A+ R A-

Митко Събев с тежки обвинения: Не аз, а Цветан Василев и Гриша Ганчев източват Черноморец Избрана

Петък, 06 Февруари 2015 17:54 | | |

Оценете
(0 гласа)
Митко Събев с тежки обвинения: Не аз, а Цветан Василев и Гриша Ганчев източват Черноморец

Председателят на Съвета на директорите в Черноморец Митко Събев си изми ръцете с Цветан Василев и Гриша Ганчев, като скандално заяви, че те са източили клуба, а не той. Бизнесменът направи това пред една от медиите, която се води близка до Делян Пеевски.

"Ще направя всичко възможно да си върна кампуса „Гнездо на акули" на Черноморец", подчерта Събев. Според него няма как човек, инвестирал над 18 милиона във футболния клуб, да се опитва да източва дружеството и да извива ръцете на общината.

Такива съмнения се породиха, след като „акулите" бяха изритани от тренировъчната си база, а комплексът остана затворен заради смяна на собствеността. Заради дългове в размер на 2 милиона лева кампусът премина във владение на Евгений Георгиев – дългогодишен партньор на Митко Събев. Това скандализира футболната общественост в региона, като мнозина съзряха в сделката пореден опит за източване на и без това закъсалото дружество ПСФК Черноморец Бургас.

„Не аз, а Цветан Василев и Гриша Ганчев източват дружеството. Денис Ершов трябваше да влезе в контакт с тях, да постигнат някакъв консенсус, но до момента нищо не се случва. Аз лично не съм разговарял с него от две години и осем месеца. Нямам желание да го правя, защото те говорят едно, а правят съвсем друго и с фалшиви документи придобиха компанията. С такива хора аз нямам какво да си кажа. Ако по този начин те са щастливи, да бъдат щастливи", избухна бизнесменът пред "Черноморски фар".

Митко Събев отбеляза, че Бургас не е футболен град и отправи скандално запитване към общината – защо никога не е помагала на Черноморец. Той заяви, че ако навремето не се беше ангажирал с издръжката на Нафтекс, футболът в града щеше отдавна да е приключил и добави, че хората които искат да участват в този спорт, искат единствено да получават.

„Въпросът е защо когато Нефтохимик нямаше възможност да плаща наем, общината отделяше средства, а не иска да дава на Черноморец. Нека някой в този град да отговори как е помогнал на клуба... Когато правихме кетъринги и отваряхме вратите, стадионът се пълнеше. Имаше над 1000 бизнесмени, които влизаха да ядат, все едно са отишли на сватба, а не идваха на футбол. Къде са те сега", риторично попита Събев.

Той обеща, че въпреки всичко няма да остави Черноморец на произвола на съдбата и ще търси партньори, с които да завърши каквото е започнал.

"За да има успехи един футболен клуб, трябва да има пари, трябва да има база, трябва да има публика. Ако липсва едно от тези неща, просто не се получава. На Черноморец и на футбола ще продължа да помагам, ще намеря с кого да го правя. Въпросът е, че това не става за един ден. Докато се занимавах само с проблеми, свързани с компанията и партньорите си, аз нямах време да мисля за футбол. След като те я овладяха, аз имам достатъчно време да се справя", завърши бизнесменът.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

 • Смачкаха ги с 0:4

  Прочетете още...

   
 • гледай няклото мача назад пак братле. на мача с марулите имаше поне 15 ...

  Прочетете още...

   
 • Има закрит отбор,ето койПрез 2001 г.собственикът на "Велбъжд" Георги ...

  Прочетете още...

   
 • Еее кво толкова станало! Първия гол рикошет и му падна на главата...

  Прочетете още...

   
 • Я веднага връщайте крадените колела и грабвайте метлите да метете ...

  Прочетете още...

   
 • Кристиян е в отбора ,защото баща му е приятел на Палийски.Скоро ще лъсне ...

  Прочетете още...

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!