A+ R A-

Рекетират фирма да даде 18 милиона на Левски!

Вторник, 01 Септември 2015 18:03 | | |

Оценете
(2 гласа)
Рекетират фирма да даде 18 милиона на Левски!

18 милиона да се преведат от „Виваком" към ФК „Левски". За тази сума е натискано безмилостно ръководството на мобилния оператор в лицето на Атанас Добрев и борда на компанията, твърди Фрогнюз.

Запознати обаче твърдят, че ръководството на руската банка не е уведомено за щедрите милиони, които някой се опитва да отклони от „Виваком" в посока Герена. Затова служители изпратили писмо до двамата заместници на институцията Юрий Соловьов и Василий Титов, както и до президента на Надзорния съвет Андрей Костин. България е в ресора на Юрий Алексеевич Соловьов и именно той ще се занимае с проверката ни сигнала.

Соловьов е възпитаник на London Business School и е работил в Bank Lehman Brothers и Deutsche Bank преди да премине в ВТБ. Според Форбс е един от най-изявените банкери в света. Част е от Споциалния кадрови резерв на президента Владимир Путин. Според служителите, положението във „Виваком" било много тревожно, а босът то българска страна – Георги Велчев не информирал централата и Соловьов за опитите на съмнителни лица да се докопат до дружеството и да го източват зад гърба на ръководтвото на ВТБ. Велчев е брат на Милен Велчев, човекът който навремето вкара ВТБ за спонсор на Левски.
18-те милиона се искали наведнъж и веднага, което навежда на мисълта, че голяма част от сумата ще отидат в нечии джобове, а не за „отбора на народа", наричан вече от някои фенове „Леевски". Източването на въпросните милиони било само част от плана за заграбване активите на „Виваком" без знанието на мажоритарните собственици. Най-неприятното в случая е, че всички тези комбинации и дъри слухове влияят на отбора и „сините" вместо успехи, жънат скандали и свличане надолу.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар