A+ R A-

Официално: ЦСКА запова от "А", но окръжна Избрана

Събота, 20 Юни 2015 17:46 | | |

Оценете
(0 гласа)
Официално: ЦСКА запова от "А", но окръжна

Официалната позиция на Божков за ЦСКА

Васил Божков излезе с официална позиция за ЦСКА след срещата, която проведе днес с фенове на "армейците". Както вече стана ясно, съдбата на "червените" се изясни - старт от "А" окръжна група и последователно преминаване през най-ниското ниво на аматьорския футбол, след това Югозападната "В" група, както и "Б" група до завръщането отново в елита. В изявлението Божков изразява пълната подкрепа към "рестарта" на ЦСКА, както и се заканва, че предстоят драстични промени в начина на управление на клуба.

Официалната позиция на Васил Божков за ЦСКА:

До спортната общественост и спортните медии

Уважаеми привърженици и медии,

ЦСКА вече не се нуждае от спасяване, а от възраждане. Начинът, по който това може да се случи е само един – да се обърнем към традициите, създали най-титулувания клуб в българската футболна история, а именно – ред и дисциплина. От днес ЦСКА ще работи за ЦСКА. Промените в начина, по който е управляван 31-кратния шампион на България ще има и те ще са драстични. Предстоят много трудности и препятствия, които са преодолими само ако има обща воля и цел, зад която да застанат всички, свързани с клуба.

В името на морала и законноста ЦСКА ще започне своето възраждане от "А" окръжна футболна група.

През последните два месеца г-н Васил Божков бе упорито канен и многократно обявяван като новият собственик на ПФК ЦСКА.

Днес, 20.06.2015 г., бе проведена поредната среща с представители на привържениците на ЦСКА (списъкът им е по-долу). След нея господин Божков официално заявява своята позиция и тя е, че ще подкрепя клуба през целият му път до мястото, което заслужава, а именно елита на българския и европейския футбол.

Подробностите около структурирането и организацията на ЦСКА София ще бъдат обявени през следващата седмица.

Борислав Петров
ПР на господин Васил Божков
20.06.2015г
София

---------------------------------------------------

Феновете на ЦСКА: Избрахме морала

Червената общност застава зад решението, което изпрати ЦСКА в "А" окръжна група. Феновете, които бяха на срещата с Васил Божков днес в офиса на "НОВЕ Холдинг", застанаха пред медиите и обявиха позицията си. Пред журналистите говори Васил Бурановски по прякор Васо Пожарната, Димитър Ангелов-Дучето и Емил Кънев от Сектор "Г".

"Взехме може би най-трудното решение в историята на ЦСКА. Но то трябваше да бъде взето, за да започнем на чисто. Избрахме морала. Това е истинска мъжкарска постъпка, а феновете на ЦСКА винаги са доказвали, че са истински мъже. Отборът ще играе в "А" окръжна група със собственик Васил Божков. Бяхме поставени пред ситуация, в която вече не можехме да избираме", заяви Емил Кънев, един от важните фенове, които присъстваха на срещата.

"Морал, закон ще го има. Никой няма право да постъпи по друг начин освен по този, защото ние сме ЦСКА. Ние не сме от Велбъжд, Пловдив, Подуене - ние сме от София. Ние сме отборът на българската армия. Това решение беше тежко, беше взето и няма да мръднем от него. На сто процента заявяваме, че онова, което трябва, ще го направим. Ще бъдем навсякъде с нашия клуб и ще тръгнем от там, където трябва. През 2008 година казах, че трябваше да отидем в "А" окръжна, но някои ме изкараха луд", добави Димитър Ангелов-Дучето.

"Разберете, този или тези, които застанат между нас и срещу нас, ще им е трудно. Вече сме една общност", каза още Дучето.

"Чакахме, чакахме. Всеки, който искаше, можеше да помогне. Тези, които доведоха клуба до това положение, ще им кажем само едно - ще ви гоним сто години", добави бившият тартор на "червената" агитка.

------------------------------------

Феновете на ЦСКА с краен ултиматум

ЦСКА ще се състезава в "А" окръжна група от новия сезон. Едно от най-тежките решения в историята на клуба бе взето на среща между вече новия собственик Васил Божков и група фенове. След нея стана ясно, че "червените" стартират от окръжната група, като по желание на привържениците не е бил приет вариант за взимане на лиценз за участие в "Б" или "В" група.

"Искаме да призовем господата Манджуков, Инджов, Тодоров, Томов и всеки, който има намерение да прави нов ЦСКА, да регистрира нов ЦСКА, да не го прави, защото червената общност ще припознае само този клуб. Пак повтаряме, това е позиция на цялата червена общност", заявиха феновете след срещата с Васил Божков днес следобед.

"Призоваваме всеки, който иска да помогне като акционер, да се обърне към Нове Холдинг или господин Божков", допълни Емил Кънев, който говори пред медиите.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар