Публикуваха обществената поръчка за Колежа!

24
1887

Обществената поръчка за стадион Христо Ботев бе публикувана в сайта на АОП днес в 10:00 часа. Срокът за подаване на документи за избор на строител е 15 септември 2020г. Прогнизната стойност пък е 44 348 399,28 лв без ДДС.

Срокът за изпълнение на поръчката е 730 дни.

Условията за фирмите, които искат да участват са:

1. Участникът да е реализирал минимален общ оборот за последните три приключили финансови години, изчислен на база годишните обороти по смисъла на § 2, т. 66 от ДР на ЗОП.
2. На основание чл. 171 от ЗУТ участникът, както и всеки икономически оператор, който ще изпълнява строителни дейности като подизпълнител или член на обединение, да има застраховка „Професионална отговорност“ на строителя за вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията му, или еквивалентна застраховка/гаранция за професионална отговорност съгласно съответното национално законодателството за чуждестранните лица.

По т. 1:
Размерът на реализирания общ оборот да бъде минимум 40 000 000 (четиридесет милиона) лева, общо за последните три приключили финансови години.

По т. 2:
Минимална застрахователна сума, определена съгласно чл. 5, ал. 2, т. 2 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, е в размер на 400 000 лева.

Списък и кратко описание на критериите за подбор:

1. Участникът да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, за последните 7 години, считано от датата на подаване на офертата. Периодът, за който се изисква съответния опит, е удължен на 7 години на основание чл. 63, ал. 2 от ЗОП предвид обстоятелството, че предвид спецификата на строежа и размера на инвестицията, такива обекти се реализират по-рядко и за по-дълъг времеви период. В тази връзка изискването за придобит опит през последните 5 години от датата на подаване на офертата ще се яви ограничително условие, тъй като ще възпрепятства потенциални участници да подадат оферти за участие в процедурата, поради невъзможност придобитият от тях опит в по-ранен период да попадне в 5-годишния период от датата на подаване на офертата. Това от своя страна би довело и до нарушаване на принципите за свободна конкуренция и недопускане на дискриминация, прогласени в чл. 2 от ЗОП. На основание изложените обстоятелства, срокът за изискуем опит се удължава на седем години, считано от датата на подаване на офертата.
2. Участникът да разполага с персонал с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката.

24 КОМЕНТАРА

 1. 4
  4

  Какво става със ЛАУТА, ами става и почва да ходи и ти влиза във жълтият ГЪЗ, ти за ЛОКО не мисли, лош хубав стадион си имаме, УЕФА даде Ок. ами вие до кога ще играете във Куматею.

  • 6
   2

   Крушарски няколко пъти спомена,че към края на годината ще изпитва сериозни финансови проблеми. Ако стане така,че напусне в което съм почти сигурен много набързо тези 12 мил. могат да бъдат пренасочени към Колежа. Ето ти го завършен стадион за 37мил. Нали си миате стадион лицензиран и от УЕФА.

 2. 8
  8

  Прогнозно недостигат около 73 милиона за довършването на Гомнежа… Смехът ни ще е вечен!

  САМО ЛОКО

  • 4
   8

   Изпуснал си ДДС нека ги закръглим на 80 милиона, които недостигат на жълтите курви, за да не са бездомници на село!

   • Аз знам, че съм селянин. Аз съм си от Говедарци. Мен не ме притеснява да ме наричат „селянин“, защото съм от село.

 3. 11
  6

  А какво става със стадиона в Лаута на отбора с 4-те хиляди фена?

  • 3
   6

   Нищо кво да става 🙂 спечели 2 поредни купи и неделя играе за суперкупата, а вие с кой играете ? Нещо Европа а у ще има ли ?

  • 3
   1

   Какво става със ЛАУТА, ами става и почва да ходи и ти влиза във жълтият ГЪЗ, ти за ЛОКО не мисли, лош хубав стадион си имаме, УЕФА даде Ок. ами вие до кога ще играете във Куматею.

 4. 7
  6

  Е, стига де! Да се вдигаме братя мангали срещу жАлтите

 5. 13
  12

  Вай-вай, ще построят стадиона и ще трябва да се самозапаля, както се заклех.

 6. 5
  6

  Потвърждавам, поръчката е видима в ЦАЙС ЕОП!!!

 7. 6
  16

  Значи в крайна сметка това ще бъде един МОЛ и в средата ще има един стадион. Всичко това ще е общинско, всички печалби от магазините и всякакви площи ще са на общината и ще трябва клубът да плаща такса, че ще играе на стадиона. Безумие е всичко. Той Самуилов затова бяга, каква ще му е ползата от този стадион, само разходи го чакат.

  • 17
   3

   Клубът ще наема стадиона от общината, ако желае. Ще има приходи от билети, срещу разходите за наем и т.н. Кое му е сложното? Ако ботевистите пълнят новия стадион, то сметката на клуба излиза. Ако няма интерес от публиката, тогава клубът ще има проблем с покриване на разходите.

   МОЛ има до Метро! Фалирал МОЛ! Нов огромен МОЛ ще има на Сточна гара.

   Самуилов избяга, защото повръща от футбол. Също така кризата удари неговия бизнес с горива и печалбите му сега са други. Съдружникът му го напусна. Отделно от това ББ не може да го натиска да дава пари, ако самият Самуилов не иска, защото правителството е на косъм. Дано да отделя все пак някакви средства и да е спонсор. Самуилов заслужава уважение, защото поддържаше клуба 5 години и го остави в добро състояние и без задължения… за разлика от Черепа.

   • 4
    6

    taka shte go napulnqt… vie ne mojete da si napulnite bazichkata na selo, kakvo da govorim za cql stadion. ili puk kapacitetut na ‘stadiona’ shte e kolkoto tozi na tribunite v domatevo?

    • 11
     2

     Разбирам раздразнението ти, че строителството на стадиона ще се рестартира. Съветвам те да си гледаш във вашата паничка, вместо да надничаш в нашата. Сега сте на гребена на вълната, насладете се на момента, вместо да завиждате.

    • 2
     4

     Аз знам, че съм селянин. Аз съм си от Говедарци. Мен не ме притеснява да ме наричат „селянин“, защото съм от село.

  • Ти сега пак ли стана ботевист? Нали беше домашен любимец?

  • 13
   7

   Глъв си като петел!Гей шесташка му работа.

Comments are closed.