A+ R A-

До края на седмицата: ОС на Сдружение Ботев, учредително на "Обединени за Локомотив" и акционерно в Ботев Пловдив АД Избрана

Вторник, 12 Май 2015 09:01 | | |

Оценете
(0 гласа)
До края на седмицата: ОС на Сдружение Ботев, учредително на "Обединени за Локомотив" и акционерно в Ботев Пловдив АД

Сериозни процеси ще текат от днес до края на седмицата в двата ни футболни гранда под тепетата. Те стартират днес с Общо събрание на Сдружение Ботев Пловдив, което притежава 61% от акциите на футболния клуб. Основната задача на членовете днес, ще бъде да излъчат предложенията си за УС на Ботев Пловдив, които да бъдат предложени на акционерното събрание, което ще се проведе в петък. Точно на 15.05 от Сдружението се надяват да се срещнат с ТЦ-ИМЕ и да ги убедят задълженията на клуба към тях да бъдат трансформирани в акции, чрез вдигане на капитала на АД-то. Днес се очаква и да бъде хвърлена яснота около това, как е управляван Ботев Пловдив в последните месеци, след проблемите на КТБ и бившия мажоритарен собственик. Според опонентите на управлението на Тервел Златев, той е похарчил 6 милиона лева за 7-8 месеца. Поддръжниците на бившия прокурист на канарчетата пък желаят да видят отчета и за какво точно са похарчени тези средства. Днес със сигурност ще бъде обсъждана и срещата на Иван Йотков с Ангел Петричев от Лудогорец. Голяма част от феновете на канарчетата не желаят Ботев Пловдив да оттегля жалбата си от УЕФА срещу шампионите. Членове на Сдружението твърдят, че това или иначе не е направено и нямат намерение да правят, ако Лудогорец не платят 400 000 евро по трансферите на Анисе и Хамза.

IMG 3474Интересно ще е и в четвъртък на Лаута. Там ще се проведе Учредителното събрание на новото Сдружение, което вече се грижи за делата на клуба. На сбирката ще бъде гласуван както устав на Сдружението, така и ще бъдат излъчени неговите ръководители, както и изпълнителен директор за Локомотив Пловдив. На Лаута имат желанието да привлекат сериозна фигура, която да върти делата на клуба. В събота един от лидерите на Сдружение за Локомотив, което до момента държи акциите на клуба, Велин Терзиев - Нежния заяви пред PlovdivDerby.com, ще се оттегля, тъй като не одобрява завръщането на някои стари муцуни на Лаута. От 2-3 мача насам присъствието на настоящите шефове на Лаута е силно редуцирано, като доста малка част от познатите ни лица, могат да бъдат забелязани във ВИП ложата на сектор А. Това доведе и до ситуацията, в която фен на смърфовете и член на старото Сдружение, се наложи да вади 4000 лева, за да заплати в последния момент съдийските такси за мача с Черно море.

 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар