Пет фирми подадоха оферти за остойностяване на Колежа

47
2314

Пет фирми подадоха индикативни оферти за остойностяване на количествените сметки за доизграждане на стадион „Христо Ботев“. Това съобщи заместник-кметът по строителство Пламен Райчев след изтичане на крайния срок на пазарното проучване. Най-ниската индикативна оферта е 38,9 млн. лв, а най-високата е 46,8 млн. лв. Цените са без ДДС.

Оферти са подали „Адлер-ИН“ ЕООД, „Маридел 2012“ ЕООД, „Пътинженеринг“ ЕООД, „Сиенит стротелна група“ ЕООД и ПИМК ООД.

„Община Пловдив ще се съобрази с офертите, тъй като целта на това проучване бе да получим оптимална цена за довършването на стадион „Христо Ботев“. Със индикативните стойности ще бъде съобразена обществената поръчка по ЗОП“, коментира още Пламен Райчев.

47 КОМЕНТАРА

 1. А бе вие от луната ли падата това е формулата на мутрата, а като гледам фирмите Пътстрой (ТИМ Варна) са най на ясно как се играе таз игра, само че на друг терен варненски.

 2. Работата отива към МОЛ май, май .
  Мирише ми на командировка в Централния софийски.
  Зико е млад , ще излезе запазен.

 3. Не целя заяждане с никой но с такъв кмет плашипутак скоро спорта под тепетата не го чака нищо хубаво. Виждал съм прости хора но безумно тоя прошляк да е представително лице на град като Пловдим ! Дано четирите големи отбора имат стадиони в близкото бъдеще че е излагация някаква мюсюлмански недоразумения като албания косово и тнт да имат модерни стадиони а ние не …

 4. Направихме сделка с Ботев Враца – за тях три точки, за нас стадион. На 20 юни започваме.

 5. Нали се сещате,че това е обществена поръчка и дори не е за избор на фирма изпълнител.Това е сондиране за приблизителна цена на офертите с много груби сметки.Филма е като обявят конкурса за изпълнител.Всяка загубила фирма има право да обжалва,като през това време нищо не се пипа.Докато не се избере „правилната“ фирма!И при нас ще е същият кур,спокойно!Когато обявят конкурса,по условията на които трябва да отговарят фирмите,ще разберем,кои ще са изпълнителите.

 6. 11
  1

  Ще стане като във Варна. Почват игрите с Общинския съвет за кражба на държавни пари, имоти и др. и стадион пак няма да има. Ще чакат пак бащицата да се разпореди. Срок- следващите избори!

 7. 15
  6

  ИНТЕРЕСНО ПРИ НАС 5 ФИРМИ, А НА ЛАУТА ЕДНА, НА КРУШО………………………………..

  • 15
   10

   И сто фирми да има на опашката липсват едни 15 млн. които Самуилов няма да даде така че в дивия, сельо

   • 14
    9

    Не манго нашите пари са много повече от 25 има отделно и паркинг за това сега си вземи петата о си я заври в черния гьз и марш от темите за Ботев

    • 6
     4

     Защо му казвате Ботев? Нали на емблемата пише БотевЪ! Объркан съм?!

   • 6
    7

    Липсва ти много мангал миризлив, не само супурнайсе милиона. Нека общината вложи тези 25 мил.в Колежа, пък за другите не бери грижа. Гледайте вие какво ще направите с 12.

    • 4
     3

     Ти ли ще ги извадиш бе, парцалив нещастник? Пак ли ще правите поредните свирки? Долни проститутки!

 8. 9
  7

  Само за трева и флагчета….ха- ха , ама и в Команчево ги имате.

 9. 12
  7

  Пичаги говняжа жа бъде построен единствено и само от бат Стоян канара и неговия тейко бай Наско селския ва да гоейба.

  • 13
   7

   А вие дори не се родихте, кюстендилецо!

   • 3
    2

    Тук в центъра на Пловдив сме родени, а вие сте родени в село Харманли и сте се приселили в града ни, донесли простотията в най-лошия и вариант! Жалки тъпунгери!

   • 3
    2

    Не Изгрев бойски изрод, в Харманли!

 10. 10
  11

  ЯЖ си ХУЯ със МАЙКАТИ, ЖЪЛТ СПЕРМОЯД.

 11. 15
  3

  Отсега мога да се обзаложа че спечелилата фирма ще е ПИМК, на Пинокио човека

   • 7
    9

    Мол ще има, не напразно 🏀 – листа иска паркинг, а ууууу.

    • 2
     3

     МОЛ – ПИМК – И ДА МИ ЯДЕЖ Х….. Я ТОЧЕН ОТГОВОР.
     А РОБИТЕ КАКВО ЩЕ Е РИБАРНИК ЛИ.

     • 5
      8

      ЯЖ си ХУЯ със МАЙКАТИ, ЖЪЛТ СПЕРМОЯД.

     • 2
      1

      Анонимна курветино, за каква пишка пишеш, бе проститутко?! От 15.05.19г ти я отрязъхме! Евнухчо! Та в този ред на факти, можеш да лапаш биберона на своя ГОСПОДАР ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ, ЛОКОМОТИВ!

 12. 10
  6

  Как се ненаядоха тези алчни селяни. Има за крадене 25 милиона, те искат минимум повече от 46.

 13. 12
  4

  Как така 39 млн най евтино? Значи буферите за 12 млн ще си опраат секторите, ще си сложат козирка, само ние не можем да се оправим.. Има нещо гнило 10000%

  • 8
   6

   „Буферите“ няма да строят с такъв грандомански проект като на отрочето на ДПС от 2010 г….

 14. 5
  3

  Много искат, дали е вярно или пак мушмоли.

 15. 10
  10

  Май не искат да има стадион, всичко е далавери от общината, имаше слухове за МОЛ, май натам отиват нещата, нарочно надуват цената.

 16. 7
  6

  Тази гимнастика с пазарното проучване, няма НИЩО ОБЩО с обществената поръчка за строителството на стадиона!!! Според мен е прах в очите на хората. Целта е да оправдаят следващото усвояване. От имената на фирмите се вижда, че нито една не е строила подобни съоръжения. Едната строи пътища, другата руши същите тези пътища с камионите си, останалите са СВЕТОВНО БЕЗИЗВЕСТНИ!!! Има само една строителна фирма, но това не е от типа обекти, които са строили. Другите пък правят метални конструкции.

  • 11
   9

   А кое има НЕЩО ОБЩО с обществената поръчка? От общината обявяват: Имаме 25 милиона лева, искаме да се построи стадион и паркинг и търговска част от която да събираме наеми, ако остане нещо и улиците наоколо да се оправят, и пристигат фирмите строили Етихад, Уайт Харт Лейн и Алианц Арена и започват да се цакат взаимно, като всеки сваля цената?
   Сигурно в кухите жълти картуни за строителните фирми трябва да е въпрос на чест и не да им се плаща, ами те да дават пари за да строят стадиона.

   • Обществените поръчки не са точна наука! При обявявяване на една поръчка се публикува техническа спецификация – в нея не е задължително да се вкара всичко (примерно може да се направи до етап, който покрива изискванеята за ниво „А“ група). Има опция да се вкара всичко и да се въведе ЕТАПНОСТ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО. Има и други опции, но няма да влизам в обяснителен режим – тези услуги се заплащат!!! Относно фирмите, „дреги ми смехурко“, няма ВЪЗЛОЖИТЕЛ по ЗОП, който да не желае да се подсигури и с тази цел се търсят изпълнители, които могат да гарантират изпълнението на дадения обект, т. е.
    изисква се участника в процедурата, през последните 5 (пет) години от датата на подаване на офертата, да е изпълнил строителство идентично или сходно с предмета на поръчката!!! Хайде сега ми отговори, коя от тези фирми ще отговори на това изискване?!!!

 17. 18
  13

  Цени без ддс хахахахаах тея ще имат стадион на половина хахаха

Comments are closed.