A+ R A-

ЦСКА се слива с отбор от В група

Петък, 24 Април 2015 11:57 | | |

Оценете
(0 гласа)
ЦСКА се слива с отбор от В група

Черните облаци над ЦСКА се сгъстиха вчера. Почти сигурно стартира процедура по несъстоятелност заради много скрити от Александър Томов дългове, които били открити допълнително от новото ръководство, пише „24 часа“.

Обмисля се да се търси вариант, в който отборът да остане в елита под ръководството на синдик, който задължително ще влезе при образуването на подобно дело.

По същия начин навремето игра дори Ливърпул. Имаше такава процедура и при Олимпиакос.

Срещата на Ивайло Манджуков с Васил Божков въобще не била за купуването на отбора. Босът на НОВЕ бил категоричен, че втори път в българския футбол нямало да влиза.

Той бил молен за логистична подкрепа при справянето с тежката ситуация.

Божков бил категоричен, че смята да помогне с връзките си, за да бъде спасен евентуално клубът.

Всички срещи обаче са отложени за понеделник, като тогава ще има повече яснота дали ще се тръгне към фалит, или ще се намери спасител. Вчера Манджуков имаше няколко срещи с миноритарни акционери в клуба, за да се изясни те дали могат да помогнат с нещо.

Вече е сигурно, че ЦСКА няма да получи лиценз за участие в евротурнирите, но този за вътрешното първенство почти е покрит.

При положение, че влезе синдик, той трябва да разпродаде играчите и с тях да удоволетвори кредиторите на клуба. Най-големият е държавата, като едва ли ще бъдат покрити над 10 милиона лева от футболисти. Заради това всички останали, които имат да вземат пари от ЦСКА, ще останат с празни джобове.

Голям проблем ще бъде и базата на отбора, защото договорът на министерството на спорта е с акционерното дружество и ако се стигне до фалит, той ще бъде нищожен.

Така дори да се появи нов ЦСКА в областната група, не е ясно дали ще намери къде да играе. И този вариант обаче се обсъжда усилено на „Българска армия“, като не е изключено да се търси и сливане с отбор поне от трета дивизия, защото в момента такъв от столичния регион в „Б“ група липсва. БФС разрешава подобни сделки, но само с клубове от един регион. Във „В“ група поне засега са „Витоша“ (Бистрица), Конелиано (Герман) и Сливнишки герой (Сливница).

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Ние срещу тях

Ние срещу тях

Винаги когато дойде време за голямото дерби на Пловдив срещу...

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Отдавана не се бяхме впускали в размисли и страсти свързани...