A+ R A-

Лупи: ЦСКА ще загуби пари, ако не играе срещу „Левски“

Четвъртък, 12 Март 2015 10:03 | | |

Оценете
(0 гласа)
Лупи: ЦСКА ще загуби пари, ако не играе срещу „Левски“

Главният акционер на ЦСКА Александър Томов даде обширно интервю за ситуацията в клуба след двете загуби от началото на пролетния дял. Той коментира информациите за смяна на треньора Стойчо Младенов. Политикът говори за отношенията си с бизнесмена Петър Манджуков. Томов обяви, че „червените" нямат интерес „Левски" да бъде във втората половина на класирането.

„Не беше приятна седмица, беше болезнено с тези две загуби. Когато загубим, изплуват мишки от бърлогите и започват да плюят и да дават съвети. Това се мултиплицира в медиите и се създава напрежение. Поне засега не може да се правят радикални заключения," коментира Томов.

„Познаваме се със Стойчо от доста време, няма напрежение между нас. Имаше такова след мача с Берое, когато се размениха някои реплики между Младенов и Александър Тодоров. Всеки трябва да си върши своята работа. Всеки има право на своето мнение, но мисля, че сме намерили баланса на работа в клуба", допълни главният акционер на „червените".

„90 на 100 от нещата са неистинни. Имаше хора в клуба, които искаха смяна на треньора. Уверявам, че не е имало разговори с други треньори, с Любо Пенев, с Петев, с Мето Деянов. Ръководството на клуба в мое лице има пълното доверие в Стойчо Младенов."

„Никой не сменя капитана на кораба по време на буря. Ние искаме надграждане, а не разграждане. Затова не става дума за смяна на треньора. Всеки може да загуби няколко мача. Виждате дори Реал (Мадрид) е в такава серия. Влизането на нов треньор в този момент би било пагубно, тъй като едва ли би се сработил лесно с играчите и би постигнал необходимите резултати."

„Има становище на Петър Манджуков, който не споделя високите заплати на треньорите и някои футболисти. Той иска намаляване на тези разходи. Въпреки че считам неговото становище за правилно, не виждам как това може да стане. Не може да стане по една проста причина. Това са действащи договори."

„Приемам г-н Манджуков като приятел, който е по-възрастен и има повече опит. Той помогна на клуба в труден момент и със заем, който ще му бъде върнат. Той вече няколко месеца иска решения в клуба, които не може да се приемат. Както вече казах, той настоява за намаляване на заплатите."

„Това са въпроси, които са между нас. Не смятам, че той е човек, който не мисли за ЦСКА. Защото конфликт между нас може да взриви клуба. Аз се надявам, че ще върнем всички тези пари (частично са върнати), заедно с дълговете към НАП и за лиценза. Има срокове до края на март и мисля, че ще платим голяма част от тях навреме, а други ще разсрочим. Ако всичко е на основата на бизнеса, на правилата, не виждам причина да не се изпълнят договорките между нас."

„Близо 90% от информациите в медиите са спекулации от заинтересовани страни. Голяма част от тези поръчконосители са свързани с бившите управници на клуба и са заинтересувани."

„Тази сутрин пих кафе с разгорещени фенове от една от фракциите. Те бяха убедени, че трябва да паднем от „Ботев" за да пратим „Левски" в долната половина. ЦСКА трябва да играе за победа. ЦСКА трябва да победи или да даде всичко от себе си. Сигурно имаме полза Левски да не е в първата шестица, но аз не съм способен на такова нещо. Смятам, че и Младенов не е способен на подобно нещо."

„Освен това днес попитах един от феновете дали знае колко ще загубим, ако не играем два пъти в плейофите с вечния съперник. От един мач с „Левски" печелим 100-150 хиляди. Ние тези пари нямаме право да ги загубим. Указанието, което имам, е да се играе по най-добрия начин. Не бива да се правят дребни сметки. От мача с Ботев трябва да се тръгне нагоре, тъй като предстоят плейофите. Сега е моментът играчите да покажат потенциала си."

„Искам да призова феновете на ЦСКА и „Левски" да не се занимаваме с конспирации. Да играем футбол. В игрички няма да участваме, въпреки че според някои имаме изгода. ЦСКА и „Левски" трябва да са при силните. Нека да покажем каквото можем. „Ботев" не е слаб отбор. Призовавам в Пловдив да се погрижат за терена, а да не ни поставят в условия, в които бяхме срещу Локомотив (София)."

„ЦСКА е дискриминиран по отношение на тв правата. В целия свят най-големите отбори взимат повече от останалите. Искаме да получаваме пропорционално на гледаемостта. Несправедливо е правата да се държат от президента на един клуб в първенството. Нашите мачове са най-гледаеми, а ние получаваме трохи. Аз мисля, че промените трябва да станат по-бързо Изпълнителните директори на ЦСКА и Левски вече работят, за да се промени разпределението на парите от правата. Разликата между мен и останалите е, че искам ЦСКА да печели пари," заяви Александър Томов.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

 • Защото една постройка има основи, не можеш да развалиш основите и да ...

  Прочетете още...

   
 • Рич,спри тия боклуци дето взимаш,първото резултата трябваше да е 6-0 ...

  Прочетете още...

   
 • Сърцато ни го вкараха в гъза, три броя паламуди. Боли, ама сме свикнали ...

  Прочетете още...

   
 • Смачкаха ги с 0:4

  Прочетете още...

   
 • гледай няклото мача назад пак братле. на мача с марулите имаше поне 15 ...

  Прочетете още...

   
 • Има закрит отбор,ето койПрез 2001 г.собственикът на "Велбъжд" Георги ...

  Прочетете още...

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!