A+ R A-

Скандал във Варна заради пловдивски съдии

Четвъртък, 21 Юли 2016 14:06 | | |

Оценете
(0 гласа)
Скандал във Варна заради пловдивски съдии

Сигнал за нелоялна конкуренция на относно организирането на международен турнир в курорта Албена и по-точно, затова че пловдивски съдии ръководят срещите, а не местни, съобщава Glas.bg. Организаторката Илияна Павлова изпрати текст, който описва отношението на шефът на варненското БФС към турнира и заплахата към отборите от турнира, които са от областта. Публикуваме го без редакторска намеса.

"Турнирът Албена футбол джуниър се провежда за 7 поредна година в две издания през месеците юли и август. Той е за деца до 16 години от България , Украйна,Беларус, Русия,Молдова.По време на турнира в свободното време отборите тренират и се забавляват на морето.До този момент проблеми сме нямали освен малки такива при настаняване.

Преди години ползвах съдийска бригада от Варна със ръководител г-н Масропов, но понякога се случваше да свирят необективно в полза на местни отбори и затова от 3 години ползвамсъдийска бригада от Пловдив , защото са безпристрастни и свирят нормално както трябва за деца. На турнира има лекар и всичко необходимо за организирането на турнир. Натради има за всеки отбор купи, индивидуални за най-полезен играч, медали за всички участници.

Тази година организаторите отидохме на 10.07.2016 , а аз имах среща с кмета на град Балчик. Докато изчаквах за срещата ми казаха , че г-н Георги Мирчев от зоналния във Варна искал да говори с мен и ми дадоха телефана му. Аз се обадих и попитах защо иска да се чуем, с нагласата ,че може да помогне с нещо. В първият момент той се зачуди, после попита от къде са съдиите и предложи да правим турнира заедно. Казах му че това няма как да стане защото той е вече организиран, но за в бъдеще можем да се видим и да поговорим. От нашият зонален съвет знам и съм ползвала награден фонд безплатно ,че може да помага със съдии.

Турнирът започна на 11.07.2016 година и организаторите и аз в това число бяхме през цялото време по стадионите на Албена.

На 12.07.2016 година ми се обадиха от ФК"Черноморец" Балчик, ФК" Каварна" и Фк" Добруджа" все местни отбори , че г-н Георги Мирчев им поставил ултиматум да не играят повече в турнира иначе ще ги извади от първенството като отбори и ако дойдат ще глоби треньори и клуба.

Аз отново му звъннах и попитах какъв е проблемът и цитирам точно думите му : Ако Вие госпожо бяхте дошли в моят кабинет, щяхте да разберете какъв е проблемът". Казах нямам време тъй като от неговото действие в момента деца които ще играят на другия ден финал плачат защото ще губят служебно, а те са на 10 години и няма как да им обясня на тях и родителите им, че има бюрократ който е решил да бойкотира турнира и ми казва да си го правя в нашият район . Продължихме мачовете след пауза, родители искат да правят подписка , Черноморец Балчик загуби служебно няколко мача и не дойде от страх да не го извадят от първенството за деца и юноше, за радост другите отбори продължиха участието си в турнира за което им благодаря.

Дълго мислихме за действиета на г-н Мирчев , защо хора като него вместо да дойдат на място , да видят с очите си какво се прави от спортна организация , коята не е член на БФС а член на Асоциацията спорт за всички в международен мащаб, в чийто управителен съвет са все спортни специалисти и треньори , стигнахме да извода че се касае за нелоялна конкуренция от страна на Варненска организация ,която завърши турнир ден преди нас , но не работеща с украинци, руснаци , а само с румънци, става дума за пари и местни съдии от Варна.

Аз лично ще отнеса този въпрос до Централата на БФС София , но Ви моля за подкрепа защото това може да се случи на всеки организатор или клуб.
От 22.08-27.08.2016 година има второ издание, надявам се да няма този проблем. "

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар