A+ R A-

Пълен хаос с платения канал за „А“ група

Понеделник, 23 Февруари 2015 10:04 | | |

Оценете
(2 гласа)
Пълен хаос с платения канал за „А“ група

Тотален хаос настъпи в първия уикенд от платения футбол в ефира. Трите големи оператора, които първи подписаха договор с Нова Броудкастинг Груп за пакета „Диема Екстра", се видяха в чудо от обаждания на клиенти и невъзможност да помогнатпише, „Труд".

Най-сериозният проблем беше в HD приемника, които трябва да имат потребителите, за да гледат канала „Диема Спорт". Офисите на операторите обаче нямаха достатъчно от тях в наличност. Например – общо има 500 свободни приемника, а желаещите са близо 3000. При това в един ден. Времето за поръчка и доставка отнема между 30 и 50 дни, а допреди седмица нямаше индикации, че такава ще е необходима. А операторите не получиха достатъчно време за подготовка на пускането на новия канал.

Другият вариант е инсталиране на допълнителен К-модул към телевизора, струващ 19,90 лв. Но дори сравнително нови апарати на по-малко от 5 години не дават гаранция, че задължително ще функционират. В съботния ден мнозина си купиха приставката само за да разберат минути по-късно, че тя не им върши работа. Освен всичко се оказа – няма HD устройства в наличност...

В същото време в офисите на големия сателитен оператор „Булсатком" нямаха никаква информация дали и кога ще бъде пуснат за клиенти пакетът „Диема Екстра". Неофициално се говори, че това трябва да стане тази седмица. Но и там назрява проблемът с наличието на HD устройства за хората, които в момента не са налични.

Нова Броудкастинг Груп заложи на стратегия без дори един гратисен ден за излъчването на новия си пакет. И за последната седмица на февруари потребителите трябва да платят таксата, изчислявана според оставащите дни – процент от общата сума за месец, която е 3,96 лв. Факт е и още една уловка. Сумата от 3,96 лв. е на телевизор. Тоест – ако едно домакинство има два приемника и иска да има „Диема Спорт" и на двата, ще трябва да плати 7,92 лв. И последно – забелязва се разминаване в цената. Нова обяви, че пакетът струва 3,96 лв. А в сайтовете на „Близу" и „Нет 1″ е написало 3,99 лв. – явно търговска разлика.

Договорите със сателитните и кабелните операторите се подписваха в четвъртък и петък, което пък не им позволи да се подготвят технически за непрекъснато възникващите въпроси. Иначе от Нова обявиха официално в неделя сутрин – купили са правата и на Националната баскетболна лига (НБА).

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

 • Смачкаха ги с 0:4

  Прочетете още...

   
 • гледай няклото мача назад пак братле. на мача с марулите имаше поне 15 ...

  Прочетете още...

   
 • Има закрит отбор,ето койПрез 2001 г.собственикът на "Велбъжд" Георги ...

  Прочетете още...

   
 • Еее кво толкова станало! Първия гол рикошет и му падна на главата...

  Прочетете още...

   
 • Я веднага връщайте крадените колела и грабвайте метлите да метете ...

  Прочетете още...

   
 • Кристиян е в отбора ,защото баща му е приятел на Палийски.Скоро ще лъсне ...

  Прочетете още...

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!