A+ R A-

Гонг: ЦСКА, Левски и Локо Сф без лиценз за Европа

Вторник, 07 Април 2015 18:35 | | |

Оценете
(0 гласа)
Гонг: ЦСКА, Левски и Локо Сф без лиценз за Европа

На 99.9% ЦСКА, Левски и Локомотив София ще останат без лиценз за Европа. Това стана ясно от детайлно проучване на Гонг.

Задълженията на трите столични клуба към държавата са колосални и на този етап в Лицензионната комисия не са постъпили документи за изплащане на задълженията, споразумения за разсрочване или документи за обезпечаване. В цифрите, които ще прочетете малко по-долу не влизат дължимите суми към частни лица (бивши треньори, футболисти, мениджъри и т.н.). Всички суми са дължими към 31 декември 2014 година , а срокът за погасяването им е до 31 март 2015-а.

Най-големи са задълженията на ЦСКА – над 10 милиона лева, от които близо 4 милиона и половина данък по доходите на физическите лица (ДДФЛ), близо 110 хиляди ДДС, около 2 милиона и 300 хиляди други данъци, 2 милиона и 500 хиляди данък обществено осигуряване (ДОО) и 810 хиляди здравни осигуровки.

Левски е с малко над 4 милиона лева задължения към държавата. Над милион и 500 хиляди ДДФЛ, над 350 хиляди ДДС, над милион и 500 хиляди ДОО и над 500 хиляди здравко осигуряване.

С най-малко задължения е Локомотив София, но те също не са обслужени, което означава, че въпреки добрия си сезон „железничарите" ще се разминат с Европа. Те дължат над 230 хиляди ДДФЛ, над 580 хиляди ДОО и близо 215 здрано осигуряване или общо над милион и 100 хиляди.

Останалите клубове с възможности за класиране в Европа няма да имат проблеми с лиценза за турнирите на Стария континент. Те дължат минимални суми към бюджета, но плащанията по тях са текущи, което означава, че се обслужват.

Задължения на отборите към държавата към 31.12.2014г на снимката

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар