A+ R A-

ЦСКА няма да бие рекорда на Ботев от В група! Вижте защо

Понеделник, 14 Септември 2015 11:13 | | |

Оценете
(4 гласа)
ЦСКА няма да бие рекорда на Ботев от В група! Вижте защо

ЦСКА няма да може да подобри рекорда на Ботев Пловдив от 112 точки спечелени в третия ешалон на българския футбол. Канарчетата постигнаха този актив през сезон 2010/11, когато спечелиха всичките си мачове, без един, в който завършиха наравно със Гигант съединение.

Световната футболна централа ФИФА официално поиска от Българския футболен съюз да бъдат отнети 15 точки от актива на ЦСКА.

От родната централа организираха пресконференция, която тече в момента, а на нея бяха раздадени на медиите писмата, в които ФИФА изисква санкцията.

 

Целият български футбол ще пострада, ако БФС не накаже ЦСКА така както е постановила световната централа ФИФА. Това стана ясно от днешната пресконференция на родния футболен съюз Борис Станков от международния отдел на БФС разясни как действа ФИФА при такива съдебни спорове.

„БФС не е страна по случаите между клубове, състезатели и агенти. Когато постъпи спорен случай във ФИФА, двете странни изпращат абсолютно всички документи до ФИФА. След преразглеждане на тези документи, ФИФА ги праща до камарата за разрешаване на спорни случаи. След определено време камарата излиза с решение и по точки определя задълженията на загубилата страна. Ако тези задължения не се изпълнят в 30-дневен срок се праща уведомление до двете страни и ФИФА. Има нов 30-дневен срок и ако загубилата страна пак не плати, се пристъпва към изваждане от групата", обясни Станков.

Той посочи и кои са трите инстанции след наказание за ЦСКА.

„Първа инстанция – официално предупреждение. Втора инстанция – отнемане на точки и трета инстанция – понижаване на клуба в по-ниска дивизия. БФС е длъжен да следва всички постановления на ФИФА и при неизпълнение следва наказание за БФС и за всички български клубове"

„Имаме документи по три случая. По тези дела ЦСКА трябва да плати. След отнемане на точките ФИФА обикновено дава още 30 дни срок да изплащане на задълженията преди да се пристъпи към пращане в по-долна дивизия"

Чака се и крайно решение за евентуална забрана за трансфери в Борисовата градина.

„Има решение на 19 август 2014 година – ФИФА в системата за трансфери на професионални състезатели е наложила трансферно наказание на ЦСКА, след което на 8.10.2014 година тази забрана е временно отложена. Изчаква се в момента окончателно решение", заяви Станков.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

 • Пак наши и ваши. Какво правят в състава футболисти от Сливен. Отборът им ...

  Прочетете още...

   
 • Ок, но ако има удар и директен червен картон съдията ли ни е виновен.

  Прочетете още...

   
 • Директният червен картон, особено ако е за удар срещу противник, може да ...

  Прочетете още...

   
 • Буфер. Миришеш отдалече! Бягай бързо да видиш майка ти, че легендата ...

  Прочетете още...

   
 • Днес със сигурност пак ще предизвиква феноветв, но важното е те да ...

  Прочетете още...

   
 • Имаше среща, на която хората от Доверие обясняваха на дълго и на широко ...

  Прочетете още...

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!