Датите за подновяването на шампионата и финала за Купата са ясни

1
35
Ботев - Локомотив, Първа лига

Стана ясно кога стартира сезонът в Първа Лига. Това ще се случи на 5 юни с двубоите от 25 кръг на редовния сезон, ако всичко е наред и няма да има проблеми да се играят мачовете от елита на България. Решението беше взето на Изпълкома на БФС, който се събра днес в Бояна.

На 5 юни сезонът стартира, а на 17 юли трябва да бъде обявен края на сезон 2019/2020 година. По програма трябва да се изиграят двата кръга от редовния сезон, както и по пет двубоя от плейофите на първата шестица и втората осмица, а след тях и баражите за евротурнирите и за efbet Лига, които ще се проведат на 14 и 16 юли.
Полуфиналите за Купата на България ще се играят в два мача, както са предпочели три от четирите полуфиналисти (Левски, ЦСКА-София и Ботев Пловдив), а финалът е на първи юли.

При положение, че бъде отново обявено извънредно положение в страната и мачовете не могат да се доиграят, за крайно класиране ще се обяви класирането към този момент.

Мачовете от сезон 2019/2020 година ще се доиграят без публика, както се очакваше.

– Първенството на efbet Лига ще се възобнови на 5 юни с двубоите от 25 кръг на редовния сезон

– След изиграването на 26 кръг от редовния сезон, плейофната фаза на ще се първенството на efbet Лига проведе във вариант от 5, вместо от 10 кръга, като липсата на публика в случая до голяма степен би елиминирала фактора „домакинско предимство“.

– След приключване на 31 кръга ще се проведат баражите за европейска квота, както и за участие в ППЛ през следващия сезон, като планът е сезон 2019/2020 г. да завърши на 17 юли

– Полуфиналите за Купата на България ще бъдат в два мача, а финалът ще се играе на 1 юли.

 При успешно доиграване на сезон 2019/2020 в този формат, финалът за Суперкупата на България ще се проведе на 22 юли, а стартът на сезон 2020/2021 ще бъде даден на 25 юли.

източник: Спортал

1 КОМЕНТАР

  1. Най-после! Крайно време беше да се спре с тези лигавщини!

Comments are closed.