БФС оглежда родните стадиони за системата VAR

15
392

От 4 до 7 март стадионите на клубовете от Първа лига ще бъдат инспектирани от ръководителя на проекта VAR за България Петър Петров, неговия екип и експертите от Hawk eye. Целта на инспекцията е да установи степента на готовност на спортните съоръжения за въвеждането на системата VAR у нас. В края на миналата година всеки от клубовете получи конкретни указания за условията, на които стадионът трябва да отговаря. След провеждането на инспекцията, резултатите и снимковия материал ще бъдат изпратени до Технически отдел на ФИФА, който ще ги разгледа и ще определи кои от стадионите са готови за следващия етап – превеждане на технически тестове. Футболните клубове, успели да покрият необходимите критерии, ще посрещнат VАR екипите на своите стадиони преди домакинските си двубои от 21-ви, 22-ри и 23-ти кръг от първенството, като тестовете ще бъдат извършени преди начаото на футболните срещи с учстието на телевизионните екипи и съдийската бригада.

График за проверка на стадионите на клубовете от Първа професионална лига, относно готовността за провеждане на технологичен тест на фифа за лицензиране използването на системата VAR

04.03.2021г. /четвъртък/

10:00ч. – Национален стадион „Васил Левски“ – град София

11:00ч. – Стадион „Българска армия“ – град София

12:30ч. – Стадион „Виваком Арена“ – град София

14:30ч. – Стадион „Царско село“ – град София

15:30ч. – Стадион „Славия“ – град София

О5.03.2021г. /петък/

12:00ч. – Стадион „Ивайло“ – град Велико Търново

15:00ч. – Стадион „Хювефарма Арена“ – град Разград

17:30ч. – Стадион „Тича“ – град Варна

06.03.2021г. /събота/

12:00ч. – Стадион „Берое“ – град Стара Загора

14:30ч. – Стадион „Арда Арена“ – град Кърджали

17:00ч. – Стадион „Локомотив“ – град Пловдив

18:00ч. – Стадион „Коматево“ – град Пловдив

07.03.2021г. /неделя/

12:00ч. – Стадион „Огоста“ – град Монтана

15 КОМЕНТАРА

 1. Ето, потвърждение на думите ми-Берое пусна жалба против съдийството на Кабаков!Този трябва да последва примера на Ставров,Сталев, Апостолов,,Ангел Ангелов,и онова гологлаво джудже от Добрич!

 2. Ето потвърждение на думите ми-Берое пусна жалба срещу тендециозното съдийство в услуга на друг клуб,на Кабаков! Този трябва незабавно да последва примера на Ставров, Сталев, Апостолов, Ангел Ангелов и онова гологлаво джудже от Добрич!

 3. Ам чи нашия стадион на кво отговаря. Ще взема да събера агитката от Старо Железаре и да идем да видим и да питаме то нашто стадион ли е ве дейба ако няма вар ? Терен добре има ,седелки да има много трябва и тойлетни ,че майката си ебава с топла бира и студени кебапчета. Ние Железничарите така обичаме .

 4. Каквото и да се направи,съдийството в България си остава бездарно и корупционно.Вижте го Кабаков,трудно минава кръг без да е основателно критикуван!В същото време му пишат добри оценки!Железов,същият вредител за футбола!Сега и този Гидженов!Гледам го на снимките,трудно може да бъде разпознат пола му! Такива трябва незабавно да бъдат изхвърлени с шутове от футбола ни!

  • Не влагам никакво пристрастие и Ви каня за обективен коментар. На мача „Царско село“ – „Ботев“ се изприказва за няколко ситуации, но мен ме интересува мнението Ви за следното – Това, че вратарят е „господар“ в малкия пенал, дава ли му право да удари с юмрук, атакуващ го нападател, макар и под формата на опит да избие топката, до която изобщо не достига?
   Моля, за обективно мнение, а не за тъпи пристрастия!

   • Само това да беше…лежането на терена на капитана им, влизането на носилка, изнасянето му на тезгере и последващото влизане обратно в игра, това беше черешката на тортата. Обзалагам се такова нещо не се е случвало никъде по света!

   • Не мене лично съдията не ми хареса. Първото полувреме спестени жълти за тях. На нас 3 жълти за 10 минути. Второто спестен червен за тях. Засади на нас се свиреха винаги. Техните се играха. Но както вече казах майната му на съдията.

   • Футболът е мръсна игра Генчо. Не е правилно, но повечето вратари ще го направят.

 5. ЩЕ ИНСПЕКТИРАТ И НА МАЙКА ТИ СПАЛНЯТА !! АМЕБО

 6. 1
  1

  Да, наистина! Време е за ново видео на Колежа и по възможност камерата да ни запознае от близък план с разположението на Крановете!

 7. 3
  2

  Колежа е проектиран за да може да отговаря на тези изисквания! Очакваме ново видео посещение тази събота, за да се насладим на Дома ни.

Comments are closed.