A+ R A-

Иван Тотев отказал общината да стане гарант по кредит на Ботев за завършването на Колежа. Кметът постави 2 условия на Крушарски Избрана

Понеделник, 22 Февруари 2016 15:47 | | |

Оценете
(2 гласа)
Иван Тотев отказал общината да стане гарант по кредит на Ботев за завършването на Колежа. Кметът постави 2 условия на Крушарски

Ръководството на Ботев (Пловдив) крои планове за завършването на "Колежа". Както е известно, бившият собственик на "канарчетата" Цветан Василев бутна старите трибуни и започна да изгражда нови. За жалост на хилядите привърженици на клуба съоръжението не бе довършено и в момента пустее.

Наскоро шефовете на клуба са отправили предложение до Община Пловдив, съобщава Sportal.bg. Тяхната идея била да изтеглят голям кредит, като с парите да довършат съоръжението. Босовете на Ботев срещнали подкрепа и разбиране до момента, в който поискали Общината да стане гарант. По непотвърдена информация става дума за кредит от 15-20 милиона лева. 

Именно толкова пари са необходими за завършването на стадиона на пловдивчани. Идеята обаче не се е понравила на градоначалника на Пловдив, който е отказал предложението. В близките дни ще има нова среща между кмета и ръководството на Ботев, за да се търсят варианти за изграждането на "Колежа".

 

Локомотив (Пловдив) пък ще има възможност да изгради нова тренировъчна база само при положение, че изпълни две условия на Община Пловдив, научи Sportal.bg. Собственикът на "смърфовете" Христо Крушарски поиска от кмета на Пловдив да му даде земя за модерна база. Градоначалникът е готов да удовлетвори молбата на бизнесмена при две условия - да предостави банкова гаранция и проект за тренировъчна база. Все още не е ясно дали Крушарски е готов да изпълни изискванията, но едно е ясно - кметът нямал намерение да прави компромис.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!