Зико: Ботев представи КСК за Колежа, ако няма обжалване през септември ще се строи! Локо чака УЕФА

58
1545

„Днес изтече срокът, който бяхме дали на Ботев и Локомотив да представят проект за документация за стадионите. От Ботев представиха пълна документация с количествено-стойностна сметка. Ако няма обжалване, септември ще тръгне строителството. Мисля, че до две години стадионът може да е готов. Все се надявам да няма обжалвания“, заяви градоначалникът на пресконференция днес.

Той обаче не пожела да конкретизира дали отпуснатите от държавата 25 млн. лева ще са достатъчни за цялостното завършване на съоръжението.

„Каквото зависи от нас, ние ще го направим. Тези два обекта са приоритетни и много важни за нас. Дали парите ще стигнат или не – те са дадени и ние трябва да ги оползотворим. Това като тема не е чак толкова актуално. Ако се наложи дофинансиране, мисля, че ще намерим начин да се завършат съоръженията. Но аз гарантирам, че ще има контрол и няма да се харчат средства безконтролно“, каза още Здравко Димитров.
До стадион „Христо Ботев“ Общината предвижда построяването на паркинг. Нека тези 25 милиона и 12 милиона бъдат оползотворени по най-добрия начин. Ще има пълен контрол на изразходването на средствата. Ако се наложи дофинансиране – ще търсим начини, каза още Здравко Димитров.

Локо не са представили проекта за ремонт на стадион Локомотив със средствата, отпуснати отпуснати от държавата в размер на 12 милиона лева. Черно-белите имат идейна концепция, която са представили за одобрение от УЕФА и това ще забави процедурата, заяви още кметът. За стадион Локомотив процедурата ще са забави с около месец, тъй като проектните работи са на по-заден етап, а и предстои одобрението от УЕФА на идейната концепция. Питането до УЕФА засяга различни технически параметри и най-вече отстоянието от трибуните до терена – пистата ще бъде премахната. Отговорът от Европейската централа се очаква до края на другата седмица.
„Процедурите за стадион „Локомотив“ ще започнат с около месец закъснение, в сравнение с тази за стадион „Христо Ботев“. Но в това няма драма. Просто от клуба не очакваха такъв голям подарък, в такъв голям размер. Сега представиха само концепция. Това е вид задание. Направили са запитване към УЕФА за стандартите за лицензиране и параметрите на бъдещото съоръжението. Казаха ми, че до края на другата седмица очакват отговор от УЕФА“, заяви на пресконференция днес кметът на града Здравко Димитров.

„След това вече може би ще пристъпим към инженеринг. Това ще рече, че едновременно ще се прави проектиране, след това избиране на изпълнител и извършване на строително-монтажни работи“, уточни градоначалникът.

58 КОМЕНТАРА

 1. 14

  „Процедурите за стадион „Локомотив“ ще започнат с около месец закъснение, в сравнение с тази за стадион „Христо Ботев“. Но в това няма драма. Просто от клуба не очакваха такъв голям подарък, в такъв голям размер. Сега представиха само концепция. Това е вид задание. Направили са запитване към УЕФА за стандартите за лицензиране и параметрите на бъдещото съоръжението. Казаха ми, че до края на другата седмица очакват отговор от УЕФА“, заяви на пресконференция днес кметът на града Здравко Димитров.

  „След това вече може би ще пристъпим към инженеринг. Това ще рече, че едновременно ще се прави проектиране, след това избиране на изпълнител и извършване на строително-монтажни работи“, уточни градоначалникът.

  В прав текст им го е казал Кмета-Просто от клуба не са очаквали такъв голям Подарък!!! Предпоследния абзац явно се отнася за Инж. Г.Иванов. Човека отговарящ за “инжинеринга”.

  • 1
   13

   вие жълтите държанки сте по подараците

   • 12

    Сега представиха само Концепция-вид задание!! Рисунка демек. ЛоКонцепция 2926.

    • 10
     1

     Какъв Концепция…и на мени коня ми го отцепи.

    • 8
     1

     ГНУСНАТА КЮСТЕНДИЛСКА ИЗМЕТ ВЕЧНО НАМАЗВА ФИЛИЯТА НА ГЪРБА НА ОТБОРА НА ПЛОВДИВ !!!
     МАМИЧКАТА ВИ ЦИГАНСКА !! ТУМОРИ МРЪСНИ !
     СРАМ И ПОЗОР ЗА ГРАДА НИ !!

   • 5
    1

    Манговци,този подарък от 12млн. ви го направихме ние!!!!!!!!!!! Защото,ако не бяхме скочили за Колежа и не бяхме извоювали тази победа за Пловдив,вие нямаше да получите абсолютно нищо.Така,че тихо и бачкайте по джамията ви,докато някой не ви изхарчи парите.

    • Къде е видяло селски комунист да подарява, бе жълта курво на Пеевски

 2. 3
  16

  Ей, тъпако ЗдраФко, вместо да си уреждаш нова кражба на народни пари, вземи да обявиш 15.05 за празник на футбола в Пловдив!!
  Защо трябва да оставяш това на кмета, който ще те смени на поста съвсем скоро?! Направи и ти поне едно добро нещо в жалкото си управление.
  Цял ПЛОВДИВ те мрази!!

  • 8
   1

   Зико кмет завинаги! Почетен Кмет! После пак Иван Тотев! Ебан за вас мамавидейбаулава!

   • 4
    3

    Бонке, пак си забравила да си пиеш дезинфектантa…

     • Идиоти? На Тръмп ли казваш идиот? Нали живееше в Ню ЙОРК? Небостъргачи, статуи….

  • Може и кръщенето на тиливизора с 2:0 на лаут джамия.

 3. 6
  1

  Ако няма обжалване ще има ДекларациЙ.

 4. 14
  3

  Ако 25те милиона не стигнат имало някакви резервни 12. Всичко върви по план

  • 2
   11

   Ти представяш ли си, Бонке, как ще ви избием по улиците ако се опитате да барнете нашите 12 милиона?!
   Знам, че ти се скиташ нямила-недрага из тази пуста чужбина, но те уверявам, че и ти ще осетиш народната „признателност“. Вече всички знаят коя си и къде си.

   • Осещам, Осещам мила. Снесе ли яйцето, или още си в поза напън? Ще го снесеш, не се притеснявай.

   • 6
    1

    Вашите 12 милиона??? От кога са ваши? Мародери! Искат пир по време на чума!

    • Днес ти е особено гадно. Тази пета в гъза пак се завъртя. Знам, че много те боли, но от това ми става още по-готино!

     ТАКА ТРЯБВА!!

     • Днес ми е много готино, че Зико успя да ви сипе с големия черпак, точно за Циганския Великден! Съсипа ви така скъпия празник-годишнина от както слънцето успя да огрее в гъзъ на Злобния Помияр.

   • ти представяш ли си стояне пак да излезеш по улиците с тая пласмасова глава и какъвто си биткаджия маи ще ти е за последно

 5. 3
  14

  Честит двоен празник, черно0бели братя!
  1. На 15.05.2004 г. завършихме 1:1 като гости на ЦСКА и вдигнахме първата си шампионска купа, жълтите мисирки изпаднаха в Б група.
  2. На 15.05.2019 г. във финала на финалите победихме същите тия мисирки с 1:0 с феноменалната пета на Ален Ожболт и вдигнахме първата си купа на България.
  Няма такъв кеф, майна.
  :lpfc: :lpfc: :lpfc: :lpfc: :lpfc: :lpfc: :lpfc: :lpfc: :lpfc: :lpfc: :lpfc:

  • Закритото,истинско локу няма купи,има навлека от Кюстендил,Велбъжд-локи!

 6. 4
  12

  Зико бльона днес призна че му било много гадно след финала……ами какво да направим че си жълт селяк ве кметуно.

  • Ми от Ботев ще е ми,да не исакаш да е от урода от Кюстендил?Той е Пловдивчанин!!

 7. 5
  5

  До вчера нямаше проект, караха се жълтокойите, а днес … хоп… и ТЪПОТО се появява с по вестниците с цел реклама на партия ГРОБ…
  И после приказки за обжалване…
  Ах, каква пародия?!

 8. 13
  5

  Просто от клуба не очакваха такъв голям ПОДАРЪК, в такъв голям размер.

  • 3
   12

   нали се сещаш, че като падне от власт партия ГРОБ и „подаръците“ ще бъдат разследвани… заедно с едни фруги 52 милиона
   Изобщо как така клуб с много милионни задължения получава лиценз за новото първенство? Разбираме, че в БГ все още цари диктатурата на пролетариата, но все пак.. 21-ви век сме

   • както падна жоро наркомана с купената титла ли

 9. 5
  10

  я, свободен ботяфЪ го е пуснала жеа му…
  до 10-тина дена пак ще се покрие

 10. 26
  9

  7 години без стадион стигат.Скоро почва строителството на новото футболно бижу на България.С най-добрата ДЮШ в страната, и с огромната фенска маса която има Ботев, трябва да сме спокойни и оптимистично настроени за бъдещето на най-старият футболен клуб на България 🙂

  Буферите са много назад с материала, лъжа е че са само месец зад нас, тепърва има толкова документация и процедури, че не виждам как ще стартират реално строителство до 1 г. На всичкото отгоре с тези 12 млн ще се получи някакъв полунов, полунасипен франкенщайн. Но на тях не им трябва много, те са свикнали в мизерията и мръсотията на родното Столипиново и калта на свлачището Лаута.

   • 16
    4

    В края на Август започваме ако няма обжалвания, ако има, месец по-късно.И не е културно да крадете никове, г-н мангал.

    • 14
     3

     Да си виждал циганин да не обича кражбите?

  • 4
   10

   Андрей, беше позабравил този ник – много се изложи с него. Сега пак ще е същото

  • 3
   6

   абе теб кой ти разреши пак да се излагаш в кенефа на Андрешко, бе мамицата ти?! Марш веднага обратно в стаята

 11. 8
  12

  след изборите ще отговаряш за „тези подаръци’ на народни пари.
  само почакай, пътнико тъп

  • 7
   2

   В този индийски влак ако направят тестове за вируси на братовчедите на Вълчо ще намерят всякакви болести и микроби, и отгоре на всичкото мирише на неизмити крака във влака, тези по пода дето са налягали се возят нелегално. https://www.youtube.com/watch?v=rhFEliDTnC0

   • 1
    7

    Бонке, забий си един фишек в гъза и се изстреляй към Луната.
    Честит ПЕТАк! Честита годишнина!!

 12. 6
  3

  Ут Доку са чист бърсак селяни щото все за тях си мислят – като шопсите боклуци в градо…

 13. 3
  12

  Бъдете убедени, че ще има обжалвания и спънки и накрая парите ще се загубят, а държавата ще си измие ръцете с пловдивчани, а в същност това ще е предварително скроен план!?

   • Стафунски ли си, Гиздаков ли си... ще го лапаш до сливиците
    1
    5

    А ти се сети какво ще се случи с ЗдраФко ТЪПОТО ако се опитате да направите, това, което си мислиш, г-н инжИнер без практика

 14. 8
  2

  Боооолката от лявоооо…. Мрете в лайна утайки завистливи!

 15. 5
  18

  Боклук мазен жълт педал колежа никога няма да бъде построен

 16. 8
  20

  Кмете верно ли че всички жълтури са селяни…..като Стоян канара и сие.

  • Може,но има други за които съм сигурен че са гейбандити,президента им ги разкри!

 17. 10
  6

  Кви са тези срокове бе хахаха какво ще правят до септември , боже,боже

Comments are closed.