По петима без европейски паспорти от следващия сезон в Първа лига

14
575

На днешното си заседание Изпълнителното бюро на БФС прие предложение за промени в Наредбата за първенствата и турнирите 2021/2022. Сред най-съществените корекции са редуцирането на общата бройка картотекирани футболисти без изискване за тренираност от 25 на 20.

Що се отнася до картотекираните играчи от страни извън ЕС в Първа лига, вместо досегашните рестрикции за участие на трима подобни състезатели във футболните срещи, от следващия сезон всички пет футболисти от страни извън ЕС ще могат да участват едновременно.

Клубовете от Първа лига могат да картотекират неограничен брой футболисти, родени след 1 януари 2000 г. с изиграни най-малко два пълни последователни сезона от сезона на навършване на 16 години във футболния клуб. При участие на такива състезатели за не по-малко от 45 минути в среща от ППЛ, БФС заплаща на съответния клуб сума в размер на 250 лв. на човек за до двама състезатели в двубоя.

Решенията на Изпълнителното бюро ще бъдат предложени за гласуване на следващото заседание на Изпълнителния комитет на БФС през март.

14 КОМЕНТАРА

 1. Според мен, ограничения за чужди футболисти не трябва да има, НО трябва да се насърчават ДЮШ! Държавата трябва да започне от училищата! Физическото възпитание е не по малко важно от образованието. БФС трябва да организира и финансира Детско-Юношески първенства! Да се даде приоритет на аматьорския футбол! Частните ФК, ще трябва да се ръководят като Бизнеси и по Бизнес правилата, а не да чакат на хранилка от Държавата!

 2. Радвам се,че тонът общо взето е умерен и сякаш всички тук се стремим заедно да намерим истината.Казвал съм ви и друг път какво казва Лао Дзъ: „Противоречията тласкат света напред“ т.е. ако не си бил болен няма как да се научиш да цениш здравето…И още хиляди примери. В този аспект да кажа…Чужденците са полезни от една страна да провокират инстинкт и да мотивират нашите родни таланти ако те все пак решат да докажат,че са патриоти и в никакъв случай не са по-слаби от тях
  От друга страна чужденците показват как спортист трябва да се бори да се налага и да се реализира.
  От трета страна: С идването на чужденците се нагледахме на красиви и атрактивни голове.
  И пак благодарение на тях Лудогорец написа най-успешната история досега в BG футбола, изигравайки страхотни мачове с много-силни отбори от Шампионската лига.
  Няма съмнение! Всички ние искаме в отборите да преобладават родни български таланти. И съвсем не може да се каже,че не им се дава шанс да се докажат. Истината е,че те не искат да си дават зор в мачовете и в тренировките. Те не са готови в името на своята кариера да търпят лишения! Да бъдат дисциплинирани и отдадени на всичко в името на това да успеят да се реализират. Естествено тук огромна вина имат и футболните ръководители в държавата
  На времето в Левски имаше един Далибор Драгич който успя да осакати една дузина български таланти без никакви последствия за това?! Негов сънародник играещ в Литекс тогава каза,че ако Драгич играе така в Сърбия ще лежи в …. затвора??!!Талантите контузени от Драгич естествено развиха страх защото знаеха,че не могат нищо да сторят срещу това и предпочитаха да си пазят краката.
  Дядо на времето обичаша да казва: „НАЙ-СЛАДКАТА БОРБА Е БОРБАТА ЗА ПРАВДАТА САМО ДЕТО НА НИКОГО НЕ Е ДОНЕСЛА ЩАСТИЕ“ – Моля, запомнете това!

 3. Докато си правим ташаци помежду си,и се бъзикаме на помаци и цигани,“отговорните“ хора пак се готвят да ни го набутат квадратен!
  Явно им е кофти да има силен футбол от страна на отбори с по-обран бюджет,но с добра клубна политика!
  Не прощават успехи!
  Киров направи Ботевъ отбор от нищото,купи,игра и платиха цената!
  Същата е ситуацията и при нас!По един или друг начин режат!
  Приемат си правила,с които ни поставят в невъзможност да сме конкуренция!
  За налагане на юноши по 250лв. за клуба,ако играе!Ебахти подигравката!И най-перспективният ще изгуби мястото си в клуба за сметка на поредното 25 годишно менте,но с физика да се юска по терена!
  След това защо няма национален отбор.Боклуци!

  • 3
   3

   Когато спрете с “шарените черги” , ограничите тъпите бъзици, и се концентрирате върху дискусията, тогава може да стигнем до нормален диалог и да видим кой и как иска да прецака футбола в по малките клубове!

  • 4
   1

   ТУК СИ ПРАВ! ЗА ЖЪЛТ КАРТОН „НАГРАДАТА“ Е ПО-ГОЛЯМА!!!:))))))))))))))) ТОЕСТ +1 ЖЪЛТ НА СРЕЩА И ЮНОШАТА Е ПЛАТЕН!:)))))))))))))))))))))))

  • 2
   4

   Много си прав ! Геноцид към БГ състезателите е това !!! Изрудин , Мизрудин , докара абсолютни боклуци , направо трагични чужденци и кво , абсолютно нищо , гъчат ги с торби с евра тези маймуни …напрао отврат …това не е моят Ботев Пловдив , а някакво гадно ГМО …

 4. НЯМА КАК БЕЗ ЧУЖДЕНЦИ .ТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛЕЗНИ ЗА ВСЯКО ПЪРВЕНСТВО !
  НО ТЕЗИ МАЛОУМНИЦИ В БФС НЯМАТ НИКАКВА СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ .КАКВО ДА ГОВОРИМ ЗА НАЛАГАНЕ НА ПОДРАСТВАЩИ .

  • Първата и най-важна промяна е честно и обективно съдийство. Няма ли това – няма мотивация няма стимул няма израстване.

 5. 10
  2

  После защо нямаме футболисти …в дъното са антибиотик Разград …..

  • 3
   1

   Дори да забранят чужденците футболисти пак няма да имаме защото младежите ни не искат да си дават зор. Нека идват корави чужденци, биткаджии.Така поне ще имаме приличен футбол и някакви успехи за спортната история на BG. И на мен ми се иска да има наши момчета но в един момент те спират да се развиват незнайно по какви причини. Дава им се шанс на но се вижда,че някак нямат нужната мотивация.

   • Чалга, смартфони, компютри и смъркане му е майката. Напред НЕуката е слънце!!

 6. 10
  1

  Как тази промяна ще помогне да се вдигне нивото на БГ футбола?

  • 11
   1

   е направена за катуна на домус ага и централния клуб на африканците преместения литекс на полуръста да могат да играят всичките им бежанци

Comments are closed.