A+ R A-

Нов шок в „А“ група! Запорираха Гриша Ганчев

Сряда, 15 Април 2015 10:07 | 7dnifutbol.bg | |

Оценете
(3 гласа)
Нов шок в „А“ група! Запорираха Гриша Ганчев

Запор върху акциите на собствениците в „Литекс моторс" са поискани от Националната агенция за приходите, става ясно от документи, публикувани в Търговския регистър. Исканията все още не са вписани, защото се изчаква обработката им, пише „Капитал".

На 2 и на 3 април двама публични изпълнители от НАП – София — Росица Янева—Гурева и Мария Попова, са наложили запор върху акциите в „Литекс моторс", собственост на „Уотърсий лимитид" и на „Терексим". Причината са бъдещи публични вземания. Гурева е запорирала акциите на „Терексим" в автомобилния завод (38.6%) заради публично вземане с предполагаем размер от 109 хил. лв. Размерът на вземането, заради което Попова е наложила другия запор, не се посочва. Той е наложен върху 60.4% от капитала, собственост на „Уотърсий лимитид" – дружество, което според Търговския регистър се контролира от Данаил Ганчев, сина на Гриша Ганчев.

Другият акционер „Терексим" е собственост на Илия Терзиев, изпълнителен директор на „Литекс моторс". Той каза, че не знае за запорите (разговорът беше проведен в четвъртък). В понеделник Гриша Ганчев също обясни, че няма такава информация и доколкото знае, данъчната ревизия в „Литекс моторс" е приключила преди два месеца. За да има запор от публичен изпълнител за обезпечение на бъдещо вземане, трябва да е направена данъчна ревизия.

Запознати с бизнеса на собственика на ПФК Литекс коментираха, че вероятно става въпрос само за превантивни действия спрямо бизнесмена, който изглежда близък до Цветан Василев. Ганчев държи контрола върху активи, които бяха част от предприятията, кредитирани от КТБ.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!