A+ R A-

Пената: Да честитим празника на чорбарите!

Сряда, 09 Септември 2015 15:41 | БЛИЦ | |

Оценете
(0 гласа)
Пената: Да честитим празника на чорбарите!

Димитър Пенев отново изръси от типичните си лафове. Легендарният треньор присъства в Музея на славата на „Армията", където бе отбелязана 67-годишнината от първата титла на ЦСКА. Там бяха и отборите от детско-юношеската школа на „червения" клуб.

„Да честитим празник на цесекарите, на чорбарите", изцепи се Чичо Пенчо в свой стил. След което продължи: „Жалко, че в този момент е във В група. Това е най-тежкото и най-жалкото. Много от ръководителите и президенти си отидоха от този клуб, починаха, Бог да ги прости, но името на ЦСКА продължава в целия свят, в Европа. Надявам се, че на тази възраст, тези момчета, които са млади футболистчета, ще запазят в главичките си думите на бат Сашо Манов за историята. Само мога да им пожелая успех, но е доста трудно на този етап израстването на нашите деца, не само в ЦСКА. Знаете, последните 20 години има промяна в държавата, постоянно се мисли за бизнес, пари... дори вече не се поздравяваме в публичните пространства. Наведени глави и всеки мисли индивидуално. Футболът е колективна игра и трябва да се мисли колективно."

Димитър Пенев взе думата и за скандала на „Герена" между юношеските отбори до 19 години на Левски и ЦСКА (2:0):

„Това не е от сега. Просто доста промени се направиха...Правилникът е един по футболната игра по цял свят, а ние отделни години, отделни етапи зачертаваме някои точки, други се пускат, които някои от УЕФА и ФИФА не ги знаят, но при нас фигурират.

„Миналата седмица чух едни приказки, че първата група, елитната, едни отговорят. Във В групите други отговорят. Аз мисля, че във футбола един отговоря. Има си президент. Футболът трябва да се командва от една дистанция, не от няколко."

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар