A+ R A-

БФС променя правилото за играчи до 21 години

Петък, 08 Януари 2016 10:52 | | |

Оценете
(0 гласа)
БФС променя правилото за играчи до 21 годиниЧленовете на Изпълкома на БФС планират да гласуват уточнение на правилото за играчи до 21 години в мачовете от "А" група. В наредбата е вписано, ча всеки отбор трябва да започне мача с един младок в състава си, но не е посочено колко време трябва да остане на терена. Неяснотата породи разправии и тарикатлъци.

По принцип наредбата не може да се променя в хода на сезона, но сега идеята е да бъде внесено необходимото утончение, за което е било гласувано още през месец юни на сбирка на Изпълкома. Вот се предвижда на заседанието през февруари. Напоследък поддръжници на рокадата набирали съмишленици. Така е възможно да има вписване на допълнителен текст, че отборите трябва да имат един младок по 90 минути титуляр, и ако той излезе, друг играч до 21 години да го замени. Би трябвало да бъдат посочени и изключения - например при червен картон след три направени смени.

България стана втората от 54 страни в УЕФА, която приложи такова правило - след Казахстан. Бившата съветска република обаче се отказа от него и от новия сезон ще останем само ние.

Отсега е ясно, че планът на БФС от лятото да играят по двама до 21 години няма да мине. Просто личи достатъчно съпротива дори срещу вписване на поправката за 90-те минути за един играч, камо ли за двама. Като малко вероятно се преценява соломоновско решение на Борислав Михайлов и компания през февруари с 45 минути на младок.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Ние срещу тях

Ние срещу тях

Винаги когато дойде време за голямото дерби на Пловдив срещу...

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Отдавана не се бяхме впускали в размисли и страсти свързани...