A+ R A-

Пловдивчанин е първият тото милионер за тази година

Вторник, 29 Март 2016 15:52 | | |

Оценете
(0 гласа)
Пловдивчанин е първият тото милионер за тази година

Петко Семерджиев от Пловдив е щастливецът, който спечели в 22-и тираж джакпотът от 5 969 029 лв. в играта „Тото 2 – 6 от 49" на Български спортен тотализатор. Чекът му беше връчен в неделя вечерта на живо в предаването на СПОРТ ТОТО, само седмица след като уцели точната комбинация от 6 числа – 5, 22, 27, 11, 4, 2. Част от тези числа са рождени дни на негови близки, други – случайно избрани.

 

Петко е на 31 г. и работи като готвач. През лятото е в Слънчев бряг, а през зимата в Банско. Точно в зимния курорт той пуска своя фиш с абонамент за два тиража на стойност 6,80 лв. В последния си работен ден за сезона – 20 март, малко след приключване на тегленето на печелившите числа в тиража, той разбира за печалбата си. Обажда се на родителите си, които първоначално решават, че се шегува с тях. Споделя, че усещането да разбере, че е спечелил такава сума е „неописуемо" и все още не може да повярва на своя късмет.

 

Петко, който помага на родителите си в земеделието между летния и зимния сезон, когато работи като готвач, планира да си вземе заслужена почивка. Казва, че много обича да пътува в България, а сега ще има възможност да обиколи още много красиви кътчета. Обожава планината. В свободното си време понякога тича, за да поддържа форма. Планира и пътуване в Европа и едва след това ще мисли в какво да вложи средствата от печалбата си. Първият милионер на България за тази година сподели, че при всички случаи ще помогне на хора в нужда.

 

По време на участието си в предаването Петко Семерджиев изтегли и поредния печеливш номер на квитанция в играта „Втори Тото Шанс". Късметлията, който ще се вози в чисто нов автомобил, е от Сливен. Освен него, над 40 000 участника в 24-и тираж на игрите на Тото 1 и Тото 2 спечелиха различни печалби на обща стойност над 380 000 лева. За 25-и тираж, печелившите числа за който ще се изтеглят на 31 март, джакпотът в играта „Тото 2 – 6 от 49" се очаква да достигне 1 270 000 лева, в „Тото 2 – 6 от 42" – 350 000 лева, а в „Тото 2 – Зодиак" – 2 550 000 лева.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!