A+ R A-

България попадна в списък на страни с черно тото

Вторник, 02 Юни 2015 20:14 | | |

Оценете
(0 гласа)
България попадна в списък на страни с черно тото

Българското първенство е в своеобразния забранителен списък за футболни залози заради прекалено големия брой на съмнителни мачове, се казва в годишния доклад на организацията "Федербет".

Организацията се стреми да представлява интересите на букмейкърите и клиентите в хазартния сектор. Българският футбол попада в списък от седем държави, които без нужда от допълнително обяснение са озаглавени: "Страни, където е невъзможно да се залага".

Останалите са Албания, Кипър, Малта, Черна гора, Канада и Индонезия. Миналата година "Федербет" посочи 13 мача, за които имаше съмнения, че са манипулирани. "Всяка седмица европейските букмейкърски къщи отменят анблок мачове от първенства като Албания, Кипър, Малта, Черна гора, България, Индонезия и Канада, която е десетата най-некорумпирана страна, заради ясни сигнали за уредени мачове", се казва в преамбюла към доклада.

За останалите разглеждани европейски страни "Федербет" посочва конкретни примери с определени мачове, но за седемте в "забранителния списък" вероятно това е безсмислено и безполезно. Авторите на доклада посочват шест мача от квалификациите в Лига Европа, които са съмнителни.

В тези двубои присъстват преимуществено отбори от Източна Европа. Докато в Италия и Белгия например съмнителните мачове са от втора и по-ниска лига, в Гърция са посочени четири примера от първа дивизия. Сред тях са два мача на "Пантракикос" с "Олимпиакос" и "Панатинайкос", завършили със загуби с по четири гола разлика.

"Лесно е да се видят огромните разлики в сумите, които се залагат на редовни мачове и на манипулирани мачове от една и съща лига в един и същ ден. В първенството на Украйна до 19 г. могат да се видят залози от 15 евро до 200 хиляди или дори 500 хиляди евро", се казва в доклада.

Източник: Дневник

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Ние срещу тях

Ние срещу тях

Винаги когато дойде време за голямото дерби на Пловдив срещу...

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Отдавана не се бяхме впускали в размисли и страсти свързани...