A+ R A-

Баждеков със сензационен призив към „А" група! Ами сега?

Събота, 15 Август 2015 16:30 | | |

Оценете
(1 глас)
Баждеков със сензационен призив към „А" група! Ами сега?

Левски излезе с ключов призив за прозрачност покрай сагата с клубните данъци в „А" група. Изпълнителният директор Константин Баждеков призова да изплуват на светло декларираните от отборите налози и осигуровки в последното десетилетие, твърди „Труд".

„Предлагам НАП да поиска съгласието на клубовете и да се види най-после кой какви суми е отчел и кой какви приходи носи в държавната хазна – заяви финансистът. – Да, ние имаме забавени плащания. Но едно е да плащаш 30 000, друго – 130 000. Мисля, че ще стане много интересно, ако числата се появят и хората направят сравнения. Защото говорилнята и претенциите станаха прекалено хаотични и неаргументирани. В такъв случай най-добре е да говорят цифрите."

Баждеков отказа да конкретизира повече. Но изглежда ясно – „Левски" ще е шампион по декларирани данъци. Още през 2011-а Тодор Батков обяви, че „сините" са единственият клуб у нас, успял да влезе в графата „Големи данъкоплатци" на НАП. Преди два месеца Баждеков декларира, че „Левски" е платил над 14 млн. лв. данъци в последните години. „Герена" мина на разсрочени плащания от 2013-а. Натрупаха се няколко милиона лева.

Вицешампион по декларирани данъци най-вероятно ще е ЦСКА, след като вече има данни за задължения над 10 млн.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!