Локо Пд и още 5 клуба поискаха прекратяване на шампионата!

264
3311

Няколко отбора от efbet Лига са се обединили около предложение за прекратяването на първенството, съобщава dsport.bg. По информация на dsport предложението се подкрепя от повечето отбори, сред които Локомотив Пловдив, Арда Кърджали, Царско село, Етър, Дунав и Ботев Враца.

Предложението гласи няколко точки: „Да се прекрати първенството на ЕФБЕТ лига и Втора професионална лига за сезон 2019-2020 и да се обяви моментното класиране за окончателно. Да се прекрати турнира за купата на България и тази година да не се излъчва победител в този турнир. За участници в турнирите на УЕФА да се определят първите 4 в класирането на ЕФБЕТ лига към момента. (УЕФА дава свобода на местните федерации да администрират първенствата и турнирите си и не забранява при прекратяване на първенството или другите национални турнири в определен момент, местната федерация да излъчи участници в турнирите на УЕФА. Единственото абсолютно ограничение е, че определените клубове следва да са лицензирани за турнирите на УЕФА от страна на БФС). Да бъде определен за отпадащ във Втора професионална лига, последният в класирането на ЕФБЕТ лига към момента. За сезон 2020-2021-ако се провежда такъв, да се увеличи съставът на Първа професионална лига на 16 отбора и съответно в нея да се класират първите три отбора от Втора професионална лига към момента на прекратяване на първенствата. Допълнителните детайли по формата на първенството на Първа и Втора професионална лига (начин на провеждане, изпадащи и класиращи се) следва да се уточни дотълнително преди началото на сезон 2020-2021.“
Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски изказа пред dsport мнението, че скоро няма да има условия за подновяване на първенството и изиграването на мачовете от турнира за Купата на България.

„Не сме ние най-умните, за да дадем такова предложение, но с оглед на ситуацията не само в България, но и в целия свят си мисля, че скоро условия да се играе футбол няма да има. Запознати сме с предложението и го подкрепяме. Надявам се, че футболният съюз, професионалната лига и аматьорската лига в най-скоро време ще се съберат и ще вземат правилното решение. Не виждам как в следващите няколко месеца ще може да се играе футбол и в тази връзка трябва да решим какво да правим с футболистите. Много голяма част от тях са чужденци. В момента всички са под напрежение и това също не е здравословно. Трябва да сме единни във взимането на решенията и се надявам, че всички ръководители на отбори разбират сериозността на положението, в което сме“, заяви Крушарски.

Публикуваме предложението, което ще бъде внесено за одобрение на срещата, която БФС организира в понеделник без редакторска намеса: 

На вниманието на Михаил Касабов,
изпълняващ длъжността президент
Уважаеми господин Касабов,
След въвеждането на извънредно положение и забраната за извършване на тренировъчна дейност и за провеждане на футболни срещи от календара на всички футболни тървенства на БФС за неопределен период от време, се създава ситуация на несигурност и съществува реална опасност първенствата по футбол за сезон 2019-2020 да не могат да бъдат продължени и завършени.
Ако настоящата ситуация на неизвестност продължи и клубовете не са наясно дали ще продьлжат съответните тървенства, това би довело до допълнителни загуби и разходи, особено за клубовете в професионалния футбол, който реално няма да са в състояние да функционират нормално. Освен това професионалните клубове трябва да са в състояние да планират евентуални неплатени отпуски или съкращения на футболистите си, а в момента това е невъзможно. Свидетели сме на решения на няколко футболни федерации в насока допълнително удължаване на периода на суспендиране на първенствата им: първенството на Италия е спряно поне до 03.05.2020г., срещи от Висшата Лига на Англия ще се играят евентуално след 30.04.2020г. Австрийската Бундеслига отложи първенствата си поне до 01.05.2020г. Твърде вероятно е първенствата от календара на БФС да не могат да бъдат подновени преди месец май или юни 2020 и да не могат да приключат в срок, което е допълнително основание за настоящото ни предложение.
Считаме, че здравето и животът са от първостепенно значение. Паралелно с това, за да се запази възможността за провеждане на бъдещо първенство по футбол и да се избегне фалит на футболни клубове предлагаме следното:
1. Да се прекрати първенството на ЕФБЕТ лига и Втора професионална лига за сезон 2019-2020 и да се обяви моментното класиране за окончателно.
2. Да се прекрати турнира за купата на България и тази година да не се излъчва победител в този турнир.
3. За участници в турнирите на УЕФА да се определят първите 4 в класирането на ЕФБЕТ лига към момента. (УЕФА дава свобода на местните федерации да администрират първенствата и турнирите си и не забранява при прекратяване на първенството или другите национални турнири в определен момент, местната федерация да излъчи участници в турнирите на УЕФА. Единственото абсолютно ограничение е, че определените клубове следва да са лицензирани за турнирите на УЕФА от страна на БФС).
4. Да бъде определен за отпадащ във Втора професионална лига, последният в класирането на ЕФБЕТ лига към момента.
5. За сезон 2020-2021-ако се провежда такъв, да се увеличи съставът на Първа професионална лига на 16 отбора и съответно в нея да се класират първите три отбора от Втора професионална лига към момента на прекратяване на първенствата. Допълнителните детайли по формата на първенството на Първа и Втора професионална лига (начин на провеждане, изпадащи и класиращи се) следва да се уточни допълнително преди началото на сезон 2020-2021.

264 КОМЕНТАРА

 1. 2
  1

  ВИРУСА ВЕЧЕ ГО ПРЕКРАТИ ТОЗИ ШАМПИОНАТ. ПО-ЛОШОТО Е , ЧЕ НЕ Е ЯСНО КОГА ЩЕ ПОЧНЕ СЛЕДВАЩИЯ.

  • 2
   4

   И Стоян канара е на туй мнение….чувяка каза и без това не можел да излее сюргюна от петътъ та по добре да свършвала тая мъка ва да гоейба.

 2. 1
  4

  Искам да попитам Бонка, тя дали обича повече Ботев или мрази Локо?!
  Нима, ние футболистите не сме хора? Нима ние нямаме семейства?! Уж сме ви любимци, а искате да изложите нашия живот на опасност!!
  Ами не искате ли по-добре да ви устроим едни гладиаторски битки?! За да има шоу за масите!!!

  • Стига си ревала ма курво. Като взимаш 10 бона на месец всичко е ок. Чакаш ли си заплатата курво. Щом аз мога да работя и ти можеш.

  • Може и ние да нямаме стадион и да играем на свлачище, но и жАлтити няма да имат! Искаме опера!

  • Бонка Мъркова няма ли да отговори все пак? Бонкееее, пусни на Станислав пишлето – нито ще порасне, нито някоя се интересува от грозния ти син!

 3. 2
  4

  Бонке, гледам днес пак си станала за смях. Взе да ти става навик…

  • Нормално. Като си подава гъза там където мъжете си мерят пишките…

 4. 2
  1

  Ние феновете на Локомотив Пловдив сме за честната игра и искаме да се доиграят 2та кръга и мачовете за купата.Ние си знaем възможностите и не се притесняваме!

  • Ей това трябва да се чува, а не Декларации!

   • Аз пък искам да се доиграят и баражите.
    Локомотив е най-силния отбор в момента с най-много голове и ще спечели и 2-рото място и купата

    • Защо тогава пишете декларации? Защо лъжете, че 10 отбора са я подписали!

     • Истината и факт е, че никой не знае какво и колко ще се играе! Декларациите обаче си остават за сметката на писателите.

    • Защото сме реалисти и трябва да се вземе решение.
     Някой плащат заплати за разлика от вас и си правят сметка, а не разчитат на просия и тото

     • Какво решение бе? Решение преди да се знае колко ще продължи епидемията??? Заплати? Крушарски каза, заплати се плащат дори да не се доиграе шампионата! Говори за евентуално наМаление от 20%. Дай друг довод, този не струва!

     • Ти поръча ли си ковчега? Ако нещо стане да си подготвен. Да не вземат да свършат като тоалетната хартия? Колкото и да се въртите, факта е един-страхувате се да не стане някой срив и да загубите място сред първите 3-ма.

     • Бонке, престани да си говориш сама. Нямаш ли си мъж?

     • Георги Андонов: „В БотевЪ расте само този, който умее да лиже гъ**ве!“

      Да. Крушарски го каза ясно. Чети и престани да се излагаш.
      Разбирам, че си търсиш с някой да си говориш от самота, но не си приятна и интересна. Предполагам го чуваш често, но се никой не обича злобни и завистливи жени. Едва ли си и красива.. иначе нямаше да сама

     • Като е казал, че ще плаща заплати, защо го изтъкваш като довод? Трябвало да се плащат заплати! Aми той вече е наясно с това, играе ли се или не-заплати се плащат! Давай нещо друго казах!

     • Това въобще не е така. Явно не си запозната с ръководенето на бизнес. Човека го каза, но ти не си го разбрала: „Един работодател иска да си подбере или запази най-добрите работници“
      Само ще те открехна, че в един добър отбор селекцията е НЕПРЕСТАНЕН процес….

      П.С. https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Finansist-Krizata-se-zadava-s-ogromna-sila-947081

     • Как тази препратка кореспондира с казаното от Крушарски? Крушарски вече си е подбрал най-добрите работници и те имат договори. Селекцията е непрестанен процес но входящата, а изходящата е след края на договора. Нищо не доказваш нито с тази препратка, нито с разсъжденията си.

     • Да цитирам ли Крушарски? Не можеш да не плащаш на работниците си, защото ще си тръгнат по твоя вина. Те имат договори и факта че сезона може да приключи по рано не ни дава право да не им плащаме. Говори само за намаление на заплатите с 20% ако вируса не позволи да се доиграе шампионата.

     • А с тази препратка, направо се закопа сам.Този служител или бизнесмен, който е в сферата на туризма, се жалва че бизнеса им ще пострада и директно критикува решението за затваряне на ресторанти и хотели! Това изобщо не налива вода във вашата мелница!

     • Ако нямах личен живот като теб щях да загубя 10 мин да ти го обясня пак.
      Пак ти казвам – чети ик мисли… ако можеш..
      Айде лека… и си намери приятели

     • Бонке, на коментар ли ти плаща Андрей или просто си тъпа и отговаряш на 3 опита… бездарно

   • Георги Андонов: „В БотевЪ расте само този, който умее да лиже гъ**ве!“

    Хаха. Бонка Барекова се прави на честна. Върни парите! Държавата има нужда от тях за да спасява човешки животи и да подпомогне затворените бизнеси

     • Георги Андонов: „В БотевЪ расте само този, който умее да лиже гъ**ве!“

      О, забравих, че вие винаги копирате защото сте папагали
      А защо не помагате на възрастните като нас?

     • Склерозата ли те гони? “Червен Кръст в Пловдив търси доброволци, които да помагат в разнасянето на храна на възрастни и пенсионери.“
      Така ли помагате? Някои може да помагат, но не и ти. Висиш тука денонощно.

 5. Не се чувате от дъното , просяци !
  След седмица УЕФА ще вземе точно това решение.

 6. 1
  4

  Пасианса Никога няма да ви се нареди! Поне редовните кръгове ще се доиграят! Турнира за Купата ще се проведе! След всичко това ще има честно класиране. Какво не ви е ясно? Какво има да се завижда? Защо се натискате да се прекрати първенството? Само не ми казвайте заради пандемията. Когато се разбере, че ситуацията е извън контрол, тогава може да се пристъпи към крайни мерки, и не само за футбола. Ако това стане, никой няма и да мисли за футбол, ЕКТ, Купи…..и.т.н.!

  • Сега всичко изглежда съшито с бели конци. Всяване на паника и смут! И за какво? За да си подсигурите участие в ЕКТ. И какво ще стане ако наистина пандемията стане неудържима? В кой турнир ще играете? Казах ви-Човека е все още жив, а вие вече гроб копаете. Дайте да викаме попа. Срамота е!

   • Права си! Ние пуснахме и CoVID-19 за да си осигурим участие в ЕКТ…
    Мъка, мъка,,,,

  • Само ти ли не разбра, че това е станало, тъпако!!
   Ти да не си от онези мангали от Столипиново дето пируват по време на чума?!
   Олигофрен!!

 7. 6
  1

  БонкаБарекова ти нямаш умора бе мастио.Аз и преди съм казвал Локомотив ще ти вкара в ЛУДНИЦАТА .ЖЪЛТ ПРОСЯК

  • 5
   1

   Ооооооох Локото ще ма побъркат чак и за Тосю тръбата вече не ми пука ва да гоейба каза Стоян канара.

 8. СМАЙЛ БЕЙ ДА ДАВА КУРБАН НА БАЗИЧКАТА – СУПА ОТ ЖЪЛТА МИСИРКА С МНОГО РАЗБИТИ ЖЪЛТЪЦИ, АКО СПРАТ ШАМПИОНАТА , ЧЕ С ТОЯ СМЕШЕН ОТБОР ОТ КОМИЦИ АКО НИ НАБАРАТ НА БАРАЖИТЕ СЕПТЕМВРИ ИЛИ ДА НЕ ДАВА АЛЛАХ МОНТАНА /6-0/ – ЖАЛНА НИ МАЙКА ИРЕН КРЪСТЕВА . ОТ ВЛАСТЕЛИНА НА ДЪННИТЕ РИБИ ЩЕ СТАНЕМ ВЛАСТЕЛИНА НА Б ГРУПА.

 9. 9
  2

  Папагалите вместо да се радват, че няма да изпаднат – тръгнали да завиждат на Локо.
  Селска работа

 10. 5
  2

  Реакциите на феновете на БотевЪ доказват само едно – КОМПЛЕКСИ!!!

 11. 1
  3

  Обаче където и да стъпи локо и е посрещан с „ЦИГАНИ“

 12. 2
  1

  Нали Локомотив е закрит през 2001 год. ЖЪЛТ КРАСТАВ МАНГАЛ, ЗАБРАВИХ че си голяма ОРОСПИЯ, пишеш както си искаш.

 13. 2
  2

  НуЛеви медали при отказа за игра и към гуйдаръцити…

  • 3
   2

   А казахте ли и за Металик Сопот

 14. БОТЕВ УСПЕХИ:
  BG Champ cup.pngGold medal icon.svg Шампион (2): 1929, 1967
  Silver medal icon.svg Второ място (2): 1963, 1986
  Bronze medal icon.svg Трето място (13): 1930, 1937, 1943, 1956, 1961, 1981, 1983, 1985, 1987, 1988, 1993, 1994, 1995
  Трета аматьорска футболна лига:

  Simple cup icon.svgGold medal icon.svg Шампион (1): 2011
  Купа на България:

  Bulgarian cup.pngGold medal icon.svg Шампион (3): 1962, 1981, 2017
  Silver medal icon.svg Подгласник (10): 1947, 1956, 1963, 1964, 1984, 1991, 1993, 1995, 2014, 2019
  Суперкупа на България:

  Supercup bulgaria 2011.jpgGold medal icon.svg Шампион (1): 2017
  Silver medal icon.svg Подгласник (1): 2014
  Балканска купа:

  1968BK4-455×700.jpgGold medal icon.svg Шампион (1): 1972
  Silver medal icon.svg Подгласник (1): 1981
  Купа на носителите на купи:

  Четвъртфинал: 1962/63

  ЛОКО Успехи:
  BG Champ cup.pngGold medal icon.svg Шампион (1 път) – 2003/04, 2019/20
  Silver medal icon.svg Вицешампион (1 път) – 1972/73
  Bronze medal icon.svg Бронзов медалист (4 пъти) – 1968/69, 1973/74, 1991/92 и 2004/05
  Купа
  Bulgarian cup.pngGold medal icon.svg Носител (2): 1981/82,2018/19
  Silver medal icon.svg Финалист (4 пъти) – 1959/60, 1970/71, 1981/82 и 2011/12
  Суперкупа
  Bulgarian supercup.pngGold medal icon.svg Носител (1 път) – 2004, 2007
  Silver medal icon.svg Финалист (2 пъти) – 2012, 2019
  Купа на Съветската армия (Когато вече не е национална купа)
  Simple cup icon.svgGold medal icon.svg Носител (1 път) 1982/83
  Албена Къп (Неофициален турнир)
  Simple cup icon.svg Носител (2 път) – 2004, 2007

  ФЕНОВЕ НА ФИНАЛА:
  БОТЕВ 15 000
  Локо 4200

 15. 1
  3

  Добре, че локо не беше бил в 1-вия кръг, че щяха да искат тогава да се спре и да важи класирането.Бе мамавидаеба локомотивоциганска.

  • 2
   1

   Лекувай си комплексите, Андрей
   Не отиват на един журналист, макар и от долнопробен провинциялен сайт без значение..

 16. 1
  1

  Какво нещо са нашенските селяни – ако има и малка възможност (0.001%) да му е зле на гранда на Пловдив, те няма да я изпуснат!
  А спомнете си какво говориха когато просеха пари за Копнежа!

  КОМПЛЕКСА КЪМ ЛОКОМОТИВ Е ПО-ГОЛЯМ ДОРИ ОТ ИНСТИНКТА ИМ ЗА САМОСЪХРАНЕНИЕ!!!!!

 17. 4
  1

  Локомотив – 2001.
  Шампион-2004/05.
  Сребро – 2005/06.
  Суперкупата – 2005/06.
  Купа на БГ – 2019.

  БОТЕВЪ-2011
  Купа на БГ – 2017.
  Супер купа – 2017.
  и много ЛАЙНА.

 18. 2
  1

  хахаха, циганити щот така ще играят в Ивропътъ. Забравихте кога циганите гледаха мач на Лайнута зад вратите директно от каруцата, така де от “ВИП ложата“

 19. 2
  1

  Мангалите може да хвърлят кърпата ако искат и без това дон Круши не е плащал 2 месеца заплати.

  • 1
   1

   Обърка се Бонке, на тях им плаща Самуилов – едно прокси на Пеевски от една пловдивско село!

 20. 2
  1

  За родния папагал от Коматево не е важно, че умират хора!
  За него не е важно самия той да оцелее!
  Важно е Локомотив да е зле!!

 21. Марин Бакалов: "Ботев отново за пореден път е обсебен от хора с нисък морал"

  Бонке (Любомир Минчев – пропаднал журналист из пловдивски сайтчета), покажи на тия хора как се мяташ, как се тръшкаш за „доброто“ на Локомотив!

  КОМПЛЕКСАР!!!

 22. Циганите наврени в ъгъла на националния от жълто море!

  Наврените в ъгълчето на националния шепа миризливи цигани от кюстендил срещу жълтото море на националния.
  Смачкани тотално! И Бойко ви го каза Ботев имат повече фенове.
  А безстрашните беси 15 години ги е страх да си поискат купата от една селска мутра и се оплакват на премиера хахаха!

 23. Циганите от локо ТОТАЛНО МАЧКАНИ ЦЯЛ ЖИВОТ ОТ ГОЛЕМИЯ БОТЕВ:
  1
  3

  БОТЕВ УСПЕХИ:
  BG Champ cup.pngGold medal icon.svg Шампион (2): 1929, 1967
  Silver medal icon.svg Второ място (2): 1963, 1986
  Bronze medal icon.svg Трето място (13): 1930, 1937, 1943, 1956, 1961, 1981, 1983, 1985, 1987, 1988, 1993, 1994, 1995
  Трета аматьорска футболна лига:

  Simple cup icon.svgGold medal icon.svg Шампион (1): 2011
  Купа на България:

  Bulgarian cup.pngGold medal icon.svg Шампион (3): 1962, 1981, 2017
  Silver medal icon.svg Подгласник (10): 1947, 1956, 1963, 1964, 1984, 1991, 1993, 1995, 2014, 2019
  Суперкупа на България:

  Supercup bulgaria 2011.jpgGold medal icon.svg Шампион (1): 2017
  Silver medal icon.svg Подгласник (1): 2014
  Балканска купа:

  1968BK4-455×700.jpgGold medal icon.svg Шампион (1): 1972
  Silver medal icon.svg Подгласник (1): 1981
  Купа на носителите на купи:

  Четвъртфинал: 1962/63

  ЛОКО Успехи:
  BG Champ cup.pngGold medal icon.svg Шампион (1 път) – 2003/04, 2019/20
  Silver medal icon.svg Вицешампион (1 път) – 1972/73
  Bronze medal icon.svg Бронзов медалист (4 пъти) – 1968/69, 1973/74, 1991/92 и 2004/05
  Купа
  Bulgarian cup.pngGold medal icon.svg Носител (2): 1981/82,2018/19
  Silver medal icon.svg Финалист (4 пъти) – 1959/60, 1970/71, 1981/82 и 2011/12
  Суперкупа
  Bulgarian supercup.pngGold medal icon.svg Носител (1 път) – 2004, 2007
  Silver medal icon.svg Финалист (2 пъти) – 2012, 2019
  Купа на Съветската армия (Когато вече не е национална купа)
  Simple cup icon.svgGold medal icon.svg Носител (1 път) 1982/83
  Албена Къп (Неофициален турнир)
  Simple cup icon.svg Носител (2 път) – 2004, 2007

  ФЕНОВЕ НА ФИНАЛА:
  БОТЕВ 15 000
  Локо 4200

  • 2
   1

   Андрей, Всичките ви „успехи“ са измислени и лъжливи като този последния:
   „ФЕНОВЕ НА ФИНАЛА:
   БОТЕВ 15 000
   Локо 4200“

   Поредното доказателство, че сте КОМПЛЕКСАРИ

  • Стоян канара каза че това не е неговия Бутвфъ ами някакво отборче от Сопот ва да тейба.

 24. Живеем, за да мразим. Това трябва да е клубният девиз на Локо!
  Локо е комплексиран от ГОЛЕМИЯ БОТЕВ. ЦЯЛ ЖИВОТ В СЯНКАТА НА БОТЕВ! КУПИ, СРЕБЪРНИ и БРОНЗОВИ МЕДАЛИ БОТЕ В ПЪТИ ПОВЕЧЕ. В ЕВРОПА БОТЕВ Е МАРКА, ЧЕТВЪРТФИНАЛ В ЕКТ, а мангалите единствения бг отбор без победа на чужд терен в Европа от 30 години

 25. 3
  3

  Какво нещо са нашенските селяни – ако има и малка възможност (0.001%) да му е зле на гранда на Пловдив, те няма да я изпуснат!
  А спомнете си какво говориха когато просеха пари за Копнежа!

  КОМПЛЕКСА КЪМ ЛОКОМОТИВ Е ПО-ГОЛЯМ ДОРИ ОТ ИНСТИНКТА ИМ ЗА САМОСЪХРАНЕНИЕ!!!

  • Ебал съм ги, може да загубим 12 милиона, ама и жАлтити ще загубят 25 милки. Връщаме парите! Крушарски, покажи че си мъШ!

 26. 1
  1

  От където може да изкярим. Локо са бахти и тъпите мангали

 27. Каквото за всички, това и за гол Хасан! Казах! Край на спора!

  • Болния е още в леглото, а те приготвиха ковчега.

  • Само Крушарски още не беше писал Декларация. Сега вече и той. ФК Декларация Столипиново

   • Бонка Барекова е трол на мародера Андрей Спасов

    Годината има 365 дена, Бонке

    • Станислав Мърков - плешив кюстендилски циганин

     366 Мърков, смятай трол столипински

 28. БФС към циганите на Крушарски: Изолацията довежда до ментални проблеми у някои хора

  „Изолацията, в която хората са поставени в тези трудни времена, довежда до ментални проблеми у едни. Това не е легитимен документ. Той не касае професионалната футболна лига. Съжалявам, че в този труден момент за държавата и хората българският футбол е център на внимание в разправии и скандали. Главното в тази ситуация е да се знае следното: Има насрочено сбиране на БФС в понеделник. На него ще отбележим мерки как да реагираме в тази ситуация. На 13 март се събрахме и почти заедно с МС взехме решение за спиране на първенството до 13 април“.

  • Ами то в БФС всички са с ментални проблеми…
   Банда пияници и чревоугодници като чичо Венци, който ви нарече „плачещи ГМО жени“

   • И трезвениците от Локо Крушарски и Чаво:))))))))))))))))

 29. 1
  1

  Какво нещо са нашенските селяни – ако има и малка възможност (0.001%) да му е зле на гранда на Пловдив, те няма да я изпуснат!
  А спомнете си какво говориха когато просеха пари за Копнежа!

  КОМПЛЕКСА КЪМ ЛОКОМОТИВ Е ПО-ГОЛЯМ ДОРИ ОТ ИНСТИНКТА ИМ ЗА САМОСЪХРАНЕНИЕ!!

  • хахахахахах гранда с 1 купа и 380 фена хахахахахахахахахах

  • Я пак? Вие обърнахте света за да няма Пловдив свестен стадион, сега ще ми говориш. Марш в миша дупка мършо!

 30. Нека играят бре. Защо взимат заплати. Вашия стадион като е празен се отказвайте.

  • Викаш, да играят. К’во като умират хора?! Ти си си добре на село…. Кво т ти пука!!!

   • А ти си в столюпиново и не спазваш никаква хигиена. На тебе пък какво ти пука?

   • И в Коматево е безлщдно така, че няма страшно.
    Само калния паркинг е опасен, но … ние си имаме галоши

 31. 1
  2

  Хаххаах те на големи тарикати се правят мангалите…

 32. 3
  2

  Ако ЖЪЛТИТЕ КРАСТАВИ ЖЕНИ, бяха втори във временното класиране как щяха да реагират, само ПИТАМ, ЖЪЛТИ ЦИГАНИ.

  • 4
   2

   Те НИКОГА през мизерния си живот 2010-2020 не са били там .

  • Щяхме да искаме да се изиграят мачовете за да станем 1-ви. Само отговарям. А вие мангали прости да не ви е страх че ще завършите след Славия?

   • Ами идете направете една приятелска среща с Милан тогава. Може пък на Дебелия да му излезе късмета и да получи оферта

  • Опаааа, лъсна истината защо искат първенството да се прекрати! Не заради вируса, не заради пандемията, а защото са на второ място!

   • 2, 3-то или четвърто няма никакво значение.
    всъщност сем 3-ти заради баланса с Левски

 33. Пичаги на бат Стоян канара изобщо не му пука ва……каза че утре заминавал на спа на Павел баня да прогонил вируса ва да гоейба.

 34. “ С това, което са предприели част от клубовете, в чиято основа са два клуба, а не повече, ние изпращаме отвратително послание към нормалните хора.“
  Двата отбора са циганите от локо и турците от арда.

 35. Решението ще се подкрепи и това щв бъде финално. Така или иначе това класиране е решено още есента

 36. Циганите нещо коронясаха.Не им се отразява добре карантината в Столипиново.

 37. Очаквам циганите от локо да поискат купата да им се даде, защото в 7/8 тв са я спечелили на зарове.

 38. Мангалите от локо веднъж между кръговете са на 4-то място за 15 години и искат спиране :)))) Циганска работа

 39. Искаме селянките на още един финал и да ги закриваме завинаги!

 40. …“ С това, което са предприели част от клубовете, в чиято основа са два клуба, а не повече, ние изпращаме отвратително послание към нормалните хора.“
  Двата отбора са циганите от локо и турците от арда.

 41. БФС към циганите на Крушарски: Изолацията довежда до ментални проблеми у някои хора

  „Изолацията, в която хората са поставени в тези трудни времена, довежда до ментални проблеми у едни. Това не е легитимен документ. Той не касае професионалната футболна лига. Съжалявам, че в този труден момент за държавата и хората българският футбол е център на внимание в разправии и скандали. Главното в тази ситуация е да се знае следното: Има насрочено сбиране на БФС в понеделник. На него ще отбележим мерки как да реагираме в тази ситуация. На 13 март се събрахме и почти заедно с МС взехме решение за спиране на първенството до 13 април“.

  „УЕФА трябваше да даде своите препоръки. И те казаха, отлагаме Европейското първенство, но слагаме датата до 28 юни. Дотогава трябва да представим класиране и участници за европейските клубни турнири. С това, което са предприели част от клубовете, в чиято основа са два клуба, а не повече, ние изпращаме отвратително послание към нормалните хора. В момента нито една държава в Европа не е решила да прекрати окончателно своето първенство. Първоначално го спряха за определен период“.
  https://www.sportal.bg/news.php?news=833812

  • Покажи къде е подписът на Локомотив? Или си говориш така по инерция, само и само да плюеш по Локомотив.

 42. 1
  1

  Мародер- Лице което извършва обири по време на бедствие.

  • ЕДНИ МАРОДЕРИ ИСКАТ ДА ОБЕРАТ 25 милиона , да ги спрем !

 43. Циганите Витоша не могат да бият, в каква Европа ще играят???

  Мангали прости!

  • Човече ти си болен, имаш сериозни комплекси. 1000 мнения на ден и все едни и същи.

   ходи избивай комплекси в Солун!

 44. Циганите от локо нахални, като всички мангали

  Мангалите от локо много нахални

 45. Локуту май ги хвана страх да не останат извън първите 4 отбора. Тази година е ясно че купата е в София, а те като са извън първите 4 няма да играят в Европата

 46. Берое е против! Славия също! Ботев, Ч.Море не са подписвали и са против! Чакаме следващите отбори, които са вписани без да са уведомявани и да им е искано съгласието.

  • Кой пита кюнлиите , първенството завършва и класирането е това, Локомотив са ВТОРИ ,
   А КУПАТА ЩЕ СЕ ДАДЕ НА МИНАЛОГОДИШНИЯ НОСИТЕЛ.
   БИТИЯ СИ Е БИТ, ЕБАНИЯ С ПЕТА -ЕБАН,
   КОЙТО НЕ РАЗБРАЛ ДА ПАСЕ ДОБИТЪКА В КОМАТЕВО.

   • Мърков ти си болен. 366/24 си тук и едни и същи глупости пишеш.

 47. 2
  1

  Отборите, които го искат са за лична изгода, но нямат никаква фенска маса.

 48. Рязко изчезна интереса им към темата за Декларацията.

 49. 3
  1

  ТОВА АКО СТАНЕ, ЩЕ Е ИДЕАЛНО ЗА ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ И НЕГОВИТЕ МНОГОБРОЙНИ ФЕНОВЕ. ТРЕТО МЯСТО И УЧАСТИЕ В ЛИГА ЕВРОПА. СУПЕЕР, СУПЕР, СУПЕР. А КАКТО СИ ПОЖЕЛАХМЕ КУПАТА НА БЪЛГАРИ ЩЕ СИ ОСТАНЕ ЧЕРНО-БЯЛА ПОНЕ ОЩЕ ЕДНА ГОДИНА. А МОЖЕ И ЗАВИНАГИ

  • Ще ще! Гешев се и тересува от тази Декларация.

  • ВТОРИ , ПОГЛЕДНИ САЙТА НА ФЕДЕРАЦИЯТА.
   КОГАТО НЕ СА ИЗИГРАНИ ВСИЧКИ МАЧОВЕ ВАЖИ ГОЛОВАТА РАЗЛИКА.

 50. 6
  4

  Нека полуфиналите бъдат изиграни в един мач и финалът да бъде като миналогодишния-нека отново за пореден път да лъсне цялата истина,а тя е че ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ е номер 1.

  • 2
   1

   Не измествай темата! Въпроса е: Кой съчини Декларацията? Кои клубове я подписаха? Защо се споменават клубове, които нито са я виждали, нито са чували за тази Декларация?

 51. 1
  1

  И футболът пострада заради ситуацията. Какво ще правите, какво обсъждате с вашите колеги?

  – Вчера цял ден се трепах в разговори на тази тема. Моето мнение е едно – да ни съберат и да кажат какво правим. Точно и ясно. Да кажат, ако това продължи до април – правим това. Ако е до май – следваме друг сценарий. За да няма този рекъл това, пък Христо Крушарски предложил онова, а третият не се съгласил. Да се съберем, ако трябва да си ударим по един шамар и да решаваме заедно. Всеки иска нещо да намаже покрай тази работа. Вместо да се обединим и да решим заедно пак продължаваме да си говорим индивидуално.

  Всеки искал да намаже нещо покрай тази работа!!!

  • Само това ли успя да осмислиш и то превратно от цялото изказване?

 52. 4
  1

  Комунистическо – циганските номера на мангалите от локо

 53. С този казус могат да се заемат много институции. Безпрецедентен случай!

 54. Циганските тарикати от локо, турците от арда и тези дето ги е страх да не изпаднат: Дунав и Селото
  3
  1

  Това са тези които искат да изкярат от трагедията

 55. ОКАЗА СЕ, ЧЕ ЦИГАНИТЕ ОТ ЛОКО СА ИЗЛЪГАЛИ ЗА ОТБОРИТЕ, ЧЕ СА ГО ПОДПИСАЛИ
  5
  1

  Заформи се неразбория в българския клубен футбол! По-рано през деня до медиите беше разпространена декларация, под която бяха изброени имената на десет елитни клуба, които искат незабавно прекратяване на Efbet Лига и приемане на временното класиране за крайно. Впоследствие обаче се оказа, че някои от изброените клубове не са на това мнение.

  • 5
   1

   Крушарски ще яде дървото. Ако се размине само с финансова санкция, ще трябва да целува ръката Гешова.

  • 2
   1

   Берое е против! Славия също! Ботев, Ч.Море не са подписвали и са против! Чакаме следващите отбори, които са вписани без да са уведомявани и да им е искано съгласието.

 56. А ПЪК И НАШИТЕ ЖЪЛТЪЦИ КЪДЕ СА ТРЪГНАЛИ С ТОЯ СМЕШЕН ОТБОР / КОМИЦИТЕ ОТ КОМАТЕВО/.

 57. ВИРУСА ГО ПРЕКРАТИ ТОЗИ ШАМПИОНАТ. НЕ Е ЯСНО КОГА ЩЕ ПОЧНЕ СЛЕДВАЩИЯ.

 58. 3
  1

  КУРВИТЕ УЖ ПОДПИСАЛИ ПЪК НЕ ПОДПИСАЛИ,НИЩО НОВО ВЪРТЯТ СИ ГЪЗъ НАВСЯКЪДЕ

  • 2
   1

   Някъде да виждаш подпис от ръководител на Ботев? Само на Ракетчика болната комунистическа глава може да забърка такава каша.

  • 2
   1

   Стар комунист е Говедарски, но ако се докаже че тази декларация е негово дело…..лошо му се пише! Всяване на смут по време на извънредно положение! Ще налапа Член 1, Алинея 2!

 59. Поискаха с декларация спиране на efbet Лига, подписани клубове обаче отрекоха да са „за“!

 60. Само и локуту може да искат такова нещо, при условие че първенството все още може да продължи, верно че за продължи вероятността намалява но все пак има шанс

 61. 4
  2

  Братя канари, каква стана тя? Купа за стадион думахме, а се добави и стадион за Локото и медали и още ЕКТ за тия гадни буфири. То ни се еба мамата, новата директива е от следващия месец Голямото преброяване продължава 15 000 на 1200.

  Канари в един глас 15 000 на 1200!!!

   • Хапни сланина!
    Ох, забравих че вярата не ти разрешава…

     • Ти май си свикнал само да ти се „предлага“ на готово.
      Ами размърдай си старата трътка и си осигури храна сам
      Стига с тази готованщина!

  • 2
   2

   Ако сме достойно кЪнарЕ и паритИ жа га върнИм

 62. 5
  4

  Ако ще се прекратява – нулева година. В ЕКТ отборите с най-висок коефицент в УЕФА

  • 4
   2

   Викаш да се зачеркне труда на всички футболисти през 2019-2020…

   „Умно“ – по папагалски – нашенски от село!!

  • Еми точно това ще се случи, де Селски!
   Я виж тук:
   Лудогорец е на 60-а позиция с 26.000 индивидуални точки. Вторият български отбор е ЦСКА-София с 4.000 точки на 256-а позиция. Левски е под №284 с 3.500 точки заедно с Рига и Чихура. Останалите наши отбори ще бъдат класирани с националния коефициент на България, който е 3.475. Иначе Локомотив (Пловдив) има 2.000 точки, Славия е с 1.750 точка, Ботев (Пловдив) и Берое са с по 1.000 точка, Черно море е с 0.500 точки, а Дунав е с 0.250 точки.

  • 1
   1

   на кой му пука какво искат слугините

 63. Всичките отбори подписали декларацията феновете им нямат колкото деца има в първа смяна в школата на Ботев

 64. Циганите от локо, пак гледат с мангалски хитрини
  4
  1

  Много хитри се направиха мангалите от локо. Давай направо ШаНпоани да ги правим

 65. Циганина Мърков Лъже: Ботев (Пд) не подкрепя декларацията за прекратяване на първенството…
  4
  2

  Ботев (Пд) не подкрепя декларацията за прекратяване на първенството…https://www.sportal.bg/news.php?news=833800

  • Докато има шанс за довършване на първенството, никаво прекратяване! Само тези които имат изгода от прекратяването са подписали тази декларация!

   • Само тези, които нямат изгора не искат да подпишат едно толкова разумно предложение.
    Европа ще се оправи от вируса, но България никога няма да се избави от андрешковците и барековците

 66. 1
  3

  Човечеството е заплашено, а Андрей и другите папагали пак гледа в паницата на по-големия брат. За тях не е важно, те да са добре, а Вуте да е зле!

  Комплексари!

  • Я внеси малко яснота, че така все едно си се изсрал на средата на пътя.

   • На теб никой не може да ти внесе яснота в главата, Бонке!
    лошото е, че отказваш и лечение.
    24/7 си тук. Какво работиш?

 67. Циганите от локо и другите селски отборчета подписали декларацията имат по-малко фенове от децата в школата на Ботев.

 68. 2
  1

  Отново лъжа.
  Нарочно ли не сте публикували целият документ, във който фигурират почти всички клубове, с малко изключения.

  Най-забавани са коментарите на привържениците на градски ред и забавления от Коматево, което по същество също е лъжа.
  Градски ред – на стадиона в Коматево , до който лично аз съм виждал как пасат офце по време на мач, забаление иначе има . 108 милиона години Градкси ред и забавления в Коматево сити хахахахахахаахха

  Не е време да се плюем, време е да се подкрепяме.
  Ама как да подкрепям хора , които се изказват подигравателно към декларация, която техния любим отбор е подкрепил – много сте неграмотни, злобни, неуки и нагли. Вие ще се разпознаете кои сте , няма да ви назовавам.
  Лъжата също не бива да се подкрепя, лъжата трябва да се мачка и унищожава.

  • 1
   1

   На редакцията , се извинявам , ама поне някой да публикува целия долумент, за да се види кой подкрепя , кой не.

   На Градския ред в Коматево,
   желая да се преместят някой ден в града.

   А до тогава, а и след това, желая на всички, без изключения, да сте живи и здрави !

  • Цветан Василев: БотяфЪ се управлява от прокси на Пеевски

   Те от БотевЪ не искат да тренират, та хамо ли мачове да играят.
   Ебати демагозите!
   Но какво даочакваш от слугинажа на всяка валст, който е собстввност на Пеевски

 69. Пичо’е, по зле сте и от Анте Ара’лца ва. Дайте нЯщо по свежу, че жа съ побъркам ут скука ва. Таа пИта са истърка ут упутреба ва!

 70. Мангала Мърков ЛЪЖЕ: Ботев (Пд) не подкрепя декларацията за прекратяване на първенството

  Прокуристът на Ботев (Пловдив) Асен Караславов използва официалния сайт на „канарчетата“, за да изрази мнението си относно публикуваната в медиите декларация, искаща прекратяване на първенството.
  „Ние сме запознати с публикуваното в медиите писмо. На този етап, нашият Клуб не е съгласен с решение за прекратяване на първенството.“
  „Отборът на Ботев винаги е бил за това битките да се решават на терена, а не извън него. Поради тази причина, ние искаме шампионатът и мачовете за Купата на България да се изиграят.“
  https://botevplovdiv.bg/article/asen-karaslavov-otborut-na-botev-vinagi-e-bil-za-tova-bitkite-da-se-reshavat-na-terena-a-ne-izvun-nego

  • Георги Андонов: „В БотевЪ расте само този, който умее да лиже гъ**ве!“

   като подарените купи през 2017 ли?!

  • Да. От БотевЪ винаги са гледали само СОБСТВЕНИЯ СИ ИНТЕРЕС. Хора умират, а те пак дърпат чергата към себе си.
   Ето затова Пловдив вече е не само зад Варна, но и зад Бургас и Стара Загора.
   СЕЛЯНДУРИ АВАНТАДЖИЙСКИ!

 71. 5
  1

  Спасов промени си заглавието,! И вие жълтите курви сте ЗА! Както и повечето други клубове от елита!

 72. 2
  2

  Нагли мангали бе еййй, те борците за правда и равенство изведнъж за пореден път се молят да са прецакани другите за тяхна сметка!!!!!

 73. 3
  4

  И БОТЕВ ПЛОВДИВ СЕ СЪГЛАСИХА ДА СЕ ПРЕКРАТИ ШАМПИОНАТА.
  ЕТО ВСИЧКИ КЛУБОВЕ КОИТО СА СЪГЛАСНИ.
  Клубове от efbet Лига: ПФК АРДА-КЪРДЖАЛИ, ПФК ЛУДОГОРЕЦ-РАЗГРАД,ПФК ЛОКОМОТИВ-ПЛОВДИВ,ПФК ЧЕРНО МОРЕ-ВАРНА, ПФК БОТЕВ-ПЛОВДИВ, СФК ЕТЪР-ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ФК ЦАРСКО СЕЛО, ПОФК БОТЕВ-ВРАЦА, ФК ДУНАВ-РУСЕ, ФК ВИТОША-БИСТРИЦА

  (ПФК ЦСКА-СОФИЯ, ПФК ЛЕВСКИ И ПФК СЛАВИЯ СОФИЯ не са отговорили, а ПФК БЕРОЕ-СТАРА ЗАГОРА е против предложението.)

 74. 3
  2

  Цели 10 отбора от efbet Лига искат от Българския футболен съюз да се обяви край на сезона. Това става ясно от обща декларация, с която въпросните елитни клубове се обръщат към президента на футболната централа Михаил Касабов. Документът трябва да бъде одобрен или отхвърлен на срещата, която БФС организира в понеделник. Само четири клуба от efbet Лига не са сложили подпис под декларацията: ЦСКА-София, Левски, Славия и Берое.

 75. 3
  2

  Малките селски и турски отборчета се опитали да решат нещо. Ще мълчите, докато ГРАНДОВЕТЕ НЕ РЕШАТ! Измет циганска!

 76. 6
  3

  Стига сте говорили простотии и двете страни.Първо няма как годината да е нулева-блъскал си се цяло първенство за здраве ли,второ-не виждам никакъв проблем оставащите 2 кръга да се изиграят края на май и по съвсем честен начин да се оформи първата четворка и 4тия да играе със седмия бараж за Лига Европа,трето не виждам никакъв проблем купата да бъде отложена за месец юни-2 полуфинала+1 финал са нищо мачове.Победителят за купата да бъде последният евроучастник.За изпадащите вариантите са 2-след тези оставащи 2 кръга да се оформят 2та отобра на 12 и 13-то място които да играят бараж за оставане в групата с 2 и 3 тия от Б група-това са общо 4 мача.Другият вариант е пурвите два отбора от Б група влизат директно и А група става 16 отбора на стария си формат на разменено гостуване без плейофи.

  • 1
   1

   Пика на коронавируса го дават май месец. Как според теб в най тежкия момент от заразата ще се играят мачове?

  • Това е най добрия вариант! Стария формат с 16 отбора. Крайното класиране тази година, поне след последните два кръга! Купата може и с по един полуфинал!

 77. 14
  3

  Четирите, най – големи клуба във България ще представят България за ЕКТ!
  Това са отборите на:
  Локомотив Пловдив
  Лудогорец
  Левски
  ЦСКА- София

 78. 1
  2

  Крушарски е селски тарикат! Покрай няколко готини лафа, гледа да пробута и някой тъпизъм, който го устройва перфектно. Да играели първите 4 отбора в ЕКТ!!!! Купата била много интересна, ама да не се довърши турнира! Задължително единия участник в турнирите е носителя!

  • 1
   1

   Крушо хванал другите дето ги е страх да не изпаднат и турците от Арда и айде давай

  • 1
   2

   Искат са избягат от Финала на Финалите. Няма страшно, лягате на вашите ебачи от Подхуяни и сте спасени.

    • Знаем знаем. Повече няма да се повтори! С цената на всичко!

 79. 4
  1

  НУЛЕВА ГОДИНА! В ЕКТ участват отборите с най-висок коефицент в УЕФА!

 80. 4
  3

  Жълтите СИГАНИ кръв серат, ИНДИЯНЦИ защо сте толкова жалки бре СИГАНИ, да ми ядете ХУЯ, ЖЪЛТИ ЖЕНИ ОТ ДОМАТЕВО нямате право да говорите с гражданите на ПЛОВДИВ.

 81. 7
  4

  Циганите от локо, турците от Арда и Дунав, Селото и Етър които ги е страх да не изпаднат.

  • 2
   3

   Честно да ти кайа Бонке, БотевЪ са много по-застрашени от изпадане, ако първенството се дойграе честно както всички други освен теб искат

 82. 7
  2

  Само селски отбори са се подписали от цигано – турски произход

 83. 4
  7

  Ами ний жлътите жа изпаднем ли при туй положение ва…….и сега и говняжа кът зацикли дека жа акаме ва да гоейба.

 84. 5
  3

  НУЛЕВА ГОДИНА! В ЕКТ участват отборите с най-висок ковфицент в УЕФА!

 85. Единия участник в ЕКТ трябва да е носителя на купата, така че този турнир трябва да се изиграе!

 86. 9
  7

  Циганите от локо и другите селски отборчета имат по-малко фенове от децата в школата на Ботев

 87. 7
  3

  В Локо Пловдив не са получавали заплати от 2 месеца! Крушарски не може да плати и много скоро ше станат три месеца и футболистите ще започнат да разтрогват!
  За това пищи този Говедарски галфон!
  Именно за това измислиха тази тъпотия, да отърват кожите! Реално първенство няма от 2/3 седмици, а заплати в Локумбахче няма от два месеца и половина!
  Сега фенчетата дето искаха равенство ще го получат!
  Щото каквото повикало, такова отговорило!

  • 4
   7

   А в БотяфЪ изобщо не са получавали заплати от 2018. Карат само с парите от черното тото

   • Даже от 2008 не са получавали за разлика от Велбъжд

 88. 4
  6

  Не са като нас – 900 човека на дерби с ЦСКА в Коматево…
  На другите домакински мачове не падаме под 43 човека. НИКОГА!!
  Вуж на гостуванията… само ако има безплатни кренвирши

 89. 3
  2

  Единствено на това се съгласяваме!

  • 2
   2

   Никой няма да ви пита вас. Вие сте МАРОДЕРИ И ПРОСЯЦИ

  • Нулева за Пумитата от покрайнините и дънни риби!!!

 90. 1
  3

  И парите да се върнат на държавата , скро футбол няма да има

  • 5
   2

   Парите за козиркЪта да се върнат. Колежа ще се строи

   • 4
    4

    Локомотивци доказаха, че са отговорни граждани. Ще им построя стадион и база. Заслужават го!!

    А жълтите доказаха, че мислят само за себе си!! Страхливци!! Никакъв стадион за тях!!

 91. 4
  1

  Ако ще се спира първенството НУЛЕВА ГОДИНА! ВСИЧКИ НА МЯСТО 0

 92. 5
  1

  Олимпиадата е отменена. Европейското също

 93. 4
  2

  Те всичките 6 отбора заедно нямат 1 500 човека публика.

 94. 4
  1

  ТОВА СА ВСИЧКИ СЕЛСКИ ОТБОРИ,КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗВАДЕНИ ОТ ФУТБОЛА ЗАВИНАГИ.

 95. 3
  5

  Не! Папагалите не са на принципа – важното е на Вуте да му е зле.
  Нееее

  Хората олимпиадата отмениха, а нашите барековци все в чинията на по-големия брат гледат!!

 96. 1
  2

  И ако ситуацията се нормализира след две седмици какво? 3-4 месеца след това без футбол ли?

  • Ако се нормализира – почваме.

   Крушарски го каза точно – БФС да каже: ако се оправи до… то…

 97. 8
  4

  Хвана ни шубето от Лески че ша ядем бахура и айди – отказваме са, да спира футбола. Малко циганска работа наща..

 98. 7
  6

  Еййй големи тарикати тия селяндури! Ми като искат да се прекрати шампионата да се обяви нулева година, а не да се запазва настоящото класиране, да няма участници в европейските турнири и готово всичко друго са интереси!

  • 5
   3

   Значи викаш важното е на Локо да им е зле, нали Бонке?!
   Абе ти си голяма лицемерка!!

   Хора умират, а ти не спираш с тази омраза

 99. 9
  10

  Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, Манго, Лаут Манго.
  Дали Манго щеше да иска прекратяване на шампионата ако беше 5-ти във временното класиране???

 100. 17
  4

  Най-добрият и най-честният вариант е следният:да се изиграят последните 2 кръга от редовния дял.Купата нека се изиграе задължително,нищо не пречи полуфиналите да бъдат насрочени за юни месец и края на месеца началото на юли да бъде финалът.

  • А юни месец ще се оправи ли ситуацията или ще стане по-лоша?
   Освен това отборите ще са в съвсем друга форма, което няма да е честно

Comments are closed.