A+ R A-

СНИМКИ: Първото в България закрито игрище за плажен волейбол отвори врати в Пловдив

Четвъртък, 13 Ноември 2014 18:06 | | |

Оценете
(0 гласа)

ВК Марица (Пловдив) откри първия в България закрит корт за плажен волейбол. Закупеният през миналата зима балон вече е монтиран над пясъчното игрище до Гребната база и състезателките по плажен волейбол на пловдивския клуб вече го ползват за своята зимна подготовка.

Според предварителния план балонът трябваше да е готов миналата зима, но доставката му се забави и в крайна сметка монтажът логично бе отложен за тази есен. Така Марица стана първият клуб в България, който предлага целогодишна подготовка по този иначе предимно летен спорт.

На откриването присъства и президентът на Марица Илия Динков. "Плажният волейбол е спорт с едно чудесно настояще и, особено за България, с едно чудесно бъдеще", заяви той. "Убеден съм, че има смисъл да се инвестира в тази атрактивна дисциплина. Желанието на нашия клуб е да я развива паралелно с волейбола в зала, което ще даде възможност на нашите състезателки да се специализират. В предишните години момичетата, които играеха плажен волейбол през лятото, се връщаха в залата през студения сезон. Сега това вече няма да се налага и, когато дойде време за турнирите на пясъка, те ще са вече във форма и готови за нови победи. Също така очаквам, че възможността да се тренира плажен волейбол целогодишно и под ръководството на специалист, която нашият клуб вече предлага, ще привлече много нови деца, които да дойдат и да спортуват при нас."

43534535

"Нещата вече започнаха да се случват", добави Диана Малинова, една от най-реномираните състезателки по плажен волейбол в България и треньор в Марица. "Има още малко довършителни работи около балона, но скоро всичко ще е както трябва да бъде. Готова съм да се отдам изцяло на развитието на този спорт в България и да предам опита, който имам, на подрастващите. Това е едно ново начинание и всеки, който има желание, би могъл да опита."

437657567

ВК Марица обявява прием за деца, които желаят да тренират плажен волейбол, без ограничение във възрастта. За повече информация: +359-88-8555228, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

 • НЕ МОЖЕШ ДА ЗАСПИШ , ЗАЩОТО ЗУМЕТО ГО СЛАГА В НА МАЙКА ТИ ПУТКАТА ...

  Прочетете още...

   
 • Бел, удряй камбаната и да пускаме китенците. Демек, закривай на ...

  Прочетете още...

   
 • НАЙ ДОБРЕ ПАК ДА НИ ЗАКРИЯТ. НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ ИЗЛАГАМЕ ПОВЕЧЕ. САМО ...

  Прочетете още...

   
 • БУФЕРИ ПИШЕШ ТИ С РАЗЛИЧНИ НИКОВЕ СЕ ОПИТВАТ ДА ПЪТЯТ ВОДАТА НИ И ...

  Прочетете още...

   
 • Сърсето ми я Ботяф

  Прочетете още...

   
 • Жълтите мангасаряни много знаеха и много се отваряха а сега са насрани.Сега ...

  Прочетете още...

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!