Спартак Пд с позиция, след като се разбра, че пари за тях няма!

66
2845

Уважаеми спартаклии,

Уважаеми пловдивчани,

Ръководството на ПФК Спартак 1947 Пловдив категорично подкрепя отношението на държавата към футболната инфраструктура.

С отпуснатите вчера средства Пловдив ще има два прекрасни стадиона.

В началото на 2018 г. ние поехме славния клуб Спартак с цел възраждането и развитието му. Основният ни приоритет е отборът да има свой клубен стадион, защото и нашето виждане е, че всеки футболен клуб трябва да има свой дом.

Веднага започнахме процедури и извървяхме труден път, за да стигнем до 6 февруари 2020 г., когато официално получихме стадион „Тодор Диев“ за 35 години.

Винаги сме твърдяли и продължаваме да сме категорични, че със СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА ще превърнем стадион „Тодор Диев“ в още едно бижу на Пловдив, на който ще могат да се играят мачове от Лига Европа.

Никога не сме искали и няма да искаме средства за нашия дом, защото смятаме, че е наш ангажимент да го изградим.

На 1 март 2019 г. Спартак влезе под наем и изполва бившия Работнически стадион за своя база- общински терен от 54 декара, който заварихме в окаяно състояние. Там ни беше срам да водим нашите деца да тренират. Това е общинска собственост. Там всеки ден тренират стотици деца на Спартак и тези на двата ни сателита- ФК Брестник и ФК Реал.

Ние вложихме 6- цифрена сума- лични средства, за да приведем общинската база във вид, в който да не ни е срам да посрещаме други отбори и да не излагаме община Пловдив.

Ние можехме да изкараме цялата ни школа, децата на Брестник и Реал и техните родители, всички спартаклии и пловдивчани, които ни подкрепят и не са никак малко, да блокираме кръстовища и да викаме на площад Стефан Стамболов.

На този етап няма да го направим!

Тъй като днес кметът на града Здравко Димитров обяви, че той ангажименти към Спартак не е поел, ние категорично заявяваме, че в името на децата и тяхното развитие, в най- скоро време ще се обърнем към премиера на България Бойко Борисов, който винаги е показвал, че спортът и най- вече детско- юношеският спорт е негов приоритет.

Спартак Пловдив е готов с проект за своята база, включващ цялостна реконструкция на сегашния естествен терен с изграждане на трибуни за 1000 зрители, изграждане на два нови естествени футболни терена, изграждане един голям изкуствен терен и терени за Футбол 7 и Футбол 9, изграждане на покрит изкуствен терен, изграждане на фитнес и модернизация на всички съблекални.

Това е нашето бъдеще!

Ръководството на Спартак 1947 Пловдив

66 КОМЕНТАРА

 1. Смешници и крадци! И тъпаци невежи са тези подопечни на лихварчето! Шлема на емблемата е гръцки, нещастници! Спартак няма нищо общо с гърците! Той е тракиец!

 2. 5
  11

  Спартак са умрели отвсякъде, къде се завират

 3. 6
  3

  Тъпак Ботев е шампион,Спартак на 13 место.Следващата година ги обединяват,а в Тракия ина само един играч.Тобия Момин.

 4. 13
  8

  По-добре за Марица и Спартак вместо за кюстендилски отбор настанен в лаута

 5. 4
  4

  Малко по-сериозно коментирайте. Единият отбор в миманса, а другият във В група и за тях пари, щото преди 50 години били велики. Айде малко по-сериозно.

 6. 13
  8

  Да се вземат 5 милиона от тези на жълтурите и да се дадат по 2,5 милиона на Спартак и Марица! Това са клубове, дали ужасно много играчи на Пловдив и България! Всички легенди на жълтурите са от Марица, а 4 играчи от спартак са виновници за титлата на селските 67-ма година!

  • 15
   6

   Глупак, обединението е след като ставаме шампиони, лъжливи мръсни мангали.

  • 11
   5

   На жълтите само ще добавяме милиони. Може да се взима само от кюстендилските цигани.

  • 4
   5

   Най добре на урода от Кюстендил да не се дава и лев!Само бежанци в тая гейбанда.

  • 3
   2

   То по тая логика буферите не трябва да ги има.Всички легенди са им ботевисти

 7. 18
  4

  И Марица и Спартак са в пълното си право да недоволстват и да искат!!!
  Те са пловдивски клубове с голяма слава и са фали ужасно много играчи на България!
  Гнусно е всичко това, което се прави спрямо тези клубове !
  Само бих ги упрекнал в това, че не се включиха в протестите на Локото за равнопоставеност! Ако го бяха сторили, сега щеше да има милиони и за тях 100-%!

  • 8
   3

   Станиславе, откажете се от парите щом е несправедливо.

  • 7
   4

   Купоносителят Крушарски каза „Берекет, колкото дадеш бате“

  • 3
   2

   Да питам за един приятел кой пусна декларация,че не иска пари от държавата…муаха. хахахааааж

 8. 6
  6

  Те и циганите от локо не искаха държавни пари ама ги лапнаха и се облизват

 9. 10
  8

  И Спартак показаха среден пръст на Пинокио и ще търсят помощ от Бойко.
  Пинокио е вреден за Пловдив. Той лобира за БотевЪ, а не за Пловдив. ОСТАВКА!!

  • 9
   4

   Спартаклията е Станислав Мърков. Плешив, кюстендилски циганин. До онзи ден викаше или по равно пари или локо на протест и нищо не иска. Сега вика берекет, колкото дадеш бате.

 10. 14
  11

  И МАРИЦА И СПАРТАК СА ЗАСЛУЖИЛИ ПОВЕЧЕ ОТ ПАРАЗИДА ДОКО !! ТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЪС ГРАДА НИ!

  • 8
   7

   Паразита в Пловдивс се видя, че се нарича БотевЪ – вечните авантаджии и курви на всяка власт!
   Те са хората, които направиха опит да унищожат Спартак Пловдив чрез тяхната партия-майка ДПС. Сега пак ни прекараха с помощта на новата имм партия-майка ГЕРБ

 11. 11
  13

  ОФИЦИАЛНО !!! ОФИЦИАЛНО !!! ОФИЦИАЛНО !!! Циганския отбор на България е – Ботев !

 12. 9
  12

  Истината – жълтите проститутки с разпрани анали от 15 май , отново са насрани

 13. 20
  9

  Въпреки цялото ми уважение към Спартак, стадион Христо Ботев е най важен.
  Все пак стадиона е общински и няма да има никакъв проблем да го ползвате точно вие. Плюс това може да разчитате и нанашата подкрепа от трибуните
  Едно време имаше такава песен
  Спартак, Ботев все едно, а на Локо у гъзо!
  Айде йдвайте в А гр. и да я запеем пак

  • 5
   7

   Жълта курва. Ти си позор за Пловдив.
   Не случайно локомотивци ти викат Бонка Барекова.

 14. 13
  11

  И МАРИЦА И СПАРТАК СА ЗАСЛУЖИЛИ ПОВЕЧЕ ОТ ПАРАЗИДА ДОКО !! ТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЪС ГРАДА НИ

 15. 5
  4

  Пари на крумчо и сие луди ли сте да си купи нов анцунг

 16. 21
  20

  Редно е да има пари и за Спартак и Марица , те са пловдивски ,
  а не селски отбори от Коматево.
  Кмета да отдели едни 10 милиона от квотата на сганта .

  • 13
   9

   Коматево и Гагарин са крайни квартали на град Пловдив. Ако хората в единия са селяни, то по същата логика и в другия са такива.

  • 9
   5

   Значи оставате с 2 милиона!? То къде 12 там и 2

 17. 14
  24

  „БЛАГОДАРЕНИЕ“ НА БИВШИТЕ СПАРТАКЛИИ СЕГА БОТЕВ СЕ БИЯТ В ГЪРДИТЕ, ЧЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ЛОКОМОТИВ, КОЙТО Е БИЛ ИСТИНСКИЯ ОТБОР НА НАРОДА – СЪВКУПНОСТ ОТ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ, РАБОТНИЧЕСКА КЛАСА, БУРЖОАЗИЯ, НАЦИОНАЛНОСТИ И РЕЛИГИИ!

  • 34
   12

   Глупак – Ботев го има преди Спартак и Локо, Ботев носи първи трофей на Пловдив срещу София, Ботев е най-успешният пловдивски отбор в България и в Европа, Ботев винаги е имал значително по-голяма маса привърженици в Пловдив.

   Всичките цигански лъжи няма да променят горното.

   • 15
    17

    Преди комунизма не сте били нищо и не сте имали дори стадион селски! Факт е, че заради вас жълтото клубче на БКП съсипаха Спартак! Стига сте писали гшупости жълти ибрикчии!

    • 17
     8

     Преди комунизма, по време на комунизма, след комунизма и за в бъдеще сме били, сме и ще бъдем повече от вас. Това е положението. Гърчете се от злоба, плюйте, храчете ако щете, все едно.

     • Кои сте били повече, тия от АФД Тракия, отборчето дето взимаше всички млади кадри от Спартак, Марица и Локомотив, тия от Ботев дето натрупаха милиони дългове или тия от Ботевъ, при която ситуациата беше като със сегашното Цска-Литекс-Етрополе?

  • 21
   11

   Когато обединиха Ботев и Спартак над осемдесет процента от СПАРТАКЛИЙ обидени че техния клуб изчезна ПРИПОЗНАХА локомотив.До този момент Ботев и Спартак бяха най популярните клубове в Пловдив.Локо беше в миманса,с далеч по малко публика.Изчезването на Спартак реанимира локо.

   • 5
    7

    Ти,пряк свидетел ли си? Не лошо да прочетеш тук-там кой кави и колко фенове е имал.

   • Е, те не ги обединиха по наша изгода, ако не помниш беше точно обратното! След като взимахте най- добрите ни футболисти и юноши накрая може да се каже, че взехте и цял Спартак. Тогавашното АФД беше туморът на пловдивският футбол, но и сега не е по- различно. Няма особено голяма промяна, разликата бе, че едно време партийните отборчета бяхте вие и цскато. Не, че сега не си давате задника на всяка власт, но това е друг въпорс. Пратете поздрави на Г-н Бареков, Цветанов, Пеевски, ББ и други.

 18. 21
  8

  Само да ви припомня,че на мястото на този „ваш дом“ преди е бил стадиона на Ботев.Комунистите ни го отнемат и го дават на новосъздадения ФК Спартак.Айде малко усещане преди да пишете глупости.Писна ми от мрънкачи.И те щели да блокират булеварди,леле мале 🙂

  • 11
   17

   То и в коматеу беше стадион на Сокол, те се бяха съединили към нас и реално базата в коматеу е наша! Нагъл жълтурчино!

 19. 8
  15

  Точно така!
  Стадион „Тодор Диев“ е на концесия, но базата е на общината.
  Искаме си своето!
  Не може само хартиените пловдивски „грандчета“ да получават!

 20. 16
  26

  Спартаклии, какво очаквате от отбор, който Ви унищожи назад във времето? По точно, майката Партия, която винаги е толерирала селското отборче!

  • 33
   4

   Разбира се, това не е вярно. Тъй като пловдивският футбол в лицето на Ботев и Спартак беше много сериозна конкуренция на София, определени фактори решиха да решат този проблем, като намалят конкуренцията и обединят двата отбора в един. Нито спартаклии, нито ботевистите бяха супер шастливи от това обединение. Тогава обаче феновете нямаха свободата да протестират.

   Не само това се е случвало в онези години. Историята помни как Ботев е изваден служебно от първенството, въпреки че се е класирал със спортни резултати, за сметка на отбора на партията ЦСКА, който не успява да вземе квота от софийските серии и трябва да играе в долна дивизия.

  • 6
   7

   Що си толкова прост като гъз. Лаик от класа. Пръдльо миризлив поне се разрови в историята и тогава пиши миризливо селянче неподготвено. Зависти и комплексарщината ще те погубят

   • 6
    2

    Като гледам, какво си написал, си личи, че си изключително културен. Обида до обида. Хайде просвети ни, кое не е вярно?

   • 11
    3

    Хайде, господин Наско, чети, чети, чети, чети историята!

    Ботев Пловдив извоюва правото да играе в елита през 1949. Тогавашното първенство започва, проведен е първият кръг и неочаквано следва нова командно-административна реформа. Извършена е реорганизация в структурата и системата за провеждане на футболния шампионат. От 30 октомври до 15 декември 1949 г. се провеждат квалификационни турнири за определяне членовете на бъдещата „А“ РФГ, която ще функционира по системата „пролет – есен“. Ботев Пловдив извоюва едно от двете места, определени за Пловдивската зона, но съдбата му изиграва лоша шега. В софийския квалификационен турнир отборът на войската ЦДНА съвсем изненадващо не се класира сред петте софийски представители за „А“ група. Спешно е извършена реорганизация на физкултурната дейност и Бюрото на Военния Комитет за Физкултура и Спорт взима решение в „А“ РФГ да участва един общ представителен военен отбор под името „Народната войска“ на мястото на Ботев Пловдив. На практика обаче играе ЦДНА, допълнен с един-единствен играч от Пловдив – отличният вратар Георги Кекеманов. Ботев Пловдив е захвърлен да играе в Пловдивската окръжна групa през 1950, а на следващата 1951 печели общоармейския футболен шампионат. Низвергнат (играеш тогава под името ДНА-Пловдив) успява убедително да се наложи като първенец на Окръжната група и по този начин да се върне на подобаващото му място сред най-добрите отбори в България.

    Нас(рас)ко, четеш ли хубаво? Можеш ли изобщо да четеш? Дейба и глупавите пубери, мислят си, че животът е стартирал през 2001 или 2004 година.

    • Един от десетте клуба учередители на А РФГ е Славия Пловдив. Това е едно от предишните имена на Локомотив Пловдив. Ботев при ДНА Пловдив на следващата година влиза в А РФГ.Факт!

     • Ебасииии,тея льокото колко предни имена имат

 21. 11
  5

  Всеки клуб иска да си има дом, прави сте, но в момента за какъв футбол ми говорите като влезнете в А група тогава… Сега да се дават някви излишни пари за стадион, а ходите по 100,200 човека на мач..

  • 13
   17

   Ходим повече от вас в коматьеву, и то в А окръжна!

   • 15
    3

    Само човек, който не може да брои, може да напише подобно нещо! Простена да ти е лъжата!

     • 10
      7

      Хахахйа ае паляк я се скрий да не дойдем да ви за крием смешния отбор! 10 старчета на кръст сте…

     • 8
      4

      Много.. Има-няма 40-50 души… Това мача с Дълго поле ли е, или с Вихър(Белозем)?

     • 6
      8

      заповядайте да ни „закриете“, селски мърши. вас не ви е бил само този, който не ви е хванал!

     • 10
      5

      Спартаклийче, аз съм на снимката моето момче. И не само на този мач и за много, много години. Току-виж се оказало, че от 80те насам съм бил на повече мачове от теб.

      Само Ботев!

     • 6
      2

      Какво му обръщате внимание на педала Стикс, пишещ с един от 64 си ника в сайта 🙂

 22. 9
  4

  Очакваме и позицията на Марица, Векта, Евроколеж…

Comments are closed.