A+ R A-

Братята Миневи и Тунчев възраждат футбола в Пазарджик

Петък, 19 Юни 2015 12:05 | | |

Оценете
(0 гласа)
Братята Миневи и Тунчев възраждат футбола в Пазарджик

Българските национали Александър Тунчев (ЦСКА и бивш играч на Локомотив Пловдив), братята близнаци Веселин Минев (Левски) и Йордан Минев (Лудогорец) бивши играчи на Ботев взеха участие в пресконференция, на която бе обявено създаването на сдружението "Хебър 1918". Проектът е за развитие на детско-юношеския футбол в Пазарджик, а на по-късен етап ще се мисли и за мъжки тим.

Инициативата среща подкрепата на местни бизнесмени, сред които е лидерът на областната структура на ГЕРБ Найден Шопов. Организаторите обявиха, че намеренията им зависят от предстоящите срещи с Общината, на които ще се обсъжда възможността за използване на общинските терени. Все още не е ясно и колко на брой ще бъдат групите, в които ще бъдат разпределени децата.

Останалите учредители на сдружението са Роман Цветков, Младен Младенов и Костадин Тошев.

"Вратата е отворена за всички, които искат да помагат. В УС участва и Веселин Минев. Предстои среща с общинската администрация за възможността да бъдат използвани бази. Нашето дружество е с нестопанска цел.

Насоката ни е към детско-юношеската школа. В Пазарджик има десетки и стотици талантливи деца, които могат да бъдат основа за един бъдещ мъжки състав. Сдружението се казва "Хебър 1918". Носители сме на името и емблемата, за да запазим традицията на футбола в Пазарджик. Цветовете ще бъдат традиционните зелено и бяло.

Плановете за мъжки отбор зависят от това каква материална база ще получим. Не сме имали среща с кмета. Ако имаме подкрепа от Общината и от бизнеса, можем да започнем с мъжки отбор още от тази есен. Решили сме да направим нещо, което да задоволи очакванията на хората в града. Три тренировъчни игрища са общинска собственост. В Пазарджик няма други терени. Изключвам възможността да не ни съдейства Община Пазарджик.

Имаме готовност да ни се даде експертиза какво трябва да се прави по терените, какви ремонтни дейности.

Децата ще започнат в регионални групи и след това ще преминават на по-високо ниво", каза Шопов.

"В началото базата ще трябва да се приведе във вид. Нашите ангажименти няма да ни пречат да помагаме. Ако бюджетът го позволи, може някой от нас да завърши кариерата си тук. Приоритет са ни децата, след това евентуално ще мислим за мъжки отбор. Това ще е стъпалото, което децата ще правят в своето развитие. Нещата се случват бавно, особено в България. Първо трябва да разрешим ситуацията с базите, след това ще съставяме групи и т.н.", добави от своя страна Веско Минев.

Снимка и източник: sportal.bg

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!