A+ R A-

Комисията към БФС реже Литекс за "А" група

Вторник, 12 Януари 2016 12:09 | | |

Оценете
(1 глас)
Комисията към БФС реже Литекс за "А" група

Специалната комисия, която бе създадена от БФС по казуса "Литекс", е приела становището на предишните две комисии, а именно - ловчанлии да бъдат изхвърлени от "А" група.

Според информация на donbalon.eu деветте членове на комисията, с изключение на адвоката на Литекс - Константинов са гласували за това ловчанлии да останат извън елита. Това становище ще бъде представено на Изпълкома на БФС в сряда, когато футболните чиновници имат специална сбирка, като се очаква решението да бъде потвърдено от Боби Михайлов и неговите подопечени.

Адвокатите на федерацията са били доста притеснен от факта, че на двете сбирки не е присъствал юрист на Спортното министерство. Хората на Красен Кралев имат прово по Закона за спорта да отнемат лиценза на всяка федерация, която не спазва своя Устав. Връщането на Литекс в елита, при условие, че две предишни комисии - ДК и Апелативната са приели обратното, а именно че ловчанлии според правилниците трябва да бъдат изхвърлени от А група, е решение, което може да се тълкува, като нарушение на Устава и има опасност лиценза на централата да бъде атакуван

Михаил Касабов и компания са заключили, че нямат правно основание да върнат Литекс в "А" група, което обаче все още не означава, че ловешкият клуб на 100% е аут от елитната ни дивизия.
Възможно е на следващия Изпълком да бъде взето друго решение, тъй като членовете на Изпълкома не са длъжни да се съобразят със становищата на предишните комисии.

Към момента обаче е доста по-вероятно Литекс да изхвърчи окончателно от елита, отколкото да бъде върнат.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!