A+ R A-

Славчо Атанасов: За 20 млн. лв. "Ботев" и "Локомотив" могат да имат прекрасен стадион Избрана

Сряда, 13 Май 2015 15:14 | topnovini.bg | |

Оценете
(1 глас)
Славчо Атанасов: За 20 млн. лв. "Ботев" и "Локомотив" могат да имат прекрасен стадион

"Срещу 20 млн. лв. пловдивските отбори "Ботев" и "Локомотив" могат да имат прекрасен стадион." Това заяви народният представител на Патриотичния фронт Славчо Атанасов във връзка с отхвърлянето на възможността за искане на 20-те милиона лева, които лично премиерът Бойко Борисов бе обещал за ремонта на стадион "Пловдив".

"Пловдивските футболисти могат да имат държавен стадион, на който да играят дербита и да посрещат други отбори. Ужасно е, че едните се мъчат на базата в "Коматево", а другите играят на стадион в полуокаяно състояние с прословутата трибуна "Бесика", каза още Атанасов.

Припомняме, че на 5 февруари ОбС не прие предложението на общинските съветници от патриотичната формация за искане на 20 млн. лв. от Министерски съвет за довършване на най-големия стадион в България. Тогава бе решено, че Комисията по инфраструктурни проекти в Общинския съвет ще разгледа въпроса за стадион "Пловдив".

"Едва вчера (12 май т.г.) тази комисия се събра и съвещава", заяви Атанасов. Той допълни, че на срещата не са били поканени нито вносителят на предложението, нито арх. Валентин Маринов – създателят на стадион "Пловдив".

"Комисията нямала какво да се заседава, защото данните за спортното съоръжение били стари", каза бившият кмет на Пловдив.

"Ако сега трябва да се строи нов стадион на друго място, това би струвало поне 150 млн. лв.", каза арх. Валентин Маринов. Според него съоръжението може да приема и световни първенства по лека атлетика. "Това е единственият стадион в България, който отговаря на световните изисквания – 10 хил. кв. м разгъната площ", допълни Маринов.

По сметките на архитекта, ако всяка година от 1990-а до 2015-а Община Пловдив отделяше някаква сума за съоръжението, пловдивчани щяха да се радват и гордеят с уникален национален стадион.

Общинският съветник Слави Георгиев сподели, че на 15 май (петък) той и арх. Маринов ще се срещнат с арх. Илко Николов – председател на ОбС – Пловдив, за да обсъдят бъдещето на стадион "Пловдив".

 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар