A+ R A-

Спортното министерство подпомага Марица за участието и в Шампионската лига. Маричанки показаха титлата на кмета

Четвъртък, 28 Април 2016 18:15 | | |

Оценете
(0 гласа)

Министерството на младежта и спорта финансира българските волейболни клубове с 800 000 лева, съобщи официалният сайт на БФВ. Средствата се отпускат по Програмата за развитие на спортните клубове за 2016 година. По утвърдена методика на програмата са разпределени 500 000 лева, с които се подпомага дейността на общо 72 клуба, кандидатствали с проекти.

За 15-те водещи клуба министерството отпуска допълнително 300 000 лева за развитие на волейбола и предвид предстоящото домакинство на България на Световното първенство за мъже през 2018 година.

Женските отбори, които са участвали в НВЛ Демакс+, получават допълнително по 7 000 лева. За участието на Марица (Пловдив) в Шампионската лига министерството отпуска още 14 000 лева, а за представителя ни във втория по сила евротурнир – за Купата на ЦЕВ Левски (София) - 7 000 лева.

Мъжките отбори, участвали в Суперлигата, получават допълнително по 25 000 лева, а два отбора от Висшата лига по 9 000 лева. Участието на шампиона Добруджа 07 (Добрич) в Шампионската лига се подпомага с още 20 000 лева, а представителят ни в турнира за Купата наЦЕВ Монтана (Монтана) получава още 10 000 лева.

По този начин най-много средства по програмата за развитие на спортните клубове получава волейболен клуб ЦСКА (София) - 73 897 лева.  Следват шампионът при мъжете Добруджа 07 с 59 676 лева и шампионът при жените Марица с 51 247 лева.

 

Волейболните шампионки от Марица (Пловдив) спазиха традицията да показват спечелените си трофеи в Заседателната зала на община Пловдив.  И днес те бяха поканени от градоначалника Иван Тотев в кметството заедно със спечелената тази седмица шампионска купа от Националната волейболна лига. На срещата присъстваха още заместник-кметът Георги Титюков, отговарящ за спорта, Петър Зехтински, директор на дирекция Спорт и младежки дейности, президентът на ВК Марица Илия Динков, мениджърът Борис Халачев и целият женски тим заедно с треньорския си щаб.

“Добре дошли отново, шампиони!” започна обръщението си кметът Тотев.  “Много сме щастливи да се поздравим с поредната титла, която прославя нашия град.  Приемете нашите благодарности за усилията, които полагате да развивате женския волейбол в Пловдив, и за постигнатите резултати.  Всички много се гордеем с вас и с това, което правите за нашия град.”

Лично президентът Динков връчи на кмета Тотев шампионската купа, която маричанки спечелиха за втора поредна година, а градоначалникът пожела на Марица да спечели и Купа България следващата седмица, както и успешно представяне в Шампионската лига през следващия сезон.  Шампионките бяха изненадани със специални фланелки, които им бяха връчени от общината по случай избирането на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година.

“Аз искам да използвам случая да благодаря на момичетата и на треньорите – на всички, които проявиха мъжество”, каза Илия Динков.  “Лично на мен ми донесоха голяма радост, а на града донесоха слава. Ако сте видели списъка с всички шампиони в историята, всичко е Перник в далечното минало и след това само София, София, София...  Сега вече много ми харесва – 2015: Марица (Пловдив), 2016: Марица (Пловдив)...  Аз предлагам да продължим тези редчета.  Благодаря и на общината за помощта, разбира се!”

 Снимка: Бончук Андонов

 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар