Ботев Пловдив записа пето поредно равенство в шампионата. Този път канарчетата взеха точка в мач като гости на Черно море. Жълто -черните увеличиха серията си без загуба на 13 мача във всички турнири.

Главният съдия Николай Йорданов и помощниците му направиха куп неадекватни отсъждания, с които си навлякоха гнева и на двата отбора. Още в шестата минута футболист на Черно море не бе санкциониран за дърпане с ръка на набралия скорост Лазар Марин. След това втори жълт картон бе спестен на Хасани от домакините, който посече зверски Балтанов, а за да е сигурен, че капитанът на канарчетата няма да го прескочи, халфът на Черно море вирна краката си нагоре на височината на гърдите на свой съотборник. Последваха и претенции за дузпа на играчите на Ботев за игра с ръка в наказателното поле на домакините. Междувременно 3 атаки на Черно море бяха спрени заради несъществуващи засади. През втората част домакините имаха основателни претенции за дузпа при нарушение на Балтанов, но и те бяха подминати от безумно слабите съдии. В продължението пък нападател на Черно море очевидно си поведе топката с ръка и създаде голова опасност пред вратата на гостите, но и това съдиите в този мач някакси не успяха да видят.

Припомняме ви, че от Ботев Пловдив преди 3 дни официално поискаха оставката на шефа на съдиите Петър Петров. Жълто-черните направиха това не заради конкретни отсъждания в тяхна вреда по българските терени, а заради задкулисно поведение на Петър Петров.

Първото полувреме премина в две фази. В първата от тях зрителите видяха слаб футбол – много игра в центъра и захождания по фланговете, но без почти никакви опасности пред вратарите Емил Михайлов и Иван Чворович. С напредването на времето дъждът над Варна се засилваше и това сякаш повлия за по-хубава игра по терена.

В 29-ата минута гостите от Пловдив поискаха дузпа за игра с ръка на Онджей Сукуп в наказателното поле. Чешкият защитник овладя с крак топката във въздуха, а след това тя го удари в ръката. Нямаше обаче умисъл в действията на футболиста и реферът Николай Йорданов правилно не отсъди наказателен удар. Малко след това Тодор Неделев опита своя мерник отдалеч.

В 38-ата минута се случи нещо любопитно. Главният съдия изпрати Лъчезар Балтанов да смени своя клин, който се различаваше по цвят от жълтите гащета на “канарчетата”. По правилник клиновете на играчите трябва да са в един цвят с шортите. Секунди след това Фелипе Бризола нанесе нисък шут, а Неделев напусна игрището контузен.

Последваха силни минути за “моряците”. В 42-ата минута Мариян Огнянов се подхлъзна на десетина метра от голлинията и не успя да засече както трябва подаване на Марек Кузма. Трябва обаче да се каже, че и пасът към Мацата не бе никак добър. Само минутка по-късно капитанът на варненци Георги Илиев прати топката в страничната греда след изстрел с глава.

В 57-ата минута “канарчетата” докоснаха попадението. Фернандо Виана изскочи сам пред вратаря Михайлов, но последният показа майсторство и спаси рамката си и нулевото равенство. В 72-ата минута дойде ред на Чворович да спаси мрежата си. Антон Огнянов стреля опасно, но стражът отби в корнер. Секунди след този епизод Николай Йорданов спести дузпа в пеналтерията на тима от Пловдив. Илиас Хасани се взряза във вратарското поле и Балтанов го препъна през коляното.

 

37 КОМЕНТАРИ

  1. 13
    9

    Поредното слабо съдийство. Този път ощетени са и двата отбора. Първо чиста дуспа за нас. Защитник на ЧМ се опитва да спре топката и тя се удря в ръката му, която не е прилепена към тялото му. Тук няма удър от непосредственна близост от противников играч, а явно нескупосано отиграване -100% дуспа. Допълнителния съдия си бърка в носа. Хасани малтретира Балтанов през целия мач и му спести червен картон. Чиста дуспа срещу Хасани (който трябваше да изгонен отдавна)от страна на Балтанов. Иначе 6 ж.картона за нашите играчи и наказание за Димов от 2 мача за натрупани картони.
    Днешния мач не трябваше да го губим, така че аз лично съм доволен от равенството. Запазва се разликата от 4-и точки с ЧМ. Трябва да съжаляваме за изпуснатите победи срещу Славия, Септември и Берое. Дано Тошко е добре и бързо се върне на терена.

    • 8
      20

      Научи се да пишеш и въобще не се опитвай да коментираш футбол – нищо не разбураш, а и не можеш да си свалиш жълтите очила. Стой си на село и си фой кравите. Това го можеш

    • 4
      4

      Прощавай,кой клас си завършил?!

    • 1
      2

      Само не разбрах как ръката на Сукуп е прилепена до тялото, като и на снимката горе се вижда, че е широко разперена настрани и къде е тая 100% дузпа срещу мангала?????

  2. 19
    29

    Белия е пълен некъдърник. Кви играчи има и само равни правим.

  3. 20
    4

    Хубаво е, че сме започнали да търсим вината за играта в себе си- това показва,че сме израснали!
    Лошите съдийски отсъждания и неотсъждания влияят негативно на играчите (без значение от кой отбор) – това оказва най-много влиание за цялостното представяне на отбора.
    Страшно много брак в съдиите. Не искам да изсипвам цялата вина върху тях, но знаем добре,че неточното отсвирване/не отсвирване в даден момент действа негативно в последствие.

  4. 16
    28

    Андрейчо, подлого, а статийка за “собственика” на БотяфЪ, кога?

  5. 14
    17

    Моите почитания към Киров, но за днешния Х е изцяло виновен той! Бризола и Ндонгала са извън всякаква форма, Виана продължава да пропуска. И въпреки че нямаме доста опции, Стиван остана на пейката?! При положение, че влезна и Тони Тасев?!?!?! Защо не опита някаква промяна в постройката? Вади халф, вкарва халф, крило за крило, трябва и риск за се вземе мача! Бял, ако се опитваш да влезнеш в историята с мачове без загуба, не си струва! Развали се облика и приврекателността на отбора, и това от страх! И той се пренася на футболистите, вижда се, че не смеят и удари да отправят.

  6. 36
    11

    Дузпа няма. Хасани преигра. Супер точно отсъждане на съдията. Втори жълт ма Хасани, задължителен. Но истината е че без Тодор е трудно. А лично за мен Тасев с нищо не помогна . Мое мнение.Стивън ми е интересно дали можеше да помогне. Но…..

  7. 37
    12

    Пичове, беше си тежък мач. Времето си каза думата и се видя, че отиграването на топката стана много трудно. Въпреки всичко стигахме до опасни ситуации, но Виана отново не беше на ниво. Може би е време Супер Стиви да започне титуляр???? Жалко, че Тошето се контузи, дано да не е сериозно. Дуде вече не трябва да изпълнява преки свободни, по съгласен щях да бъда Алваро да изпълни онзи в края. Защитата се справи в този мач, Чвора много ме кефи. Серията продължава, но вече наистина е време за победа.
    За дузпа и дума не може да става, след като имаше и бутане от страна на мангала, който трябваше да бъде изгонен още първото, към Лъчо.
    Забравяме този мач и гледаме към следващия, който няма да е лесен, но успех на момчетата, пълна подкрепа и само Ботев!!!

    • 26
      5

      Следващия ни мач не е ли с Етър като домакини бе пич? Ние ако тоя мач наричаме труден, аз не знам кво изобщо правим в борбата за шестицата…

      Иначе си прав-дали е имало дузпа за Морето или не е без никакво значение при положение че тоя маймуняк изобщо не трябваше да играе през второто полувреме, както и оня Ст.Станчев-спъване отзад без топка-жълт картон майна, не червен.
      Съдиите беха да си ебе майката тоя мач, обаче тва по никой начин не ни оправдава за смотаната игра.

      Как искаме да има добри комбинации в последните метри и да вкарваме голове, като на нас 90% от атаките ни са направени на ходом и в момента в който 4ма наши достигнат техния пеналт, в него вече са се настанили 7 играчи на противника, е как да вкараме гол така, много ясно че няма да стане.

      • 18
        4

        Да, с Етър е и да, не мисля, че ще е лесен, освен ако не покажем играта, която показахме срещу марулите.
        За мен по резонно беше да се пробват удари от средно и далечно растояние, но решението остава за играча как да отиграе дадена топка. Имаше няколко момента днес в които можеше да се стреля от пеналта.

      • 7
        23

        да, дузпите срещу БотяфЪ са без значение. За тези за БотяфЪ обаче трябва да се иска оставка на шефа на садийте!!!!! хахаах. ВИе сте типични партийни секретари от селата около Пловдив

        • 15
          6

          Мангал си и миришеш отдалеч! Ако това е дузпа, то тогава играта с ръка в наказателното поле на защитника на Морето какво е??? Сигурно и спестения червен картон за мангала е пак без значение??? Гледай си миризливия отбор и отивай да оправяш наклона.

  8. 20
    65

    А оставка на белия кога???
    Отбора играе трагично!

    • 20
      5

      Отивай да даваш наклон,не да ръсиш простотии.

        • 8
          4

          Той “гранде президенте”каза много ясно кой иска да дава наклон на оная работа.Така че,драги ми гей бандит,тихоо!Ще ти напомня и Шенсой какво каза-На Лаута е пълно с педераси.

  9. 27
    32

    Има много наивни душици измежду нас.Мисля си че повечето са пичлемета ,които си нямат представа за баш как е играл Ботев едно време.Че ми се задоволяват тука с тая смешна игра която ни предоставят нашите .Че нямат въздух след 30 Мин., че се разкарват като прани гащи и Балтанов и Серкан и Ндонгала и Вияна и прочие и прочие .Кое ви хареса днес а?Някой да ми отговори.Тия ги бият като тъпани във Варна,само ние ще им подаряваме точки.Ама нищо де.Да продължава белият в същият дух,а пък ще гледаме шестицата през крив макарон,а пък вие ми слагайте минуси на кура

    • 37
      12

      Успокой се малко мой човек. Иди тогава ти да играеш в студа и под проливен дъжд, да видим ти какво ще направиш! И на мен не ми хареса, но отборът трябва да се подкрепя във всеки момент.

    • 8
      3

      Аз също смятам,че един мач няма да му навреди ако влезе като резерва.Също и вариант със Стивън отпред,а Виана зад него.Зимата освен 2-ма защитници трябва и 2-ма нападатели.Крум житният бегач може да започне вместо Дуде.Тодор трябва да почине,че нещо взе да прегаря.

  10. 33
    13

    Не знам за вас пичое ама на мен вече почна да ми писва.
    Сега шак ше слушам оправданията за последните трийсе метра, последните 20 метра..АМАН БЕ!
    Тея комбинации се отработват на тренировките, наште кво тренират не знам.

    Всяка година едно и също, заеби-последните 6-7 мача от полусезона за нас не съществуват, запразняваме от началото на Ноември някъде и после се събуждаме напролет.

    Някой ни е откраднал Виана и го е сменил с ултранекадърния му брат близнак, дано да ни върне истинския за пролетния полусезон.

    Дуде като не мое да бие фаулове, да не се натяга по убу.

    Мача беше изключително труден за гледане, с нетърпение чакам да свършва сезона, че това вече НЕ СЕ ПОНАСЯ!!!

      • 17
        4

        Еби си сифилистичната майка бе, помияр цигански столипински, баш на тебе ше седна да ти давам обяснения кое кво, пудавиебамайката циганска!

        • 3
          5

          Баси и неграмотната селска мъстия е тошо гъза.

  11. 33
    10

    Добре, де, защо не пуска като титуляр Стивън… Вижда се, че Вияна просто го няма в последните мачове…
    Пак Х. Ще останем ли въобще в шестицата?

    • 5
      3

      Нали трябва да го продадем зимата.Аз друго обяснение нямам.

      • 2
        2

        А, бе, то е така. И аз така си го обяснявам. Ама, с тази форма, доста купувачи ще се откажат.
        “Ни така, ни така.”
        А отборът има нужда от голове. Нужен ни е нападател, тип “Кешерю”.

  12. 16
    53

    СЕГА НИЕ ИСКАМЕ ОСТАВКАТА НА ШЕФА НА СЪДИИТЕ!!
    ПО ДУЗПА ОТ ТОВА НА БАЛТАНОВ НЯМА!!!

    • 50
      9

      Манго,имаше дузпа за Черно море,но ако мекерето Йорданов,беше свирил адекватно,до нея нямаше въобще да се стигне!!!Нещо да кажеш по този въпрос???

Коментарите са затворени