно и количествено!

  • 3
   4

   Над отборите във Б и В група ще имат превъзходство:)))папагали прости

 8. 1
  14

  Станислав още от детската градина е изнасилвал фекала.Затова на жълтия педал коментарите са на ниво забавачка

  • 1
   9

   Фекал,баща ти скоро плющял ли те е много си превъзбуден,помак грозен,намести петата и шесте шпека и не се излагай повече

   • 1
    7

    Психото пак е тук,не е лесно да си малоумен педерас,кажи честно Андро ръга ли те яко та да ти търпи диарийте,после що ви чупят зъбите Лаута Арми,… е затова!!!

    • 6
     1

     Кои са тези мангали, каква армия, хахахаххахахаа? Май забравихте стоенчо с тефлоновото теме? А жена му не спира да радва жълто-черен Пловдив до днес. Това е вашата съдба, ненужни никому, никога!!! Потни джудженца/ мегаломани, внимавайте!!! Пудавиебамайката локомотивоциганска!

 9. 4
  10

  Абе, такива с психични отклонения откъде ги намират и все на нас се падат? Превъзходство…. титли….. тоя какво употребява? Мъжкия отбор пука гуми в 70-та минута тоя ми дрънка за методика?!

  • 14
   2

   Това да не е Велбъжд Кюстендил,идва готов отбор заедно с тренер,и стават шампиони!!/Срещу 20 милки/И мангасарян-ураааа,велики сме!Не,мерси!

 10. 7
  2

  Като всеки Божи ден и днес,
  Локото не буди интерес.
  Мижав тим, с дебилно старче
  Скитащо кат’ Коледарче.
  С мекотело за треньор,
  С вид брадат на сутеньор.
  В пропагандния отдел,
  Стикс-Плешивия петел.
  Молива кълве от зор
  К’во шъ прайм с тоз отбор?
  И Мартин-вратаря, Луков
  Каза го, без много да му пука!
  Подготовката премина гладко,
  Но ще споделя накратко.
  Ако премиите спряни,
  И заплатите от лани.
  Не получим ний навреме,
  Нас на хуя не ни дреме!
  Ще си търсим ний правата,
  Или ще си биеме пИтата!
  Как представяте си вие,
  Тоз абсурд дали ще скрием?
  Че отбора ни без дума,
  Сякаш бягайки от чума,
  Тръгна си треньора наш,
  Посред нощ и без багаж!
  А след него във галоп,
  Се изнизаха без ропот,
  Още няколко играчи,
  За които ми се плаче!
  И да не отварям дума,
  За онези, като Зума,
  Дето феновете унизяват,
  И с мангали ги сравняват!
  Туй е днес картинката във Локо,
  Кучето не е заровено дълбоко!
  Плитък трап е изкопан,
  И Ще станеме за срам!
  Тъй си думаше Мартин,
  И не беше сам самин.
  Днеска целия отбор,
  Е застанал във ступор!
  Че дължат пари за наем,
  И издържат се със заем!
  И колите са на лизинг,
  А масрафа не излиза!
  Всеки чака три заплати,
  Но Крушарски все ги клати.
  Ееех, съдба Локомотивска,
  Кой прокле ме, и натиска,
  Да обвържа се със Локо,
  Да нагазя във калта жестоко.
  Няма връщане назад,
  Пропилях живота млад!
  Мисля утре сутринта,
  Да довърша таз игра!
  😂😂😂😂😂😂😂
  Вече се от сън пробудих, в моята колиба.
  Кафеварката си включих, и запалих си Кохиба,
  Докато кафето стане, ще опъна със наслада!
  Я! Молива аз затрил съм, след онази канонада😂
  До къде бях стигнал снощи? А, Мартинчо се оплака,
  От злочестата съдба горчива, и се тъжно той разплака….
  Но, кафето вече стана, и ухае силно на ванила.
  Ще си сипя в чашата от порцелан, ще си пусна трилър.
  Гледам снощи, като съм заспал, Стойчо се е лезил,
  Сигурно до късно е стоял, чакал е да влезе!
  Както Том във филма, чака Джери да замърка,
  За да поиграе той кадрил, с тъничко гласче да църка!
  Ех, мишленце черно-бяло, ти дори не знаеш.
  Колко е опасно, с Котарак не бива да играеш!
  Ти не свириш в селския оркестър! В хора ти не пееш!
  Ти си Никой! Разбери го! Всеки ти се смее!!
  Даже в Жълтия Парцал, в който ти подакваш,
  Никой не признава твоя стил, имаш и редактор!
  В къщи, също си безгласна струна, пееш под сурдинка.
  Щото зет си ти заврян, само с кучето сте си дружинка.
  Жал ми става…. за Стоян. Не за Стойчо Генов!
  Щото Стойчо е избрал, чрез Стоян да пробва своя “гений”.
  Туй е грешка най голяма. ‘щото, както всички знаем,
  Стойчо няма тоз талант, нечий образ да извае!
  Стойчо може с показалец, по клавишите да чука.
  Но Перото на художник и поет, се изисква тука!
  Стойчо е като сухар, хрупаш и преглъщаш,
  Врат опъваш и внимаваш, да не се задавиш.
  Как Елица го търпи, туй кьорпе бездарно?
  Скоро ще го измете, докато е по пазарна!
  Стойчо продължава смело, да се подиграва,
  Паметта на Тоско, той да осквернява!
  Стойчо, аз приятелски ти казвам, да престанеш таз игра!
  Ще настъпиш в скоро време, на мотиката обратната страна!
  Днес е 8-ми Февруари. Тази дата запомни! Нека бъдеме другари!
  За да ням после сълзи! За да няма- Аз не бях. Ще има шамари!
  Уличното правосъдие, дето оправдаваш,
  Ще бъде раздадено, и ще съжаляваш!!!
  Нека да оставим ние, Стойчо да пресмята!
  Днес се очертава хубав ден, слънцето огряло е земята.
  Пурата ме съблазнява, да си капна нещо,
  Курвоазието може би, ще ми влиза вещо.
  Новини за Ботев няма. Може би на Лични?
  Но ще дойдат те при мен, и ще са отлични!
  Ще останат зад гърба ни, всички дребни грижи!
  Няма Локото да дразним, ако рани, видим ги да ближат!
  Ний сме Пловдивски бохеми, ний сме друга бира.
  Ние сме аристократи, кой както иска, тъй да го разбира!!
  Щял Крушарски значи, в отпуск да излиза.
  Няма нищо лошо, щом в това му е пиниза!
  След такова скитане трябват карантини.
  Пък и като гледам, веч’е станал на години!
  Мислил ли си старче ти, как да го планираш,
  Че ще трябва май че, да се ваксинираш?
  Хич не ми намигай, и не се подпичквай!
  Знам какво си мислиш, само за мастичка!
  Пфайзер е “дебела”, струва много кинти.
  А пък за Модерна, си преминал годинки.
  Астрата не чини, казва доктор Мишев.
  На Спутник В щъ кача , да са куртолишеш!
  А пък и закърмен си, с Комсомолски проекти,
  Тъй че ще избегнеш страничните ефекти.

 11. 3
  8

  Няма другаде в света такъв цирк. Забавата е пълна. Комиците ряпа да ядат.

 12. 2
  8

  ИМАМЕ ПРЕВЪЗХОДНА ЦИРКОВА ТРУПА И ПЕКАН МЕРИНДЖЕЙ – ИЗРУДИНКАТА.

 13. 4
  4

  Майкоууу, и туй пишлеме си не взима хапчетата.

 14. 3
  3

  До колко Зингаревич е радетел за този дългосрочен план на Серхедо? Зингаревич ли е поканил Серхедо в Ботев Пловдив, познават ли се двамата…..? Може ли да ни запознае стъпка по стъпка с този план, по който Ботев ще върви….?

 15. 8
  1

  2 Ретроспекция!!!

  Защото Ботев е Религия! Защото Ботев е Съдба!
  Защото Ботев е Елегия, донесла наш’та Свобода!
  Защото на Колежа Славен, видяха своя тъжен край.
  Пфаф, Румениге, Хьонес, Санчис, Шустер и Маноло май!
  Щом Чико Бенкса Милков, гледат ни от Горе.
  Ще трябва да летим! Ще трябва да се борим!
  Защото Пашев Коцето, Турната и Зико!
  Играеха блестящо, вдъхновени от Чико!
  Игра която вдъхновяваше, и караше ни да крещим.
  Игра която принуждаваше, противника ни да греши!
  Магията на Златните Момчета, все още помним ний!
  Сега е време да покажем, че нова е на път да се роди!
  Когато нямаш път за отстъпление, когато всеки мост гори.
  Тогава тръгваш в настъпление, характер да покажеш ти!
  Тъй както четата на Ботев, Радецки заплени без кръв.
  Така и нашите момчета, във бой ще скочат като лъв!
  Сега реда е на Неделев, да поведе отбора в този бой!
  Сега реда е на Неделев, да се докаже като герой!
  Сега реда на Неделев, да покаже своя дух Исполински.
  Защото във Чико ний се кълнеме, помниме и Зехтински!
  Със Вяра във Бога в Сърцето! С Красота наследена от Ботев!
  На Борба за Идеята Свята! Защото туй през 1912-та ни завещаха!

 16. 4
  3

  Защо трябваше да се губи време с въпроси за вчерашния мач? Човека казва че има дългогодишна стратегия за развитието на клуба! Това е къде по важно от мача който загубихме вчера. От думите му става ясно за стратегия която до днес не е използвана от никой БГ клуб, и за това трябваше да се дискутира! Как и кой му е предложил поста в Ботев? Какъв срок си е поставил , за да се видят резултатите от този труд…..?

Comments are closed.