A+ R A-

Лицензионната комисия направи Цветан Василев и Домусчиев на балъци!

Четвъртък, 10 Април 2014 09:44 | Владимир Зарков, 7 дни спорт | |

Оценете
(6 гласа)
Лицензионната комисия направи Цветан Василев и Домусчиев на балъци! Снимка на sportonline.bg

Шефът на лицензионната комисия Красин Кръстев онзи ден направи за смях двама от най-богатите и влиятелни мъже в държавата – Цветан Василев и Кирил Домусчиев. Само дето не каза, че са пълни балъци. Не че и трябваше, защото това се подразбра от само себе си. Разбра се и друго. БФС ще спазва два критерия при раздаването на лицензи. Единият е задължителното плащане, както е в УЕФА. Централата в Нион държи на това – като имаш да даваш пари на някой футболист, треньор, клуб или държавна институция, да ги платиш. Не да разсрочваш, не да отлагаш, а да плащаш. И да не ги занимаваш с дела. На "Иван Асен" Борислав Михайлов е въвел други правила. За БФС не е важно да чистиш задължения, а да имаш намерение да го направиш. Кога – няма значение. Важни са намеренията. И тъй като ЦСКА има намерение да се издължи на Сульо и Пульо, а Николай Гигов – на Атанас и Спас, двата клуба ще получат лиценз и за следващия шампионат. "За да има първенство", както се изрази самият Кръстев.
Което вече не е феърплей! Нито финансов, нито никакъв. Цветан Василев и Кирил Домусчиев ли са най-големите глупаци в "А" група, та държат клубовете си изрядни? Ама били богати, ама изкарали пари от УЕФА. В наредбите никъде не пише, че данъци плащат само онези, които управляват добре фирмите си. В документите на БФС също. Борислав Михайлов обаче отдавна се е поставил над закони, наредби и цялата останала досадна за него бумащина. Постави се още през 2008 година, когато с тоталната си управленска наглост заяви: "Ако спазвам законите на УЕФА, трябва да пратя ЦСКА във "В" група. Аз обаче ги оставям в "А", за което трябва да са ми благодарни". Малко преди това пък Бобито разреши на Митко Събев да участва с два отбора в първенството – Черноморец и Нефтохимик. Пак в името на футбола - олигархът имал намерение да направи Бургас футболен център. Само че от добрите намерения на Михайлов футболът ни е напът да се озове в ада на измамниците. Защото в момента в играта ни има само такива – остапбендеровци, които се чудят как да заобиколят закона. А когато не могат, Боби просто не спазва закона. В името на футбола ли го прави, или в името на други неща по курса на деня, няма значение. Факт е, че закони във футбола ни няма.
Интересно докога такива като Цветан Василев и Кирил Домусчиев ще търпят подобна гавра с тях. За днес Тодор Батков обеща 100 000 лева премия, ако Левски победи в Разград. Чудесно, отлично, направо фантастично!  Въпросът е има ли моралното право затъналият в дългове Левски, вместо да оправя бакиите си, вместо да се издължи на една дузината гладни футболисти или на още по-мизерния Черноморец, да вади такива баснословни пари за едни келяви три точки? Ако имаме държава, хората от БФС сезират органа, който трябва. Качулките или финансистите (няма значение – б.р.) на Органа отиват на "Тодорини кукли" и оставят на Баждеков само куклите. А с прибраните 100 000 изчистват дълга към Черноморец за Даниел Димов. Има и друг начин. Щом субектът ПФК Левски АД е толкова нагъл, че трупа многомилионни задължения, за да харчи пари за глупости, през май БФС не му дава лиценз. Иначе не е честно! И откровено глупаво. Както ще е днес в Разград. Там изчистеният откъм задължения Лудогорец ще даде по 2000 лева премия за победа, а затъналият в борчове Левски – 4000! Това ли е финансов феърплей, г-н Михайлов?
Същото ще е утре и в Борисовата градина.
ЦСКА ще играе срещу Ботев благодарение на намерението си да спечели едни пари от борсата с които да покрие задълженията си за десетки милиони левове. Което не пречи на Александър Томов да държи на щат в първия тим над 25 футболисти, които струват на клуба половин милион всеки месец. От другата страна Цветан Василев не само че няма грам задължения към никого, но и инвестира в стадиона много повече от онова, което му е ангажимент по договора с държавата. Същата тази държава, която пък си чака парите от ЦСКА. Когато преди няколко години, но в ерата "Христолов" същите тези два клуба се срещнаха в Пловдив, НАП реагира. От агенцията пратиха 50 свои служители, които влязоха в касите на "Христо Ботев" и прибраха целия приход от продадени билети. Защото Ботев на Христолов имаше 1 200 000 лева задължения към НАП! Сега ЦСКА има над 7 милиона, но вместо да е без лиценз, излиза утре да се бори за титлата!
Което пък може би обяснява защо Борислав Михайлов не спазва законите. Няма как футболната държава да е различна от оригиналната такава. Щом ЦСКА може да върти НАП на малкия си пръст, щом Николай Гигов отказва да изпълнява наказателни постановления на българския съд откъде накъде пък точно БФС ще ги кара да спазват техните закони? Но поне нека, докато на "Иван Асен" убиват финансовия феърплей, не карат Красин Кръстев да вдига лозунги за него. Защото е глупаво. И унизително за хората, разполагащи с поне още една гънка на мозъка от задължителните две за дишане и движение в права линия. На тези хора да им говориш за финансов феърплей е унизително. Не и когато си дал лиценз на такива като Любимец, като Гоцето, като Нафтата, като останалите отбори, чиито единствени постъпления в клуба са от черно тото. Всъщност нищо чудно Борислав Михайлов да го е официализирал. Ако го е направил, тогава вече всичко е, ако не чисто, то поне ясно. Което не прави Цветан Василев и Кирил Домусчиев по-малки балъци. Така де, защо трябва да си бял клуб във финансите, като може да си черен в тото. И в двата случая за Борислав Михайлов ти си чист. А според Краси Кръстев – дори и феърплей.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!