A+ R A-

Запишете се в "Лигата на Пловдив" за сезон 2013/14 Избрана

Сряда, 31 Юли 2013 23:57 | PlovdivDerby.com | |

Оценете
(0 гласа)

kolaj_shamps_copyКакто вече ви съобщихме миналата седмица, PlovdivDerby.com и Първа Пловдивска Аматьорска Футболна Лига - ППАФЛ подписахме договор за сътрудничество и при

нас ще можете да намирате новини за всичко свързано с Лигата на Пловдив. От около 2 седмици върви записването за новото първенство, като отборите вече са повече от миналата година. В следващите редове ще можете да се запознаете с условията за записване и правилата на организацията. PlovdivDerby.com ще отразява обстойно много от мачовете през сезон 2013/14, така че записвайки се в Лигата на Пловдив, ще имате шанса да се видите в спортната медия на Пловдив. 

Условия - Сезон 2013/2014г.

Начало на записване – 15 Юли 2013 година

Край на записване – 31 Август 2013 година

Заплащане на такса от 170лв. (по банков път, под формата на дарение)– от 15 Юли до 31 август

Теглене на жребий за сезон 2013/2014 година - 8 Септември 2013 година

Първи кръг - 13-15 септември 2013 година

Нововъведения

Шпагатите са забранени и се наказват с фаул, а играта се подновява с пряк свободен или наказателен удар в зависимост от мястото на нарушенито.

Всеки отбор ще разполага с квота от трима футболисти, състезаващи се във „В" футболна група.

Отбор, който не се яви в срещата си от предпоследния кръг, се санкционира с отнемане на 3 точки от актива и предплатената такса за последния кръг, се изразходва за покриване на разходите за текущия.

Отбор, който не се яви в срещата си от последния кръг, се санкционира с отнемане на 3 точки от актива.

Формат 2013/2014г.

„Висша Лига", която се състои от 16 отбораи е със статут на "А" група.

Останалите отбори, ще бъдат разпределени в две или три равнопоставени групи, със статут на "Б" група („Филипополис" , „Пулпудева" и "Евмолпия"), като тяхното разпределение ще се извърши чрез дерижиран жребий.

Важно!!! Отбор, състезаващ се във Висшата лига, може да даде правото си на участие на отбор от друга група, при следните условия:

- писмено подписана молба от капитаните на двата отбора

- и двата отбора продължат участието си за текущия сезон

- нямат право на размяна на правото си на участие отбори в равнопоставени групи („Филипополис", „Пулпудева" и "Евполпия")

- ако отборът, отстъпил правото си на участие във Висша лига, се класира отново за нея през следващия сезон, не се разрешава да отстъпи правото си на участие повторно.

Срещите ще се играят основно в събота и неделя, както и в късните часове на четвъртък и петък на четирите игрища на зала „Оптимум".

Ето най-важното, което трябва да знаете:

1. Всеки отбор трябва да картотекира минимум 10 и максимум 20 състезатели.

2. Имате квота от трима състезатели от „В" футболна група.

3. Задължително трябва да имате екип или поне фланелка с номер и логото на ППАФЛ.

4. Футболистите могат да играят САМО с обувки за изкуствена трева. НЯМА ДА БЪДАТ ДОПУСКАНИ В ИГРА състезатели, които носят обувки с метални, пластмасови и прочие бутонки.

5. Отборите са длъжни да заплащат до 10 мин. преди началото на мача таксата от 45лв, необходима за покриване на разходите за игрище, съдия, делегат и медицинско лице. При отложена среща, сумата е същата.

6. Времетраенето на срещите е две полувремена по 25 мин. с почивка между тях от не повече от 5 минути.

7. Протоколът за срещата се попълва от делегат.

8. Когато даден състезател получи жълт картон, той следва да изтърпи наказание от 3 минути отстраняване от игра, като времето се засича след подаден от съдията сигнал за подновяване на играта. Завръщането му на терена става след сигнал от съдията на срещата при спряла игра. Пълна процедура при получаване на жълт картон ще откриете в Наредбата на "ПАСО".

9. Когато даден състезател получи червен картон, той напуска игралното поле до края на мача и няма право да вземе участие в следващата среща на отбора си.

10. Футболната среща започва, при условие, че на терена присъстват необходимият минимален брой състезатели и на двата отбора (3 полеви + 1 вратар).

11. Срещата се прекратява, ако даден отбор остане с по-малко от 4 състезателя. За победител се обявява противниковия отбор, независимо от резултата в този момент. Пълно описание на процедурата в този случай може да откриете в Наредбата на ПАСО.

12. Всеки отбор има право на да отложи среща по един път за полусезон. Отлагането трябва да се направи до 24 часа преди началото на мача. ПАСО насрочва нова дата и час за провеждане на отложения мач, които не могат да бъдат променяни.

13. Ако даден отбор не се яви за срещата или няма необходимия минимум от състезатели, то отборът е длъжен да заплати 45 лв. до 48часа преди началото на следващата им среща. Ако виновния отбор не направи това, губи автоматично правото на участие до края на съзтезателната година на ППАФЛ. Пълно описание може да откриете в Наредбата на ПАСО.

Подробна информация за турнира, можете да откриете на адрес www.ppafl-bg.com и на телефон 0886 30 20 20.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар